Hård dom over Premier League - for dårlige til VM

Når sommerens VM-slutrunde skal spilles, bliver det uden britiske dommere

Det engelske fodboldlandshold har kvalificeret sig til sommerens VM-slutrunde, og dermed bliver Harry Kane, Delle Alli og John Stones, som må regnes som stensikre kort i landsholdstruppen, briternes repræsentanter i Rusland.

Hverken Skotland, Nordirland eller Wales har kvalificeret sig til slutrunden, og der kommer heller ikke til at være britisk islæt med en fløjte for munden.

FIFA har valgt 36 dommere til VM-slutrunden, men ingen af disse er fra Storbritannien, og det er første gang siden VM-slutrunden i 1938, at der ikke er en britisk dommer med til VM. En beslutning, der kun kan tolkes som en nedadvendt tommelfinger til dommerstandarden i Premier League.

Det er ikke kun i Premier League, at dommerne er i fokus. Her går det HELT galt for fransk dommer:

Ved EM i 2016 dømte Mark Clattenburg finalen mellem Portugal og Frankrig, og briten var også blandt kandidaterne til at få en plads ved sommerens VM-slutrunde, men han har droppet sit job som dommer i Premier League for at blive dommerchef i Saudi Arabien.

Da det blev offentligt kendt, at Mark Clattenburg stoppede, fik det engelske fodboldforbund muligheden for at erstatte ham på kandidatlisten, men det afviste de at gøre.

Ved de seneste to VM-slutrunder har Storbritannien været repræsenteret ved Howard Webb, som dømte finalen i 2010.

Danmark havde senest en dommer med til en VM-slutrunde i 2002, hvor Kim Milton Nielsen blandt andet dømte semifinalen mellem Brasilien og Tyrkiet. I øjeblikket er ingen danskere i FIFA's elitekategori.

Faktaboks om dommere

Gamblede i 2014: Bedstefar scorer formue på indskiftning

Hareide skal besøge Wass, Højbjerg og Dolberg

Danmarks VM-modstander ordnede Island