Dansk VM-profil om transfer-drøm: - Kan ende med at fucke det fuldstændig op

Åge Hareides opfindelse Henrik Dalsgaard har trænet med Edison Flores, der på lørdag står VM-modstander

Henrik Dalsgaard om VM-slutrunden.

ANAPA (Ekstra Bladet): Varmen var foran 2-0 ved Sortehavets kyst, hvor det danske landshold for første gang trænede som forberedelse til den første VM-kamp på lørdag.

Alligevel var Henrik Dalsgaard ikke ramt af VM-feber i nævneværdig grad, da han entrede træningsanlægget i Vityazevo.

- Det er da kæmpestort og det er nok ikke gået helt op for os, hvor stort det er før vi kommer til VM-byen, sagde den 28-årige Brentford-spiller, der for lidt over to år siden fik debut mod Island i 2-1-sejren. Hareides første kamp som landstræner.

- Hånden på hjertet – havde du dengang tænkt, at du skulle stå her?

- Njaar, altså det havde jeg jo nok ikke. Men jeg havde nu heller ikke regnet med, at jeg skulle på landsholdet mod Island…

- Der er taget nogle skridt der, så det er da gået lidt hurtigt. Men altså også nogle fine naturlige skridt som jeg har taget og stille og roligt bygget mig selv op. Heldigvis har mit niveau kunne følge med, såeee, ja – jeg er stolt over at være her, siger den tidligere AaB’er.

Artiklen fortsætter under billedet:

Henrik Dalsgaard er klar til at give den en skalle til VM. Foto: Lars Poulsen
Henrik Dalsgaard er klar til at give den en skalle til VM. Foto: Lars Poulsen
 

Henrik Dalsgaard var da også et smut forbi og træne med sin tidligere klub inden VM-lejren i Helsingør. Har var også en af modstanderne på lørdag med, nemlig Perus Edison Flores. Men ingen VM-snak, lød det fra Dalsgaard.

- Nej, vi fik ikke rigtig snakket om kampen - og træneren var så sød, at sætte os på samme hold hver gang, så der var ikke rigtig nogle dueller. Jeg satser på at få nogle videoer af Flores her i dag – og så må vi se, om ikke det er ham, jeg skal spille overfor på lørdag, sagde Dalsgaard, men advarer også om overdrevet fokus på sydamerikanerne.

- Vi skal også passe ikke at fokusere alt for meget på Peru, men bare sørge for, at vi selv står snorlige. Så er jeg sikker på, at vi har niveau til at slå dem.

Henrik Dalsgaard ved selvfølgelig også, at et godt VM fra hans fødder måske vil lokke interesserede klubber til, så adressen i den næstbedste engelske række kan blive skiftet ud med en mere fornem en af slagsen. Den tanke har strejfet ham.

- Ja, det har den da. Nu tror jeg, at der er rigtig, rigtig mange spillere, der kommer til VM med den tanke, men man skal også passe på med at fokusere alt for meget på det, så kan man jo ende med at fucke det fuldstændig op for sig selv.

- Men altså hvis man spiller en god slutrunde – og jeg synes selv at jeg har spillet en god sæson i Championship med Brentford - så ved man jo aldrig hvad der kan ske.

- Fylder det meget, altså at nu skal den have en ordentlig skalle, fordi det er et kæmpe udstillingsvindue?

- Ikke på den måde. Det med at give den en skalle handler mere om, at jeg er stolt over at være her, stolt over at være dansker og gerne vil repræsentere mit land. Det er mere den vinkel end en eventuel transfer.

Brøndby skal se sig om efter en ny målmand efter, at Frederik Rønnow er skiftet til Eintracht Frankfurt. Foto: Lars Poulsen/ritzau Scanpix Sport og Spil Varm transfersommer i vente: Sådan handler Brøndby

Thomas Delaney har masser at smile af. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

Den norske landstræner er meget tilfreds med træningsbanen. Foto: Lars Poulsen VM 2018 - 12. jun. 2018 - kl. 12:58 Åge elsker Rusland: Vi har fået den bedste bane

Nicki Bille Nielsens ophold i græsk fodbold har foreløbig ikke været nogen stor succes. Foto: All Over Press Intl. fodbold - 12. jun. 2018 - kl. 12:48 Fængslet Nicki Billes mange problemer: Har ikke fået løn i klubben

5 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere