England bryder straffeforbandelsen: Historien peger på guld!

England førte indtil den ordinære kamps overtid, men vandt først efter straffesparkskonkurrence mod Colombia - nu peger historien på VM-guld

Englands fodboldlandshold er for første gang i 12 år klar til kvartfinalen ved VM.

Men "Three Lions" måtte igennem et sandt drama, inden Colombia var nedkæmpet efter straffesparkskonkurrence. Cifrene lød på samlet 5-4 efter 1-1 i den ordinære kamp.

Dermed fik England bugt med sit kompleks for straffesparkskonkurrencer, som gang på gang har ført til exit ved store slutrunder gennem de seneste årtier.

Man troede et nyt var på vej, da Jordan Henderson misbrugte Englands tredje spark. Men på det næste spark sendte Colombias Mateus Uribe bolden på overliggeren.

Også Colombias femte skytte misbrugte, da keeper Jordan Pickford reddede Carlos Baccas forsøg. Derefter afgjorde Eric Dier kampen til engelsk sejr.

England førte 1-0 indtil dybt inde i tillægstiden af den ordinære kamp, men Colombia udlignede og skabte dramaet, som i sidste ende alligevel faldt ud til Englands fordel.

Nu dufter det for alvor af succes for England, der i kvartfinalen vil bære favoritværdigheden mod Sverige, der tidligere tirsdag slog Schweiz 1-0.

England var mest toneangivende i første halvleg, uden de kom til de helt åbne muligheder. VM-topscorer Harry Kane fik en chance med hovedet, men vinklen var svær.

I den anden ende manglede Colombia tydeligvis den skadede James Rodríguez, VM-topscoreren fra 2014. Hans kreative evner var savnede, og i hans fravær spillede Radamel Falcao længe en anonym rolle.

Efter pausen fortsatte England sit pres, og efter knap ti minutter udmøntede det sig i et korrekt dømt straffespark. I forbindelse med et hjørnespark trak Santiago Arias således Harry Kane ned over flere meter.

Efter minutters colombiansk brok hamrede Kane bolden ind midt i målet til 1-0, selv om en colombianer forinden havde forsøgt at sparke pletten i stykker.

Artiklen fortsætter under billederne

Kane jubler over straffescoring. Foto: ALEXANDER NEMENOV / ritzau Scanpix
Kane jubler over straffescoring. Foto: ALEXANDER NEMENOV / ritzau Scanpix

Der var meget ballade mellem de to hold. Foto: Alexander Nemenov / Ritzau Scanpix
Der var meget ballade mellem de to hold. Foto: Alexander Nemenov / Ritzau Scanpix

Colombia venter sammen på at sparke straffe. Foto: Franck Fife / Ritzau Scanpix
Colombia venter sammen på at sparke straffe. Foto: Franck Fife / Ritzau Scanpix

Engelsk jubel efter straffesparkssejren. Foto: ALEXANDER NEMENOV/Ritzau Scanpix
Engelsk jubel efter straffesparkssejren. Foto: ALEXANDER NEMENOV/Ritzau Scanpix
 

Det var Kanes sjette mål i turneringen, og dermed cementerede han sin position som topscorer.

Frustrationerne var store hos colombianerne, der rev en stribe kort til sig, men med et kvarter tilbage fik de tilkæmpet sig et sjældent overtag, da England overlod initiativet.

I overtiden var Mateus Rube tæt på at overrumple England-keeper Jordan Pickford fra 35 meter, og på det efterfølgende hjørnespark headede Yerry Mina udligningen ind i det 94. minut.

Scoringen vendte op og ned på kampen, og fra begyndelsen af den forlængede spilletid var Colombia i teten og havde chancer. Siden kom England til muligheder, men der blev ikke scoret yderligere.

Så måtte man ty til straffespark, og selv om Colombia her havde overhånden, endte det i engelsk jubel.

Og historien er på Englands side. Da de senest vandt VM i 1966, vandt Real Madrid også mesterholdenes Europa Cup, Manchester City vandt deres række, Chelsea blev nummer fem, og Burnley kom i Europa. Det hele er også sket i 2018, og så mangler der kun, at England gentager VM-guldet.

ENGLAND VED VM
2018: ?
2014: Gruppespil
2010: 1/8-finale
2006: Kvartfinale
2002: Kvartfinale
1998: 1/8-finale
1994: Ikke med
1990: Nummer fire
1986: Kvartfinale
1982: Andet gruppespil
1978: Ikke med
1974: Ikke med
1970: Kvartfinale
1966: Verdensmester
1962: Kvartfinale
1958: Gruppespil
1954: Kvartfinale
1950: Gruppespil
1938: Ikke med
1934: Ikke med
1930: Ikke med

Halldorsson redder Messis straffe i VM-kampen mellem Argentina og Island. Foto: AP Randers FC Skifter til FCK-bøddel: VM-helt forlader Superligaen

Neymar tog sig ren rulletur i kampen mod Mexico. Foto: AP Spansk fodbold Usædvanlig Real Madrid-melding efter rygter om Neymar

Chelsea og Roma er interesserede i Kasper Schmeichel, melder Skysports kilder. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Imponerede vildt ved VM: Nu jagter storklubber Schmeichel

Stemme fra fortiden: Stig Tøfting kom ufrivilligt i centrum kort inden Danmarks kamp mod Senegal. Han fik travlt med at få sine stedforældre til at skærme børnene mod medierne. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

Foto: holdet.dk Sport og Spil Manager-eksperten: Sådan går du hele vejen

59 kommentarer
Vis kommentarer