Annonce:
Annonce:

Eksperter dybt rystede: Denne cocktail skabte VM-skandalen

Spanien er i chok, efter landstræner Julen Lopetegui har fået sparket blot to dage inden første VM-kamp mod Portugal

Ekstra Bladets hold i Rusland og på Rådhuspladsen holder dig opdateret hele vejen igennem VM - få seneste nyt her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Onsdag d. 13. juni 2018 er en dag, man kommer til at vende tilbage til, når snakken falder på Spaniens landshold.

Et kaotisk, uhørt, uset forløb fik sin kulmination, da VM-favoritterne sparkede Julen Lopetegui på porten så tæt på VM, man overhovedet kan komme.

Beslutningen hos en af verdens bedste fodboldnationer har skabt overskrifter verden over efter et døgn, der har vendt op og ned på Spaniens VM-forberedelse.

Balladen startede tirsdag, da Julen Lopetegui ud af det blå blev præsenteret som ny Real Madrid-træner, og det var den offentliggørelsen, der fik snebolden til at rulle. Fodboldforbundets præsident Luis Rubiales påstår, at han ikke havde fået besked om Lopeteguis nye job, da han fem minutter før offentliggørelsen fik nyheden serveret, 

Annonce:

Landstræneren havde ellers lige forlænget sin kontrakt måneden inden, og hele forløbet gjorde præsidenten og forbundet så rasende, at de valgte at fyre Lopetegui mindre end 24 timer senere, selvom flere spillere prøvede at tale hans sag.

Gjort til grin
Fodboldkommentator Morten Glinvad, der beskæftiger sig intenst med spansk fodbold, er lige så rundt på gulvet som resten af fodboldverden.

- Jeg er som alle andre chokeret. For spansk fodbold er det en rystende udvikling, som kommer til at få efterdønninger i lang tid. Jeg kan ikke mindes et fortilfælde i VM-historien. At en af VM-favoritterne havner i sådan en situation to dage inden åbningskampen... Det er uhørt, siger han til Ekstra Bladet.

Lige nu snakker man ikke om andet i Spanien, fortæller journalist Luna Christofi, der har fulgt spansk fodbold i en årræke.

- Det er allerede i gang med at eksplodere. Sportspressen siger, at Spanien er gjort til grin i hele verden, men jeg tror, at folk er delt omkring, hvorvidt det har været en god beslutning eller ej.

Annonce:

- Det kunne sagtens have været undgået, og der er nogle parter, der har tænkt meget mere på sig selv end på det store billede på landsholdet, men jeg forstår ikke, at Luis Rubiales (præsidenten, red.) handler så iltert, at han vælger at fyre Lopetegui. Det er en fejl, mener jeg, selvom jeg godt kan forstå, han føler sig forrådt, siger Christofi til Ekstra Bladet.

Umulig rivalisering

Ifølge Morten Glinvad og Luna Christofi var det i sig selv en svær situation, Lopetegui var kommet i, da det tirsdag kom frem, at han skal overtage jobbet i Real Madrid.

Det er ikke som sådan sensationelt, at en landstræner har et nyt job klar efter slutrunden, men det indædte had mellem Real Madrid og Barcelona ville have affødt et hav af spørgsmål om Lopeteguis dispositioner fra fans og journalister på hver deres side.

- Der er så stærk rivalisering mellem Real Madrid og Barcelona, og landsholdet er hele Spaniens, men pludselig har du en landstræner, der er erklæret Real Madrid-mand. Og det skaber problemer. Hver eneste gang, han ville skulle vælge en Real Madrid-spiller i startopstillingen, vil der blive stillet spørgsmål ved det. Det vil give gnidninger, men langt fra i samme skala som denne situation, siger Christofi.

Annonce:

Morten Glinvad mener, at det spanske forbund nåede grænsen for, hvad de ville finde sig i.

- De har følt sig snigløbet af Lopetegui selv, men også af Real Madrid, og den cocktail har gjort, at de ikke har følt, at det var muligt at fortsætte. Der har været et tillidsbrud, og hvis præsidenten virkelig har fået det at vide fem minutter, før det blev offentliggjort, er det ikke en god situation. Det var begyndt at rygtes, at Real Madrid-spillerne kendte til, at han skulle være ny træner, og så er det svært at bevare sammenholdet og tilliden på holdet, siger han.

Det spanske fodboldforbund bekræftede onsdag, at Fernando Hierro, forbundets sportsdirektør, skal stå i spidsen for Spanien under VM-slutrunden i stedet for Lopetegui.

VM-favoritter i voldsom uro: Han overtager landstrænerposten

Officielt: Han afløser Zidane i Real Madrid

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: