Annonce:
Annonce:

Han bliver Hareides gyldne joker

Andreas Cornelius ligner ikke en starter mod Peru efter en fiberskade og blot 50 minutters fodbold på to måneder, men han kan alligevel få nøglerolle lørdag mod Peru

Ekstra Bladets hold i Rusland er klar med dugfriske morgennyheder fra VM, der sparkes i gang i dag
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius var på vippen til en plads VM-truppen, men den følelse havde han slet ikke, fordi Åge Hareide tidligt i forløbet godkendte hans genoptræning i en stærk tro på, han blev klar til slutrunden.

Han gik også glip af kampene mod Sverige og Mexico, men nu står han i VM-lejren i Anapa, hvor danskerne har hovedkontor forud for slutrunden, der indledes med nøglekampen mod Peru lørdag.

- Nu kan jeg godt mærke vi er kommet til VM. Det hele kommer bare tættere på nu. VM er bare det største, du som spiller kan være med til, fordi det ikke er noget, vi er sikre på at være med til. Og så afholdes det ikke så ofte, forklarer Andreas Cornelius, der måske tidligere på foråret var tiltænkt en hovedrolle.

Annonce:

Men fiberskaden i maj såede tvivl om det bliver en rolle fra start mod Peru eller som Hareides gyldne joker fra bænken. Lige nu ligner det mest jokerrollen, fordi Yussuf Poulsen scorede mod Mexico og leverede en fin anden halvleg i lørdags.

- Da jeg fik fiberskaden begyndte jeg at tælle dage. Om jeg nu kunne nå at blive klar til VM. Jeg vidste, det ville være en kamp med tiden, forklarer han.

Andreas Cornelius kan blive Åge Hareides joker under VM. Foto: Lars Poulsen
Andreas Cornelius kan blive Åge Hareides joker under VM. Foto: Lars Poulsen

Kun 50 minutter på to måneder
Nu er Andreas Cornelius heller ikke mødt frem i kampmæssig topform. Han har blot spillet 50 minutter for Atalanta siden 14. april – altså i løbet af to måneder.

- Jeg er mentalt og fysisk klar og forventer at træne hele ugen på fuld kraft op til kampen mod Peru. Hvad min rolle bliver, må jeg vente at se. Men jeg tror, jeg er tiltænkt en rolle, pointerer han.

Annonce:

Den bemærkning faldt kort før træningen på den nyanlagte plæne i Vityazevo, som er holdets faste træningsbane under VM-slutrunden. Her viste Andreas Cornelius foran landstræneren stor styrke og skånede sig hverken i nærkampe eller duelspillet. Samtidig fik han scoret et par fine mål på træningsbanen, mens 300 russere så på. Flere af dem børn klædt ud i fodboldtøj med trøjer, bukser, støvler og skinner.

Landstræneren har haft størst succes med at bruge Cornelius til højre i tre mandsangrebet. Ikke som en udpræget kantspiller, men som en halv targetman der trækker meget ind i banen.

- På landsholdet har jeg meget frihed til at bevæge mig, fordi jeg netop ikke er en udpræget kantspiller, påpeger han.

Største bonusaftale: Dansk VM udløser historisk millionbeløb

Kom med indenfor: Her bor landsholdet under VM

Eriksen afslører: Sådan holdt vi fødslen hemmelig

Eriksen afslører: Sådan holdt vi fødslen hemmelig Dansk VM-profil om transfer-drøm: - Kan ende med at fucke det fuldstændig op

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Ekspert afslører sit VM-managerhold: Du sætter dit helt forkert

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: