FIFA skrider ind: Straffer tre VM-lande!

Det Internationale Fodboldforbund har sendt bøder til flere lande for disciplinære overtrædelser

Hør Ekstra Bladets VM-Eksperter fortælle om dagens vigtigste fodbold nyheder fra Rusland.

Det russiske landshold har fået en bøde af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), efter at en tilhænger havde medbragt et nynazistisk flag til en VM-kamp.

Ifølge FIFAs disciplinærkomité skal det russiske forbund betale 10.000 schweizerfranc - omkring 65.000 kroner. Banneret var medbragt af en russisk tilhænger i 0-3-nederlaget til Uruguay i Samara.

Ifølge FIFA bestod banneret blandt andet af tallene 88. Det bliver anset som en højreradikal kode for "heil Hitler", fordi h er det ottende bogstav i alfabetet.

Artiklen fortsætter under billederne

Russiske tilskuere, der ikke får bøde: (Fotos: AP)

Her kan du finde din egen VM-lookalike

I en anden sag er Serbien for anden gang under slutrunden blevet tildelt en bøde. Det skyldes, at en tilhænger havde medbragt et tjetjensk flag, der hyldede en nationalistisk bevægelse fra Anden Verdenskrig.

Det serbiske forbund skal derfor betale 20.000 schweizerfranc i bøde for at have vist et "politisk og krænkende flag" i onsdagens 0-2-nederlag til Brasilien i Moskva.

FIFA oplyser samtidig, at forbundet har sendt advarsler til det russiske og serbiske fodboldforbund for andre uspecificerede overtrædelser.

Marokkos fodboldforbund har også fået en rudekuvert fra FIFA. Det skyldes, at seks medlemmer af den marokkanske stab "tvang sig adgang til banen efter slutfløjtet" i forbindelse med 2-2 kampen mod Spanien.

Samtidig har Marokkos fløjspiller Noureddine Amrabat fået en advarsel for at have kritiseret FIFAs omstridte videodommersystem, VAR, efter kampen i Kaliningrad.

Godt nyt for James Rodriguez. Foto: AP VM 2018 Godt nyt for skadet VM-stjerne

Atalanta, hvor Andreas Cornelius (t.v i baggrunden) spiller, kan blive holdkammerat med Lukas Lerager i fremtiden. Italienerne har sendt et bud på den danske VM-reserve. Foto: Lars Poulsen. VM 2018 Afsløring: Gigantisk bud på dansk VM-spiller

Stemme fra fortiden: Stig Tøfting kom ufrivilligt i centrum kort inden Danmarks kamp mod Senegal. Han fik travlt med at få sine stedforældre til at skærme børnene mod medierne. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

35 kommentarer
Vis kommentarer