Frankrig jubler over VM-finale: Vi vil dø på banen!

De glade franske spillere var godt klar over, at der er et stykke arbejde, der skal gøres færdigt, og i den belgiske lejr var der skuffelse og bitterhed

Ekstra Bladet følger hele VM tæt. Se analysen af Frankrig - Belgien her
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

De første flashinterviews efter den franske finalekvalifikation var selvsagt præget af glæde men også af en vis sammenbidthed. For der mangler jo lige et skridt op ad medaljeskammelen.

- Det er endnu ikke gået op for os, hvor meget det her betyder, men vi ved, at vi skal vinde en kamp mere, før det er en virkelig stor bedrift. Nu skal arbejdet gøres færdigt, sagde matchvinder Samuel Umtiti, der sørgede for målet mod Belgien, til BeIN Sports.

 - Jeg føler en enorm stolthed. Vi har arbejdet sammen om dette. Jeg scorede målet, men det var vores defensive anstrengelser, der gjorde det færdigt. Og med denne attitude kan vi blive verdensmestre.

19-årige Kylian Mbappé gjorde opmærksom på, at han jo ikke var født i 1998, da Frankrig senest blev verdensmestre, men han håber, at han vil opleve lignende jubelscener på Champs-Elysees.

- Jeg vil give alt i denne finale. Vi vil dø på banen for at gøre det her færdigt, sagde den unge angriber, mens hans 12 år ældre makker, Olivier Giroud, havde masser af følelser efter triumfen.

- Jeg kan ikke tro det. Det var min barnedrøm. Det er kulminationen på en hel karrieres arbejde. Jeg skulle have scoret, men jeg er så glad på Sam’s vegne. Jeg håber at gøre det i finalen, sagde han.

På tabersiden er der også en kamp tilbage, og den vil den belgiske manager Roberto Martinez gøre alt for at vinde, så den gyldne generation trods alt får en bronze med hjem.

- Det var et spørgsmål om marginaler i dag. Uheldigvis for os blev det en dødbold, der gjorde forskellen. Kampen var meget tæt. Den ville blive afgjort på, hvem der kunne finde det sidste touch i straffesparksfeltet og det sidste held foran mål, sagde han.

- Spillerne leverede en fremragende præstation, og jeg kunne ikke bede om mere. Hvis vi skal tabe, så gør vi det efter at have givet alt.

- Nu skal vi komme os over denne skuffelse og sikre os, at vi slutter på et højt niveau. Disse spillere fortjener ikke at forlade slutrunden med en dårlig smag i munden.

Thibault Courtois gjorde i den grad sit til at holde Belgien inde i kampen, og han kunne ikke skjule sin bitterhed efter nederlaget. Foto: Ritzau Scanpix
Thibault Courtois gjorde i den grad sit til at holde Belgien inde i kampen, og han kunne ikke skjule sin bitterhed efter nederlaget. Foto: Ritzau Scanpix

Hans stærke målmand, Thibaut Courtois, var mere end skuffet, ja vel nærmest bitter:

- Jeg vil ikke sige, at det andet hold var bedre end os. De forsvarede sig på egen banehalvdel hele tiden. Det skulle vi ikke være blevet overrasket over, for det har de gjort hele turneringen. Men det er en skam.

Allez, Les Bleus: Frankrig klar til VM-finalen

Midt i VM-triumf: Engelsk storklub henter rekord-køb

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind