Fodboldfans slår alarm: Får dødstrusler inden VM

Konkrete trusler har fået homoseksuelle fodboldfans til at melde russiske hooligans til politiet

Vores egen Peter Schmeichel reklamerer for slutrunden i Rusland - til trods for dødstrusler. Se hvorfor her

Russiske hooligans har ifølge britiske medier sendt dødstrusler til homoseksuelle og transkønnede engelske fans forud for VM-slutrunden i Rusland i juni.

Truslerne går konkret på, at man vil stikke fans af det engelske landshold ned, hvis gæsterne bliver identificeret som homoseksuelle eller transkønnede.

Det har fået Pride in Football - en koalition bestående af medlemmer af LGBT-miljøet i England - til at gå til politiet og melde det.

Angiveligt er der tale om trusler via emails.

Det fortæller kampagneleder for Pride in Football, Joe White, til Daily Mirror.

- Der er personer, der har udtalt, at de vil finde os og stikke os ned, og det bliver håndteret alvorligt, siger han.

Nu er det ingen hemmelighed, at medlemmer af LGBT-miljøet har det svært i netop Rusland. Derfor har sammenslutningen af fodboldfans i samarbejde med fodboldforbundet og udenrigsministeriet udgivet en guide, der fortæller disse fodboldfans, hvordan de bedst muligt kan færdes i landet, uden at skabe for meget opmærksomhed omkring sig.

Hooligans fra gruppen 'Landskrona', som slås for Zenit Skt. Petersborg. Gruppen er en af de mest kendte hooligangrupper i Rusland. Foto: Privatfoto. Sport og Spil Organiseret vold: Her er de vildeste russer-hooligans

Eksempelvis at gå hånd i hånd, kysse offentligt eller flage med regnbueflaget.

Umiddelbart vil Joe White ikke lade sig kue i løbet af opholdet.

- Det skal ikke være sådan, at vi skal gå ud og opføre os anderledes, end vi ellers ville. Jeg vil jo ikke gå ud og stikke min tunge ned i halsen på andre mennesker eller noget. Jeg tager af sted for fodboldens skyld og for at opleve verdensmesterskaberne, siger Joe White.

Han understreger, at han sagtens kunne træde et skridt tilbage i skabet og opføre sig 'butch', som han formulerer det. Men at han i bund og grund tager til Rusland som sig selv.

Det har siden 1993 været lovligt i Rusland at være homoseksuel, mens det helt frem til 1999 officielt blev betragtet som en mental sygdom at være homoseksuel.

I 2016 blev Rusland rangeret af ILGA-Europe som Europas 48. mest venlige LGBT-land ud af 49!.

Det er ikke mere end to år siden, engelske og russiske fans sloges i Marseille under EM-slutrunden. Både før og under kampen var der store sammenstød i gaderne og på stadion, hvor slagsmål og fyrværkeri omdannede byen til en krigszone.

Sport og Spil Fodbold-Europas mørke kapitel: De værste hooligan-drab
 

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

Andreas Bo Pedersen gik i 2016 ind i Rishøj Boldklub, der kort tid efter blev til Køge Nord FC. Det har han ikke fortrudt. Foto: Jonas Olufson Plus Andreas Bo: Jeg gider ikke gå og lege pengemand

 

21 kommentarer
Vis kommentarer