Annonce:
Annonce:

Fire skal hjem: Hareide fremrykker dommens dag

Landsholdsspillerne får søndag besked på, hvilke 23 spillere der skal med til VM i Rusland - fire får den nedslående melding om, at resten af måneden ikke skal foregå i Rusland

Michael Krohn-Dehli og de øvrige danske spillere får deres VM-skæbne afgjort søndag. Foto: Lars Poulsen
Michael Krohn-Dehli og de øvrige danske spillere får deres VM-skæbne afgjort søndag. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Landstræner Åge Hareide venter ikke til sidste øjeblik – mandag – med at sætte navne på de 23 spillere, som skal med til VM i Rusland.

Søndag er dommens dag i den danske VM-lejr. Landsholdet overnattede i Stockholm og søndag formiddag skal spillerne på træningsbanen. Dem, der spillede fuld tid i 0-0 opgøret lørdag, får en rolig dag, mens resten skal ud at efterlade det sidste indtryk før dommen falder.

Sværere opgave
- Mit arbejde er blevet sværere efter den her kamp, erkender Åge Hareide, der sendte flere af marginalspillerne i kamp efter pausen mod Sverige.

Martin Braithwaite, Kasper Dolberg og Viktor Fischer kom på banen og havde lejlighed til at efterlade et sidste indtryk, lige som Michael Krohn-Dehli leverede et rimeligt aftryk. Han har spillet sig ind i VM-varmen.

Annonce:

- Jeg giver spillerne besked søndag eftermiddag. Det sker på baggrund i den snak, jeg tager med lægestaben og min intuition, forklarer Åge Hareide om det svære dilemma, han står i lige nu.

Thomas Delaney har intet at frygte. Han er sikker på en startplads. Foto: Lars Poulsen
Thomas Delaney har intet at frygte. Han er sikker på en startplads. Foto: Lars Poulsen

Meldingerne fra DBU er samtidig, at unionen ligeledes søndag melder den endelige 23 mandstrup ud til offentligheden. Det bekræftede pressechef Jakob Wadland i mixedzone efter 0-0 kampen mod Sverige.

- Det er vigtigt, at vi ikke rejser til Rusland med et stort fokus på de skader, vi har i truppen. Hvis det er tilfældet kommer alt til at handle om dem, der er skadet, frem for dem der er friske og kan spille. Og det vil være et problem, pointerer landstræneren.

Fire spillere skal sorteres fra søndag. Det er oplagt, at Peter Ankersen og Mike Jensen står forrest i køen blandt dem, der ikke får en billet til Rusland.

Risikoen med skadede spillere
Siden skal landstræneren afgøre om han tør udtage Andreas Cornelius, Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland. Meldingerne går på, at Andreas Cornelius er tættest på at være spilleklar.

Annonce:

De meldinger, der kommer fra landsholdets sundhedssektor kan blive afgørende for, om Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland får plads på flyet til Rusland.

Hvis Åge Hareide satser på Bjelland og Bendtner, kan det godt ligne, at Martin Braithwaite og Kasper Dolberg bliver de to sidste ofre i den barske kamp om VM-billetterne.

- Det er vigtigt, at vi søndag får de rigtige svar, siger landstræneren, der virker til at være meget i tvivl om de sidste enkelte pladser i truppen.

Dansk rekordstime: Men Eriksen kan vi ikke undvære

Her er karaktererne: To angribere var Danmarks dårligste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: