Fire mand kæmper om samme position: - Jeg skal spille!

Det står endnu ikke klart, hvem der skal spille venstre back ved VM. Riza Durmisi lader dog til at være temmelig sikker på, at det bliver ham, der er med i startsopstillingen

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Landstræner, Åge Hareide, er i tvivl om, hvem der skal spille venstre back ved kampene til VM i Rusland. 24-årige Durmisi håber og tror dog på, at det bliver ham.

Den står lige nu imellem Riza Durmisi, Nicolai Boilesen og Jonas Knudsen og Jens Stryger Larsen, der alle kæmper om venstreback-positionen til VM.

Riza Durmisi var i starten af Åge Hareides periode som landstræner den foretrukne venstreback, men grundet skader var han ikke med, da Danmark kvalificerede sig til VM.

I stedet var det i det succesfulde efterår Jens Stryger Larsen, som spillede fast på pladsen.

Jens Stryger Larsen er en alsidig spiller, der kan dække mange pladser. Han har spillet højre back, kant og senest er han rykket ind i det centrale forsvar i Udinese. Men på landsholdet har han primært spillet venstre back.

Lige nu er der dog tvivl om, hvem af de fire landsholdspillere, der skal dække positionen.

Håbefuld Durmisi
24-årige Riza Durmisi mener dog, at der er gode chancer for, at han får sin position tilbage, og han håber på at være en del af startsopstillingen. Det lader ikke til, at han regner med at skulle tilbringe meget tid på bænken under kampene.

-  Jeg er nok den venstre back-spiller med flest kampe ud af dem, som er i truppen lige nu. Jeg er ikke kommet her for at se på eller noget som helst. Jeg skal spille!, siger Durmisi til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Min kampform er fin. Jeg har spillet de sidste fire kampe og scoret mål - også i vigtige kampe. Jeg er helt klar til VM.

Det kommer heller ikke bag på den backen, at han er blevet udtaget til landsholdet forud for VM.

- Jeg har været med hele vejen, så jeg havde regnet med, at jeg ville blive udtaget, og regner med, at jeg kommer til at spille. Mine præstationer, de taler vel også lidt for sig selv, fortæller Riza og tilføjer.

- Jeg ved ikke, hvor jeg står i forhold til de andre drenge, men jeg fokuserer ikke på dem, men på mig selv. Jeg træner hver dag for at være en del af startsopstillingen, og jeg håber også, at det kommer til at ske.

Drømmen om VM
Det har altid været en stor drøm for den 24-årige spiller at være med til at spille VM og kæmpe for sit land. Det lægger han ikke skjul på.

Nu håber han blot, at kampene under VM ikke skal gå med at kigge på fra bænken.

- Hver gang, man bliver udtaget til landsholdet, er det selvfølgelig altid et stort privilegium. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for Danmark, lyder det håbefuldt fra Durmisi, der til dagligt spiller i den spanske klub Real Betis.

Ifølge Riza Durmisi kan han bringe god energi til holdet og derudover give det danske landshold en masse gode chancer med sit offensive og omhyggelige spil.

Svær start på sæsonen
I Real Betis har han siddet meget på bænken fra februar til april 2018. Baggrunden for hans pause skyldes personlige årsager, men han er kommet godt efter det.

- Fodbold er ikke altid en lyserød sky. Der er også mange andre ting, der kan spille ind. Årsagen til min pause vil jeg gerne holde for mig selv. Men for at være helt ærlig, troede jeg ikke, at jeg skulle spille nogle kampe efter episoden, men så var det bare heldigt, at jeg kom ind og fik chancen, lyder det fra den 24-årige.

Riza har haft meget spilletid på det seneste for Real Betis, hvor han har spillet med i klubbens fire sidste kampe i fuld tid.

Danmark har sin sidste testkamp inden VM 2. juni. Her møder det danske landshold Sverige i Stockholm.

Åge Hareide havde 14. maj 35-mandstruppen klar til VM. Ud fra disse skal han udvælge sin endelige trup på 23 spillere. Truppen skal stå klar 4. juni.

VM-profil om mislykket transfer: - Det var et cirkus

Stjernen ikke udtaget til VM: Nu raser hele landet

Mølby: Han er det bedste valg for Arsenal

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+