Engelske medier i opsigtsvækkende VM-hyldest: Det var tortur

Det er skuffelse og stolthed, der præger de engelske medier dagen efter det engelske nederlag i VM semifinalen

Fra himmel til helvede: De i begyndelsen ellevilde engelske fans måtte til sidst sande, at det eneste, der kommer hjem i denne omgang, er spillerne. (Video: AP/SNTV)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Skuffelsen driver ned ad forsiderne på de engelske medier, efter England onsdag aften måtte vinke farvel til drømmen om VM-guldet, da Kroatien afgjorde semifinalen i forlænget spilletid.

Selvom det næppe fjerner skuffelsen for Harry Kane og kompagni, så kan de dog også konstatere, at de har vundet de engelske fodboldhjerter henover den seneste måneds fodbold-togt i Rusland.

- I fik os til at smile, gjorde os stolte, fik os til at tro, I er alle helte. Ingen trofæ denne gang, men det føles som starten på noget, alle englændere kan vænne sig til. Det var tortur i aftes, det er ødelæggende her til morgen, men Gareth Southgate... Vi gør honnør for dig, skriver Daily Mail.

 

Netop Gareth Southgate får også en hovedrolle på The Guardians forside, hvor han trøster Kyle Walker - eller måske er det omvendt. Den engelske træner ligner i hvert fald en mand, der har brug for en solid opmuntring ovenpå det smertefulde nederlag.

- Slutningen på en drøm, skriver The Guardian.

Knap så diplomatiske er Metro, der i stedet udnytter muligheden for et ordspil inspireret af modstanderne fra Kroatien.

'A kick in the bollocks' (Et spark i nosserne, red.) er omskrevet til 'A kick in the Balkans,' hvilket formentlig passer meget godt til, hvordan englænderne har det i dag.

Stolte af holdet
England stod med muligheden for den første VM finale siden 1966, og der er ingen tvivl om, at fodboldfeberen over den seneste måned har nået kogepunktet i det fodboldgale land.

Det gør selvfølgelig frustrationen så meget større, at det var så tæt på, men det er alligevel stoltheden, der står tilbage - i hvert fald på Daily Mirrors forside.

- Helte. Vi er stolte af jer allesammen, skriver Mirror.

Englænderne får stadig muligheden for at sikre, at de ikke kommer helt tomhændet tilbage til England, når de møder Belgien i bronzekampen. De to hold mødtes også i gruppespillet, hvor Belgien løb med en 1-0 sejr.

Total engelsk nedtur - men de gamle stjerner hylder de unge

Justin Timberlake med særlig gestus til engelske VM-fans

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind