Annonce:
Annonce:

Du tager fejl – William Kvist ER god

Tallene lyver ikke. Danmarks mest udskældte fodboldspiller gør landsholdet og Christian Eriksen bedre

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Situationen var som taget fra fodboldens berømte ABC.

Christian Eriksen smider en dyb stikning op gennem banens midterakse til William Kvist, der på første berøring klasker kuglen i kassen til tribunens vilde jubel.

Hvis du ikke kan finde målet i hukommelsen, er der en god forklaring. For Danmarks mest udskældte spiller i nyere tid står fortsat kun noteret for to scoringer i 80 landskampe.

Scenen udspillede sig på landsholdets træningsbane i Anapa tirsdag formiddag, hvor den konkurrerede med en Sisto-perle om at være dagens detalje og fik de lokale russiske skolebørn helt op at ringe.

Hjemme i Danmark er begejstringen for den rutinerede FCK’er noget mindre.

Her er automat-reaktionen i forbindelse med landsholdsudtagelser som regel en byge af spørgsmål på de sociale medier om, hvorfor ham den uduelige Kvist, der kun kan spille baglæns og til siden, overhovedet er med.

Annonce:

Men der er selvfølgelig gode grunde til, at midtbanespilleren har været fast inventar under både Morten Olsen og Åge Hareide.

Det viser en statistik, som Ekstra Bladet har fået udarbejdet hos Smartbets.dk.

Grafik fra smartbets.dk
Grafik fra smartbets.dk
 

Tallene viser nemlig sort på hvidt, at Danmark både vinder flere fodboldkampe og scorer flere mål, når Kvist er med.

Og ligeså vigtigt gør han holdets store stjerne, Christian Eriksen, bedre.

Således har Spurs-stjernen aldrig scoret i en kamp om point, hvor Kvist ikke var med. Mens det i de 33 betydende kampe, de har spillet sammen, er blevet til 12 mål og seks assist til Eriksen.

En statistik, der rammer lige ned i William Kvists faglige stolthed.

- Det er jo det, jeg er god til – selvom jeg også kan tæmme en bold – at gøre andre gode. Og det er rart, der også er noget statistik, som viser det. Også selvom man ikke altid skal tro på al statistik, siger han.

Annonce:

- Det er bare dejligt, for nogle gange er min rolle svær at se, og jeg kan godt forstå, at folk nogen gange tænker, ’ah, hvad er det lige, der er op og ned’. Men hvis du spørger Christian, så tror jeg også, at han godt kan lide at spille sammen med mig, fordi jeg giver ham gode tøjler, styrer ham godt defensivt, og fordi jeg prøver at finde ham offensivt i de rigtige rum, vurderer landsholdets ’sekser’, der finder det naturligt at tænke ekstra meget på sin berømte holdkammerat

- Jeg har et ekstra øje på, hvordan jeg kan få Christian i spil. Jeg taler meget med ham og siger med mit kropssprog, at ’du behøver ikke at løbe de meter, dem skal jeg nok løbe for dig. Sådan at man passer på ham og bruger hans kompetencer bedst muligt. Jeg skal også nok passe på ham og tage tacklingerne for ham, lover han og konstaterer helt uden falsk beskedenhed, at landsholdet er bedst med ham ombord.

- De har prøvet en gang uden mig i kvalen. Der tabte de hjemme til Montenegro, lyder det tørt.

Christian Eriksen er da også hurtig til at honorere holdkammeratens kvaliteter.

- Hans betydning er rigtig stor. Nu har jeg spillet en del kampe med William. Vi kender hinandens løbemønstre og tilgang til tingene inde på banen, siger Eriksen og fortsætter:

Annonce:

- Jeg synes, William gør det skidegodt på den måde, vi spiller. Det er klart, at når vi har bolden, så er der måske nogen, der er bedre. Men når vi ikke har bolden, er han en af de bedste. Han er det, man kalder en rigtig god balancespiller, og det har et hvert hold brug for, siger Christian Eriksen og skyder dermed brokkerøvenes yndlingsargument ned.

For landsholdet er bare bedst med William Kvist.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Har kæmpet med kritikken

Selvom William Kvist er en mand, der har styr på egne kvaliteter såvel som mangler, så vil han godt indrømme, at det ikke altid har været lige let at lægge ryg til omgivelserne kritik.

- Det har jeg kæmpet med, og det kæmper alle fodboldspillere med gennem hele deres karriere. Hvis man ikke blev påvirket, ville man jo ikke være menneske jo. Der er jeg bare glad for, at jeg har prøvet det så mange gange før – og tak for det, lyder salutten til pressen, inden han giver et råd til yngre kolleger.

Annonce:

- Man skal lade være med at læse alting og være opmærksom på, hvor det kommer fra. Jeg lytter til mine trænere, der ved noget, min mentaltræner og folk tæt på, som ved, at det går op og ned. Når der er så mange, der har meninger om dig, er det vigtigt at kende sig selv, siger William Kvist, der erkender, at kritik fra medier og fans er en del af gamet, men at det ikke længere er noget, han tager til sig

- Det er ikke noget, jeg bruger tid på eller bruger som drivkraft. Det er kun noget, der tager energi.

Til gengæld betyder holdningerne fra spillere, trænere og andre fagpersoner stadig meget.

- Fodbold har mange aspekter. Nogen vil virkelig gerne ned i detaljen, andre vil bare se en fed dribling og et mål, så jeg skal ikke stå og sige, hvad sandheden om fodbold er. Jeg har prøvet at gøre det på min måde. Men det giver energi, når der kommer folk fra faget, trænere og andre, og siger, ’det du laver, William, det er superfedt’. Det tæller nok lidt mere end 20, der skriver noget andet på Twitter, konstaterer han.

Endnu en landsholds-baby: Dansk VM-profil måtte glippe fødslen

Dansk landsholds-profil blev valgt fra: - Derfor gør det specielt ondt

'The Special One' har talt: Sådan går det Danmark til VM

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: