Russisk folkefest i København

VM's åbningskamp mellem værtsnationen Rusland og Saudi Arabien udløste jubel og ekstase over 2000 kilometer fra den russiske hovedstad

Det kan godt være, at de var langt væk hjemmefra.
Men det hindrede  bestemt ikke den lille skare af russiske fodboldfans, der var mødtes på den københanske bar Pub & Sport for se VM's åbningskamp, i at holde russisk folkefest.

De dedikerede fans var en blanding af ambasadefolk og konsulenter og så deres børn. For i Rusland er fodbold lig med familiefest for alle størrelser.

- VM er en lang familiehelligdag for os, fortæller Timus Bekniazov, der havde sine to sønner på tre- og et år med for at se kampen mellem Rusland og Saudi Arabien.

For Timur er det selvsagt stort, at verdens største fodboldsmesterskab lige nu afholdes i hans hjemland, men det er også en mulighed for at vise et mere nuanceret billede af Rusland, mener han.

- Det er meget vigtigt for os. Vi vil gerne vise verden, at Rusland også er et rigtig godt og venligt land, fortalte han.

Venligheden var bestemt heller ikke til at tage fejl af på den danske pub. Ruslands målrige sejr udløste en lavine af kys og kram fra de glade russere til alle, der ville have det.

Timur arbejder til dagligt på den russiske ambassade, og selvom han er glad for at bo i Danmark, ville han dog alligevel gerne have fejret 5-0 sejren i Rusland.

- Det må jeg være ærlig at sige, det ville jeg hellere, griner Timur, der har boet i Danmark i halvandet år.

Den lille russiske delegation fik dog alligevel bragt den gode stemning helt fra Luzhniki stadion til København. I hvert fald for en aften.

Se videoen med de glade russere efter åbningskampen

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.