Annonce:
Annonce:

En superstjerne er født: Teenager vækkede den franske VM-drøm

Frankrig punkterede Argentinas drømme med 4-3 i VM's hidtil bedste kampe og er nu i kvartfinalen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

K-Y-L-I-A-N M-B-A-P-P-É.

Sådan staver man til en fransk VM-kvartfinale og til et af verdens allervarmeste talenter i international fodbold. Velkommen til en superstjerne.

Frankrig og Argentina gav masser af valuta for pengene i VM’s første 1-8-finalen. Nu er barren sat højt for den resterende del af knockout-kampene.

Anført af PSG-fænomenet Kylian Mbappé på blot 19 år cementerede Frankrig sit VM-kandidatur med en fremragende 4-3-sejr over Argentina.

Sejlende defensiv
Der var ikke engang spillet ti minutter, før Frankrig viste styrken. Antoine Griezmann testede træværket efter et direkte frispark, som fortjente bedre.

Og få minutter senere var den gal igen i det argentinske felt. Kylian Mbappé, der skød af sted som Usain Bolt, blev flået ned i feltet af Marcos Rojo. Straffespark - og endda uden brug af den omdiskuterede VAR-system. Her var der ingen slinger i valsen fra Griezmanns side. 1-0

Annonce:

Frankrig var ovenpå. Argentina? Ja, de sejlede som Diego Maradona har gjort det på tilskuerrækkerne under dette VM. I hvert fald i bagkæden.

Der var masser af grund til fransk jubel.
Der var masser af grund til fransk jubel.
 

Forsvaret var let at presse for Frankrig, og så stod der ti mand, en træner, en hel bænk og kiggede på Lionel Messi med et spørgende udtryk i blikket: ‘Vær sød at redde os!’

Men det var i stedet et helt andet venstreben, der fik Argentina tilbage i kampen. Kort før pausen fik Angel Di Maria et indfald, der gjorde godt.

Han bankede bolden helt uimodståeligt ind i bag den franske keeper Hugo Lloris i, hvad der må betegnes som et af slutrundens allerbedste mål hidtil.

Mbappé tjekkede ind
Dét lille øjebliks af genialitet forvandlede den argentinske tro på succes. Fuldstændigt. Mens franskmændene var blevet straffet for at stille sig lidt for godt tilfredse med føringsmålet, jagtede Argentina nu sulten bolden efter nye succesoplevelser.

Annonce:

Og de fik udbytte kort efter pausen. Lionel Messi skød på mål, og her rettede Gabriel Mercado af bolden af, så det snød Lloris fuldstændig. 2-1. Men så tog Frankrig over.

Der var ikke meget at juble over for Diego Maradona denne gang.
Der var ikke meget at juble over for Diego Maradona denne gang.
 

Det skal være usagt, om den franske højre back Benjamin Pavard havde ladet sig inspirere af Angel Di Marias flotte drøn i første halvleg, men Pavard bragte kampen tilbage på lige termer, da han lidt uden for feltet skruede, kælede, kærtegnede, forførte bolden op i hjørnet med et herligt spark med ydersiden af foden. Magnifique!

Lige så fremragende var Mbappé. To mål til 4-2 fra hans fødder lukkede kampen. Hurtighed i verdensklasse krydret med teknisk kunnen på højeste niveau. Kylian Mbappé viste lige hele fodboldverden, at han er kommet for at blive.

Også selvom Argentina fik reduceret til 3-4 i slutminutterne på et mål af Sergio Aguero.

For det er Kylian Mbappé, man snakker om nu. 19 år gammel og klar til at føre Frankrig videre i jagten på VM-titlen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: