Er du gal en svada: Belgisk stjerne sviner Frankrig til

Thibaut Courtois havde ikke meget til overs for overmanden i VM-semifinalen tirsdag aften

Få Ekstra Bladets analyse af Frankrig-Belgien her

De belgiske stjerner måtte tirsdag aften sande, at selv én af verdens bedste offensive mandskaber kan komme til kort fra tid til anden, når modstanderen er i stand til at lukke effektivt ned i defensiven.

Frankrig formåede efter scoringen til 1-0 i VM-semifinalen at dæmme op for Belgiens forsøg på at komme igen, og det frustrerede i den grad den belgiske stjernemålmand Thibaut Courtois, da han efter kampen skulle forsøge at sætte ord på oplevelsen - og skuffelsen over at misse VM-finalen.

- Det var en frustrerende kamp, sagde han til RTL Sport.

- Frankrig spillede ikke fodbold. De forsvarede sig foran eget mål. De har hurtige angribere i skikkelse af Kylian Mbappé og Antoine Griezmann. Men de har lov til at spille på den måde, og vi har altid haft problemer med det. De gjorde det godt, kom det fra Chelsea-keeperen.

Ville hellere have tabt til Brasilien
Belgien har været én af de bedst spillende og mest underholdende mandskaber i turneringen. Også bedre end Frankrig, mener Courtois.

Brøndby-jubel efter en Hany Mukhtar-scoring i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

- De scorede på hjørnespark. Det er en skam. Vi tabte til et hold, der ikke er bedre end os. De satser på at forsvare sig. Mod Uruguay scorede de på et frispark og et drop af målmanden. Det er en skam for fodbolden, at Belgien ikke vandt, sagde den skuffede spiller.

- Deres angriber var altid 30 meter fra mål. Det har jeg aldrig oplevet i Chelsea. Så havde jeg hellere foretrukket at tabe til Brasilien, et hold som tør spille fodbold, og som muligvis er bedre end os. Det er Frankrig ikke. Derfor er det så surt, kom det til avisen Het Laatste Nieuws.

Det er andet VM i træk, han og Belgien har været udråbt til en af turneringens favoritter - for så at måtte forlade den inden finalen. I 2014 nåede De Røde Djævle kvartfinalen, hvor Argentina kom på tværs.

For to år siden ved EM i Frankrig gik det helt galt - og i kvartfinalen - til Wales, der vandt 3-1.

Peter Møller og resten af DR har leveret en fornem formidling af VM. Foto: DR Sport og Spil Den store tv-krig: Pas på det ikke bliver fætter/kusine-agtigt

Sport og Spil Leicester vil bremse Schmeichel-skifte: Her er de brandvarme danske stjerner

Engelsk fodbold Midt i VM-triumf: Engelsk storklub henter rekord-køb

Gustaf Nilsson fortsætter karrieren i Vejle. Foto: Lars Poulsen Superligaen Brøndby sælger angriber til superliga-rival

113 kommentarer
Vis kommentarer