Efter kontroversiel beslutning: Voldsom kritik af Simon Kjær

Michael Ask mener, at Simon Kjær og andre landsholdsanførere skal være varsomme med at støtte Paolo Guerrero

Foto: Jens Dresling.
Foto: Jens Dresling.

For få dage siden var Danmarks landsholdsanfører i fodbold, Simon Kjær, medunderskriver på et brev, der opfordrede Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) til at lade Perus anfører, Paolo Guerrero, spille VM.

Angriberen er ellers blevet idømt 14 måneders karantæne af Den Internationale Sportsdomstol (CAS) efter en positiv test for kokain sidste år.

Brevet, som også er underskrevet af blandt andre anførerne for Perus øvrige modstandere i gruppe C ved VM, Frankrigs Hugo Lloris og Australiens Mile Jedinak, er problematisk.

Det mener Michael Ask, der er direktør i Anti Doping Danmark.

- Regelsættet er sat i verden for at beskytte de ærlige atleter mod de uærlige, og det synes jeg, de ærlige atleter skal bakke op om.

- At gå ud offentligt og underkende systemet er stærkt problematisk, siger Michael Ask til TV2 Sport.

Paolo Guerrero blev testet positiv for kokain i forbindelse med Perus VM-kvalifikationskamp mod Argentina sidste år.

FIFA idømte ham i første omgang en straf på et års karantæne, men senere halverede forbundets appelinstans straffen.

Efter flere appeller endte sagen hos CAS, der tidligere i maj idømte Paolo Guerrero 14 måneders karantæne.

Brevet, som Simon Kjær altså er medunderskriver af, er sendt i samarbejde mellem den internationale spillerforening (Fifpro) samt spillerforeningerne i Frankrig, Australien og Danmark.

Guerrero på vej til en retssag hos CAS. Foto: Jean-Christophe Bott/AP.
Guerrero på vej til en retssag hos CAS. Foto: Jean-Christophe Bott/AP.
 

En del af argumentationen i brevet gik på, at Paolo Guerrero uvidende skulle have indtaget kokainen via en kop te.

- Det er hårdt, at man som spiller kort før VM kan blive ramt af en urimelighed som den, der har ramt min anførerkollega i Peru.

- Jeg er glad for at vise solidaritet med Paolo på denne måde sammen med mine kolleger i vores VM-pulje. Og jeg er glad for, at Fifpro søger at hjælpe ham.

- Vi støtter alle sammen kampen mod doping i sport, men jeg håber, at fairplay vinder i denne specielle sag, sagde Simon Kjær om sagen til Spillerforeningens hjemmeside.

Anti Doping Danmark-direktør Michael Ask har forståelse for, at spillerne rent følelsesmæssigt ønsker at støtte Paolo Guerrero, og at de har peget på nogle ting i systemet, som de gerne ser ændret.

Michael Ask minder samtidig om, at det er jurister i CAS, der har truffet beslutningen om at udelukke Perus anfører i 14 måneder.

- Derfra og til at gå ud og ligefrem bede om, at en atlet, som er dømt for at snyde, skal have sin straf ophævet, det er meget underligt.

- Det er jo ikke sikkert, at den peruanske kaptajn har fortalt sandheden. Det ved vi ikke noget om, men CAS har altså vurderet og fundet, at 14 måneder er en rimelig sanktion, og det skal man respektere, siger Michael Ask til TV2 Sport.

FIFA har afvist spillernes opfordring med henvisning til, at CAS er idrættens højeste retsinstans.

Onsdag eftermiddag træner Danmarks landshold første gang som forberedelse til VM.

Forinden mødte holdet pressen, men Simon Kjær havde ikke lyst til at udtale sig mere om sagen eller forholde sig til kritikken fra Michael Ask.

- Jeg har udtalt, hvad jeg vil udtale, og så kan jeg ellers kun henvise til Fifpro og Spillerforeningen. Det var vigtigt at gøre, inden vi mødte ind til lejren. Nu er der fuld fokus på VM, siger Simon Kjær.

Danmark møder 16. juni Peru i holdenes første kamp ved VM.

VM 2018 Peru sender direkte besked til Danmark før VM

VM 2018 Trods appel fra Danmark: Udelukkelse af landets største stjerne står fast

94 kommentarer
Vis kommentarer