Annonce:
Annonce:

Eriksen undrer sig over VAR: 'Vi var enige i omklædnings-rummet'

Christian Eriksen er ikke begejstret for VM’s videodommere efter nyt straffedrama

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

SAMARA (Ekstra Bladet): I gamle gyserfilm måtte skræmte kvinder løbe for livet, når fuldmånen forvandlede mænd til blodtørstige varulve, der var halvt menneske, halv ulv.

Helt så galt står det ikke til i Rusland. Men de VAR-dommere, der fra et lokale i Moskva vender op og ned på VM-kampene, er godt i gang med at spolere den gode stemning ved det, der skulle være fodboldens største fest.

I hvert fald for det danske landshold, der to gange i ligeså mange kampe har måttet se kampens dommer tegne en firkant i luften, inden han efter et hurtigt kig på en tv-skærm har peget på pletten.

Tager Hareide konsekvensen? Én mand dumper efter australsk deler

Annonce:

Mod Peru var Carlos Cueva så venlig at brænde, men så gavmild var Mile Jedinak ikke, da Yussuf Poulsen ramte bolden med hånden i det kriminelle felt og for anden gang i ligeså mange kampe påkaldte sig VAR-dommernes opmærksomhed.

Og nu er Christian Eriksen efterhånden ved at være godt og grundigt træt af ’øjet i det høje’, som han umiddelbart efter kampen kaldte et ’møgsystem’.

En beskrivelse, han fastholder overfor Ekstra Bladet.

- Det er møgbittert. Det er to kampe i træk, hvor det er gået mod os, siger den danske målscorer, der undrer sig over måden, VAR bliver benyttet i Rusland.

Blandt de danske spillere var der nemlig enighed om, at der blev begået frispark mod Yussuf Poulsen i sekunderne inden, kantspilleren ramte den med hånden.

- Spørgsmålet er jo, hvor langt du kan tage en situation tilbage. De dømmer kun i situationer med straffespark, men i omklædningsrummet var vi enige om, at der blev begået frispark mod Yussuf allerede inden, de får det hjørnespark, der starter det hele, siger Tottenham-stjernen, der også er i tvivl om, der overhovedet var straffespark i situationen.

Annonce:

- Det er tydeligt, at der var hånd på, men hånden skal være i en unaturlig position. Kendelserne skal være korrekte, og denne gang var den måske for korrekt.

Christian Eriksen skal ligesom resten af fodbold-verdenen vænne sig til det nye tiltag. Men Danmarks største fodboldnavn virker ikke umiddelbart overbevist om den nye dommerteknologi, som han mener grundlæggende ændrer fornemmelsen i fodboldkampe.

- Fuldstændig. Nu sker det utrolig ofte her til VM, hvor der er utroligt mange kendelser. De leder hele tiden efter det perfekte resultat, og det kommer så kun, hvis der sidder nogen udenfor og ser det igennem. Det tager måske noget af charmen. Dommerne kan lade være med at dømme i situationen, fordi de ved, de kan se det igennem. Det tager meget af fodboldfølelsen, og det bliver mere som i NFL, lyder det fra Christian Eriksen.

Han er stadig heller ikke overbevist om, at video-hjælpen har skabt mere korrekte kendelser indtil nu.

Annonce:

- Jeg ved ikke, om kendelserne er blevet rigtigere. Det har altid været dommerne, der traf beslutningerne. Det er det stadig det meste af tiden, men når det er inde i feltet, er det dem udenfor, der bestemmer. Det er bittert, når det er imod os, men hvis vi havde været i Australiens sko, havde vi nok været glade. Nu står vi med to kampe, to kendelser og to straffespark imod os, siger Christian Eriksen, som trods det skuffende pointtab og et spil, der efterlader masser af plads til forbedringer, stadig er optimistisk omkring de danske VM-muligheder.

Og han afviser blankt, at han er bekymret efter de to første kampe.

-  Nej. Vi kan selvfølgelig gøre det bedre, men det kunne Australien også. Det blev en meget tæt spillet kamp med afslutninger i begge ender uden, at nogen af holdene fandt den sidste aflevering. Men igen, vi har fire point, selvom vi måske havde håbet på seks, lyder regnestykket, der betyder, at den videre skæbne stadig er i danske hænder.

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Rasende Hareide følte sig snydt: Der var klart straffe

Danmark blev offer for VAR igen: Men VM-håbet lever

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: