FIFA skrider til handling: For mange smukke kvinder ved VM

Tv-kameraerne har været lidt for gode til at fange smukke kvinder under kampene ved VM i fodbold i Rusland, mener FIFA

Svenske fans tiltrak sig opmærksomhed på tribunen under VM i Rusland. Foto: Michael Dalder/Ritzau Scanpix
Svenske fans tiltrak sig opmærksomhed på tribunen under VM i Rusland. Foto: Michael Dalder/Ritzau Scanpix

Til de to resterende fodboldkampe ved VM i Rusland skal alverdens tv-seere koncentrere sig mere om bolden og indstille sig på at se færre smukke kvinder på tv.

Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, vil have, at der vises færre flotte kvinder på tv-billeder i forbindelse med kampene.

Det skriver en række nyhedsbureauer.

FIFA's chef for mangfoldighed, Federico Addiechi, udtaler, at forbundet vil tage en snak med de nationale tv-stationer samt FIFA's egen tv-produktion om emnet.

Onsdag tog FIFA's antidiskriminationsprogram emnet op. Her blev det slået fast, at der under VM har været langt større problemer med sexistiske hændelser end med racisme.

For eksempel har der været en række hændelser, hvor kvindelige tv-reportere er blevet chikaneret. Også mens kameraet har været tændt, så hele verden har kunnet følge med.

Brøndby og FC Midtjylland bliver to af de hold, der skal kæmpe med om guldet denne sæson, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

Brøndby-jubel efter en Hany Mukhtar-scoring i sidste sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

Addiechi tilføjer, at tv-produktionen i Rusland har forbedret sig i forhold til VM-slutrunden i Brasilien for fire år siden. Også dengang havde Fifa fokus på emnet.

Ifølge Addiechi har FIFA løbende under VM diskureret konkrete eksempler med tv-stationerne, når de er opstået.

England og Belgien spiller om VM-bronze på lørdag. Søndag skal Frankrig og Kroatien dyste om VM-guldet.

I semifinalerne vandt Frankrig 1-0 over Belgien tirsdag aften. Onsdag aften sejrede Kroatien med 2-1 over England efter forlænget spilletid.

Netop de to finalister har Danmark mødt i Rusland.

Danskerne spillede 0-0 mod Frankrig i gruppespillet. I ottendedelsfinalen var Danmark tæt på at sende Kroatien ud. Men kroaterne vandt i sidste ende straffesparkskonkurrencen.

VM 2018 - 27. jun. 2018 - kl. 10:54 Prøvede at kysse VM-vært: Nu hyldes hun for reaktionen

Se også: Lavede galleri af VM-babes - det skulle de ikke have gjort

Se også: Her er VM's eneste kvinde: Alle elsker hende

Se også: Se de flotte billeder: Kvinder fra hele verden samlet til VM

  Den spanske journalist María Gómez er kommet i modvind, efter at hun roste landsholdsspillere fra Marokko for deres 'sexede udseende'. Foto: Mediaset VM 2018 - 5. jul. 2018 - kl. 22:43 VM-journalist i modvind: Sendte sexet besked til landsholdsspillere

Intl. kendte - 21. jun. 2018 - kl. 23:23 Pivfræk model tager VM-bold under kærlig behandling

1 af 2 Denne kroatiske lækkerbisken blev spottet inden semifinalen mellem Kroatien og Enland onsdag, der som bekendt endte med en kroatisk sejr. Foto: Sefa Karacan/ Anadolu Agency/ALL OVER PRESS
2 af 2 Svenske fans tiltrak sig opmærksomhed på tribunen under VM i Rusland. Foto: Michael Dalder/Ritzau Scanpix
242 kommentarer
Vis kommentarer