Dansk VM-modstander banker Tjekkiet i VM-test

Australien, der er i VM-pulje med Danmark, imponerende i første VM-test ved at slå Tjekkiet med hele 4-0

Australien tæskede Tjekkiet. Foto: Ronald Zak/AP
Australien tæskede Tjekkiet. Foto: Ronald Zak/AP

Det australske fodboldlandshold nærmer sig VM-formen godt to uger før holdets første kamp i slutrunden i Rusland.

Australierne, der er i VM-pulje med blandt andre Danmark, imponerede fredag eftermiddag i holdets første VM-test ved at besejre Tjekkiet med hele 4-0 i en kamp, der blev spillet på neutral grund i Østrig.

Hertha Berlin-angriberen Matthew Leckie scorede to gange for "The Socceroos", der har den erfarne hollænder Bert van Marwijk på trænerposten.

Leckies første scoring faldt efter en god halv time, da han kastede sig frem og satte foden på bolden, efter at et par indlæg var sejlet hen over hovederne på de tjekkiske midterforsvarere.

Tjekkiet med den tidligere FC Midtjylland-profil Filip Novak i bagkæden, havde bolden mest, men det var australierne, der var farligst på et næsten mennesketomt stadion i St. Pölten.

Australien fik en god test inden VM. Foto: Heinz-Peter Bader/Ritzau Scanpix
Australien fik en god test inden VM. Foto: Heinz-Peter Bader/Ritzau Scanpix

Ni minutter inde i anden halvleg fordoblede Andrew Nabbout VM-deltagernes føring. Han opsnappede en for kort tilbagelægning og hamrede konsekvent en flad bold ind i modsatte side af målet.

Tjekkiet, der i VM-kvalifikationen måtte nøjes med en tredjeplads i gruppe C efter Tyskland og Nordirland, endte med at få en gedigen overhaling af australierne, der øgede til 3-0 knap 20 minutter før tid.

Huddersfield-profilen Aaron Mooy førte bolden frem og serverede den for en fremstormende Leckie, som lavede sit andet mål efter at have narret en tjekkisk forsvarer undervejs.

Den tjekkiske ydmygelse blev fuldbyrdet kort efter, da Jakub Jugas uforvarende kom i vejen for et indlæg fra den australske højreside.

Bolden ramte ham på benet og sprang derfra ind ved den nærmeste stolpe bag den uheldige Tomas Koubek i Tjekkiets mål.

Australien åbner VM mod Frankrig 16. juni. Fem dage senere gælder det opgøret mod Åge Hareides mænd.

Se også: Opgør i det vilde vesten - Sportsdirektør forlader Esbjerg

Se også: Panikken afblæst: VM-stjerne slipper med skrækken

Det er om at finde en grimasse, der kan passe. Zizou på pressemødet, hvor han sagde adios Real Madrid. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Her er 14 ting du - måske - ikke vidste om Zidane

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

7 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere