Annonce:
Annonce:

Efter smertefuldt exit: Kvist opgiver ikke lillebitte VM-chance

Den danske midtbanespiller flyver hjem til Danmark i dag, hvor han skal undersøges yderligere

Her ankommer Kvist til Danmark efter sin grimme skade i kampen mod Peru. (Video: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

VM skulle være William Kvists optur i denne sæson. I løbet af foråret er han gledet ud af startopstillingen i FC København, men på landsholdet har Åge Hareide fortsat haft tiltro til den rutinerede midtbanemand.

Opturen blev dog hurtigt vendt til nedtur for Kvist, der mod Peru blev sendt i græsset for kort tid efter at lade sig udskifte. Status lød på to brækkede ribben, en punkteret lunge og et VM, der var forbi, før det sådan rigtig kom i gang.

Danmarks mest pryglede: Skru ned for Kvist-bashingen

Midtbanespilleren er stadig i Rusland på hospitalet i Saransk. Herfra er han kommet med en update fra sin Facebookside.

- Tak for alle de søde beskeder, de varmer meget på et trods alt noget koldt og tomt sted i forhold til VM. Tomheden består nok meget i at have kæmpet så hårdt for at stå der ved VM, være klar, spille en betydende rolle, siger han.

Annonce:

Han kalder det muligheden for et sidste, stort højdepunktet med landsholdet, men at han dog kan trøste sig med, at han stod der og sang nationalmelodien sammen med resten af holdet, tilskuerne på stadion og de mange danskere, der så med herhjemme.

Lasse Schöne overtog Kvist' plads på midtbanen. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO
Lasse Schöne overtog Kvist' plads på midtbanen. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

- Situationen er den, at jeg er i bedring, så det er dejligt, og jeg flyver hjem til Danmark i dag og får yderligere undersøgelser i forhold til lungen, ribbenene og så videre, og man kan sige, at VM er jo langt, og vi kommer langt, så den lillebitte sandsynlighed for, at jeg stadigvæk skulle kunne spille en lille rolle, den skal i hvert fald undersøges til bunds, siger William Kvist.

Selvom William Kvist især i den seneste tid er blevet kritiseret for sit spil på landsholdet, vælter det ind med de positive beskeder i kommentarerne på Facebook opslaget, hvor danskerne først og fremmest ønsker ham en god og hurtig bedring.

Og så kan han i øvrigt glæde sig over, at det ikke vil være første gang, en rutineret profil er blevet skadet tidligt i en VM-turnering for siden at vende tilbage.

Annonce:

I 1994 beskadigede Franco Baresi sin menisk i Italiens anden kamp mod Norge. 25 dage senere var han mirakuløst klar igen og spillede VM-finalen mod Brasilien. Ja ja, så brændte han et straffespark i den afgørende straffesparkskonkurrence, men det er en anden historie.

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Nu fødes de næste fodboldstjerner: De kan skrive sig ind i VM-historien

Efter alvorlig skade: Han skal afløse Kvist i VM-gyseren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: