Folkekær popsanger står bag landsholdets VM-sang

Thomas Helmig står bag landsholdets nye VM-sang, der udkommer i begyndelsen af juni

Landsholdet har nu fået sit hedeste ønske opfyldt. Se her da Viktor Fischer på vegne af hele landsholdet selv inviterede Thoms Helmig til at skrive sangen i vinters. Video: Ekstra Bladet

Når det danske landshold skal til Rusland, får de, vanen tro, en musikalsk hyldest med på vejen, og denne gang er VM-sangen skrevet og fremført af ingen ringere end Thomas Helmig.

Det oplyser DBU.

- Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv, siger Thomas Helmig til DBU.

Helmig udtaler desuden, at opgaven med at skulle skrive en hyldest-sang til landsholdet var en helt ny type udfordring for sangeren.

- Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt, forklarer han.


At det netop er Thomas Helmig, som står bag landsholdets VM-sang er en drøm, der går i opfyldelse for spillerne.

De har nemlig brugt 80'er ikonets musik hyppigt i omkældningsrummet, og efter playoff-sejren mod Irland henvendte Viktor Fischer sig direkte til kameraet med en opfordring til.

- Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang, lød det fra Aarhus-drengen Fischer, der er glad for at hans ønske er gået i opfyldelse

- Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores – og hele Danmarks – VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden, siger han til DBU.

Som traditionen foreskriver, synger landsholdsspillerne med i kor på ’Hele Danmark op at stå.'

Sangen udkommer i begyndelsen af juni.

Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix VM 2018 Begår avis ubevidst stor afsløring: Skriver han Danmarks nye VM-sang?

Matthias Sammer i nærkamp med Kim Vilfort i EM-finalen 1992. Foto: All Over Press Intl. fodbold EM-stjernen indrømmer: Jeg var hemmelig agent

42 kommentarer
Vis kommentarer