Annonce:
Annonce:

Efter vildt videodrama: Ronaldo brænder straffe og slipper for rødt

De iberiske stormagter, Spanien og Portugal, kom i store problemer mod Marokko og Iran i dramaer, hvor videodommerne kom på overarbejde

Ronaldo kigger bebrejdende på den iranske keeper, der lige har snuppet hans straffespark. Foto: Ritzau Scanpix
Ronaldo kigger bebrejdende på den iranske keeper, der lige har snuppet hans straffespark. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Efter et vildt videodrama i de sidste kampe i Gruppe B, venter et par spændende ottendedelsfinaler. Spanien møder Rusland, mens Uruguay skal op mod Portugal.

Det blev resultatet efter aftenens hektisk afviklede kampe, hvor Portugal og Iran delte med 1-1, mens Spanien og Marokko spillede 2-2.

Undervejs var der masser af følelser, drama, perlemål, brændte chancer og såmænd også et brændt, videodømt straffespark af Ronaldo, der godt kan anses for dyrt, fordi Uruguay nok ligner en sværere modstander end Rusland.

Og ikke nok med det. Ronaldo slap formentlig meget, meget heldigt med ikke at få rødt kort.

De iberiske naboer kunne begge nøjes med uafgjort for at avancere, men spanierne kom overraskende bagud efter et kvarter på et forsvarskiks af Sergio Ramos, der misforstod Iniesta, hvorefter Boutaib stjal bolden og lagde den ind under David De Gea.

Annonce:

Bare fem minutter senere fik spanierne dog på fodboldlækker vis bragt balance i tingene, da Iniesta med vanlig elegance gled til baglinjen og fandt Isco med en pasning skråt bagud. Han bankede resolut udligningen ind.

Isco drøner bolden i kassen efter en lækker pasning fra Iniesta. Foto: AP
Isco drøner bolden i kassen efter en lækker pasning fra Iniesta. Foto: AP

I den anden kamp måtte tilskuerne vendte til kort før pausen, men Ricardo Quaresmas scoring var såmænd værd at vente på.

Med lidt af en specialitet fra netop hans fødder gled han diagonalt ind fra højre og bankede med ydersiden læderet ind i det fjerneste hjørne. En kandidat til listen over de flotteste VM-mål.

Ronaldo sørgede selvsagt for at komme med på billedet, da Ricardo Quaresma fejrede sin flotte scoring. Foto: Ritzau Scanpix
Ronaldo sørgede selvsagt for at komme med på billedet, da Ricardo Quaresma fejrede sin flotte scoring. Foto: Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo havde selvsagt også lyst til at score, for Harry Kane har overhalet ham på topscorerlisten. Så han var glad, da en VAR-dom gik hans vej kort efter pausen.

Han blev selv hægtet og glattede koncentreret frisuren, før han gik mod bolden.

Men også Alireza Beiranvand i målet gjorde sig klar, og han kastede sig og parerede det ikke alt for overbevisende forsøg fra verdensstjernen.

Annonce:

Måske var det frustrationer over det brændte straffespark, der ti minutter før tid fik Ronaldo til at tabe sutten og bringe sin deltagelse i ottendedelsfinalen i fare.

Han ville - langt væk fra bolden - passere Morteza Pouraliganji, der gjorde sig bred, og så svingede Ronaldo højrearmen mod hans ansigt i en grad, så dommer Enrique Cáceres blev kaldt til videoskærmen.

Her tikkede sekunder meget langsomt, før han løb tilbage på banen og ind til den ventende Ronaldo, der stod med hænderne i siden i midtercirklen. Han greb i lommen og trak et – gult - kort frem. En mærkelig mellemløsning, der givetvis vil blive flittigt fortolket i kampens efterspil.

Næsten samtidig sprang En Nesyri op til et hjørnespark og headede Marokko foran mod Spanien, som dog stadig sad på andenpladsen med et enkelt mål i regnskabet.

Annonce:

Spanierne udlignede dog – med en del forsinkelse, fordi VAR skulle vurdere en dømt offside på Aspas – og så kom videodommerne igen i aktion i den anden kamp. En portugisisk hånd i feltet blev vurderet – og udløste straffespark til Iran.

Karim Ansarifard smed bolden helt op i krogen til 1-1.

Et minut senere fik Mehdi Taremi en gigantisk chance for at sende Iran videre og Portugal hjem, men benene eksede under ham, da han skulle afslutte fra kanten af det lille felt, og bolden havnede i sidenettet.

Egypten floppede totalt - og satte VM-rekord

Rusland så rødt og fik ørerne i maskinen

Åges hemmelighed: - Ikke sikker på, at spillerne får det at vide

Brækkede ribben og punkterede lunge: Nu træner Kvist i Rusland

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: