Eriksens babyplan: Vil blive der så længe som muligt

Christian Eriksen kan blive far hvert øjeblik, det skal være. Han har telefonen med ude og en bil klar til at drøne til Odense

Christian Eriksen til dagens træning.

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Da Christian Eriksen ved årsskiftet annoncerede, at han og kæresten Sabrina Kvist Jensen skulle være forældre, begyndte fodboldfans en større beregning. Hvornår ville kronarvingen til Danmarks største fodboldstjerne komme til verden?

Den eksakte terminsdato er ukendt for offentligheden, men det er jo også sjældent, at sådan noget sker lige på dagen. Tottenham-spilleren har dog fortalt, at kæresten er sat til slutningen af maj.

Eriksen er altså på stikkerne i disse dage i landsholdslejren, for nu nærmer det sig med kraftige skridt.

- Man ved jo ikke, hvornår babyen kommer, så det er svært at sige, at lige nu skal man ikke være med. Mange her har jo børn og ved, hvordan det foregår, men der er jeg jo lidt en grønskolling, for jeg har ikke prøvet det før.

- Har du kunnet trække på nogen af holdkammeraterne, der allerede har stået i den her situation?

- Ja, det synes jeg. Der er også mange i klubben, der har fået et barn. Der er mange, der har været med til en fødsel og så spillet en til to dage efter. Det kan være, at det er muligt, og det kan være, at det ikke er nødvendigt. Vi må se, hvordan det går, og det handler jo også om, at barnet forhåbentlig er sundt og raskt, og der ikke er noget ved fødslen, der gør, at man skal være der, så kan det selvfølgelig gå hurtigere, siger han til Ekstra Bladet.

- Men jeg vil selvfølgelig også gerne være der så lang tid som muligt, men der er et VM om hjørnet, så vi må se hvor lang tid, det bliver, siger Eriksen.

- Vi kender Christian Eriksen ud og ind, siger Hareide, der sagtens kan undvære stjernen i en af testkampene. Foto: Lars Poulsen
- Vi kender Christian Eriksen ud og ind, siger Hareide, der sagtens kan undvære stjernen i en af testkampene. Foto: Lars Poulsen
 

Han satser på, at han kan holde fokus på fodbolden, når der er brug for det.

- Det tror jeg. Jeg ved det ikke, men det går jeg da stærkt udfra. Det handler om, hvad du fokuserer på. For det meste når du går ind på en fodboldbane, så tænker du ikke på det udenfor. Under kampen er det fodbold, der fylder.

- Sabrina vil selvfølgelig gerne have, at jeg er der så meget som muligt, men hun er også forstående over, at jeg skal til VM. Det er heller ikke så helvedes tit, det sker heller. Det er det heller ikke med et barn, så det er jo to kæmpe store ting, der skal falde i hak med hinanden. Sabrina har været med i en del år, så hun ved godt, hvad det handler om, men barnet kommet selvfølgelig først lige meget hvad.

- Er der en af trænerne, der har din telefon, hvis opkaldet skulle komme?

- Jeg har i hvert fald min telefon ude med lyd på, så hvis den ringer, så er jeg klar til at tage af sted, og sådan bliver det også i næste uge. Der kommer til at stå en bil klar, hvis det skulle ske, så jeg kan komme rimelig hurtigt til Odense, siger Eriksen med et stort smil.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille de to landskampe. Det kommer an på, hvornår fødslen er, men jeg er klar til at spille.

Åge Hareide lægger ikke skjul på Eriksens enorme betydning, men landstræneren fortæller samtidig, at det ikke spiller nogen rolle, hvis Eriksen skulle misse en af testkampene mod Sverige 2. juni eller Mexico 9. juni.

Danmark spiller første VM-kamp mod Peru 16. juni klokken 18 i Saransk.

Åge Hareide har mange ting at tænke på, inden truppen skal barberes ned. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Pønser Hareide på VM-kanin?

Spansk fodbold Cristiano chokerer i alderssnak: - Jeg er 23 år

Andreas Christensen og Chelsea tager lørdag i mod Romelu Lukaku og Manchester United i dette års FA Cup finale. Foto: AP Sport og Spil To mand under pres: Fyringstruet og upopulær i klubben

2 kommentarer
Vis kommentarer