Annonce:
Annonce:

Godt nyt til Danmark: Frankrig sparer stjernerne

Frankrig er allerede videre til 1/8-finalen, og landstræner Didier Deschamps kommer efter alt at dømme til at skifte ud på adskillige pladser til sidste gruppekamp mod Danmark

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

JEKATERINBURG (Ekstra Bladet): Den gode eller den dårlige nyhed først?

Okay, vi ifører os klaphatten og starter med den gode: Det franske hold er bedre på papiret, end det er på banen. Den dårlige: Det vinder alligevel.

Det begynder så småt at dufte af sommer i Frankrig, som sportsavisen L’Équipe skrev efter 1-0-sejren over Peru i Jekaterinburg.

Første del af den franske VM-plan er allerede nu lykkedes med kvalifikationen til 1/8-finalen. Et drømmescenarie for franskmændene, der med uafgjort mod Danmark er sikre på at gå videre som nummer et.

At vinde gruppen betyder noget. Det sagde både N’Golo Kanté og Hugo Lloris, da Ekstra Bladet talte med dem efter opgøret i Jekaterinburg.

Og landstræner Didier Deschamps var heller ikke indstillet på at spekulere i, om det kunne betale sig at blive nummer to for at få en lettere 1/8-finale.

Annonce:

- Der er to resultater, som giver os førstepladsen: Uafgjort og sejr. Men vi spiller for at vinde. Vi vil slutte som etter i gruppen.

- Jeg vil aldrig begynde at sige, at ’hvis vi bliver nummer to, kan vi møde den og den’. Jeg tror ikke på alt det der. Vi spiller for at få førstepladsen, og så må vi se, hvem vi møder, sagde Didier Deschamps og glædede sig over, at det franske kollektiv fungerede væsentligt bedre mod Peru end i første kamp mod Australien.

Didier Deschamps kommer til at skifte mange spillere til mødet med Danmark, mener fransk avis. Foto: AP
Didier Deschamps kommer til at skifte mange spillere til mødet med Danmark, mener fransk avis. Foto: AP
 

Mere solidt end smukt
Der er bestemt fremgang at spore hos ’Les Bleus’, men det er mere solidt end smukt. Mere håndværk end kunst.

Den kritik har landstræner Didier Deschamps hørt før, men han er helt tydeligt ikke kommet til Rusland for at underholde, men for at få den pokal med hjem til Paris, som han selv løftede som anfører for Frankrig i 1998.

- Hvis I ønsker, at vi skal vinde 5-0 over alle, så er det nok bedre ikke at komme til VM, lød det syrligt fra Deschamps efter den hårdt tilkæmpede 1-0-sejr over Peru.

Annonce:

Nu venter så Danmark i Moskva, men spørgsmålet er, hvilket fransk mandskab som Åge Hareide skal forberede sig på.

Historien siger, at Deschamps kommer til at skifte ud på flere pladser. Både ved VM i 2014 og EM på hjemmebane for to år siden var hans hold videre til 1/8-finalen efter to kampe, og det betød store udskiftninger.

Seks spillere blev skiftet i 2014, fem i 2016.

0-0 i både 2014 og 2016
Kampen mod Danmark er en mulighed for Deschamps at give trætte og småskadede spillere et hvil og samtidig få givet reserverne minutter i benene.

Endelig er det også meget sandsynligt, at landstræneren ser bort fra eksempelvis Pogba, fordi han er i karantænefare.

L’Équipe forventer helt op mod seks ændringer mod Danmark.

Samuel Umtiti humpede efter kampen mod Peru igennem mixed zone med et trælår og kan blive erstattet af enten Rami eller Kimpembe.

På højre back kan det blive til spilletid til Sidibé fra start, og på midtbanen håber Nzonzi på spilletid.

Annonce:

Helt fremme har har kantspillerne Lemar og Thauvin fortsat ikke fået minutter ved VM, men kan forvente at spille en rolle mod Danmark. Lemar efter alt at dømme fra start.

Endelig får Hugo Lloris muligvis et hvil, så målet mod Danmark i stedet vogtes af Steve Mandanda.

Didier Deschamps er forkælet med muligheder, og uanset hvordan han blander sine kort, vil han stille med et hold, der på papiret er danskerne overlegne.

Vi slutter dog, som vi startede. Med en god nyhed. Både ved VM 2014 mod Ecuador og EM 2016 mod Schweiz spillede Frankrig 0-0 i sidste kamp og forsvarede førstepladsen.

Vi lever med en gentagelse i Moskva.

Mulig fransk opstilling: Mandanda - Sidibé, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté, Nzonzi - Dembélé, Griezmann, Lemar - Giroud

Fransk stjerne til Ekstra Bladet: Vi spiller for at vinde, men ...

VM-gave gik verden rundt: Nu taler dansker om 30 timer i himlen

Betting-ekspert: Her er VM-fidusen, der giver kassen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Hun vil død og pine med i en regering

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: