Englænderne håner Sverige: 'Kunne ikke have fået en lettere kvartfinale'

De britiske medier hylder deres helte for sejren i VM-kvartfinalen over Sverige, men modstanden var 'ekstraordinært begrænset'

Hør hvad Ekstra Bladets eksperter tænkte om kampen mellem England og Sverige.

Lørdag gik den ikke længere for de svenske mirakelmagere, da England blev stopklods i VM's kvartfinale.

Selv om svenskerne skabte en lille håndfuld gode muligheder mod de britiske forhåndsfavoritter, så var det alligevel som om, Premier League-stjernernes sejr aldrig rigtig var i fare mod vor nordiske naboer.

Det er i hvert fald opfattelsen i de britiske medier, der selvfølgelig hylder de hjemlige helte for den første VM-semifinale siden 1990, men samtidig skyder pressen også med skarpt mod svenskerne, som ikke imponerede.

Da The Guardian skulle runde sin live-kommentering af kvartfinalen af, afsluttede man således:

- Sverige var dårlig, til tider elendige, men skabte alligevel nok chancer til at vinde kampen. Hvis de havde udnyttet chancerne, og resultatet var gået deres vej, havde det været en kæmpe joke. Man kan ikke lade være med at tænke, at England havde meget mere at give, hvis man havde haft behovet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Leicesters Harry Maguire headede England i front mod Sverige. Foto: AP Photo/Francisco Seco
Leicesters Harry Maguire headede England i front mod Sverige. Foto: AP Photo/Francisco Seco
 

The Daily Mail hylder den engelske præstation og særligt målmand Jordan Pickford, men avisen kan ikke lade være med at prikke til, om Sveriges niveau var medvirkende til 'magtdemonstrationen'.

- Sverige var ekstraordinært begrænsede og uambitiøse til at begynde med. På trods af dette skulle der tre fantastiske redninger fra Jordan Pickford til for at vinde. At kampen var uden spænding i slutningen skyldtes målmanden.

- Alle engelske spillere skal have ros, for selv om Sverige var dårlige, har holdet alligevel slået Holland og Italien ud af kvalifikationen og sluttet over Tyskland i gruppespillet, skriver The Daily Mail.

Dele Alli lukke og slukker for Sveriges VM. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dele Alli lukke og slukker for Sveriges VM. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
 

Den tidligere landsholdsspiller Chris Waddle går så vidt som til at udtale til tv-stationen BBC, at England ikke kunne have ønsket sig bedre modstand i en VM-kvartfinale.

- Inden turneringen var der vel ingen, som havde troet, England ville nå semifinalen i Rusland. Men man kunne ganske enkelt ikke have fået en lettere kvartfinale end den her. Sverige havde intet at komme med bortset fra de tre chancer i anden halvleg, siger Chris Waddle.

Som om de britiske mediers hån ikke var nok, så har fansene også fået sig et godt grin. Det er gået ud over flere IKEA-butikker i England, hvor en gruppe fans lørdag 'invaderede' et varehus i Stratford og sang 'it's coming home', mens man hoppede i sengene.

Denne Twitter-bruger har brugt samme opskrift på morskab. Han har sneget sig rundt i den lokale IKEA og udskiftet prisskiltene, så der nu står: 'It's coming home 19.66', med henvisning til sidst England vandt VM i 1966.

England spiller VM-semifinale mod Kroatien onsdag klokken 20.00. Frankrig og Belgien mødes i tirsdagens semifinale - også klokken 20.00.

Den store tv-krig: Pas på det ikke bliver fætter/kusine-agtigt

 

Landshold kan smuldre: Ligner et farvel til VM-helten

England buldrer videre: Sveriges VM-drøm knust i luften

22 år med nedture: Sådan brød England forbandelsen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri