Han bliver Hareides gyldne joker

Andreas Cornelius ligner ikke en starter mod Peru efter en fiberskade og blot 50 minutters fodbold på to måneder, men han kan alligevel få nøglerolle lørdag mod Peru

Ekstra Bladets hold i Rusland er klar med dugfriske morgennyheder fra VM, der sparkes i gang i dag

ANAPA (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius var på vippen til en plads VM-truppen, men den følelse havde han slet ikke, fordi Åge Hareide tidligt i forløbet godkendte hans genoptræning i en stærk tro på, han blev klar til slutrunden.

Han gik også glip af kampene mod Sverige og Mexico, men nu står han i VM-lejren i Anapa, hvor danskerne har hovedkontor forud for slutrunden, der indledes med nøglekampen mod Peru lørdag.

- Nu kan jeg godt mærke vi er kommet til VM. Det hele kommer bare tættere på nu. VM er bare det største, du som spiller kan være med til, fordi det ikke er noget, vi er sikre på at være med til. Og så afholdes det ikke så ofte, forklarer Andreas Cornelius, der måske tidligere på foråret var tiltænkt en hovedrolle.

Men fiberskaden i maj såede tvivl om det bliver en rolle fra start mod Peru eller som Hareides gyldne joker fra bænken. Lige nu ligner det mest jokerrollen, fordi Yussuf Poulsen scorede mod Mexico og leverede en fin anden halvleg i lørdags.

- Da jeg fik fiberskaden begyndte jeg at tælle dage. Om jeg nu kunne nå at blive klar til VM. Jeg vidste, det ville være en kamp med tiden, forklarer han.

Andreas Cornelius kan blive Åge Hareides joker under VM. Foto: Lars Poulsen
Andreas Cornelius kan blive Åge Hareides joker under VM. Foto: Lars Poulsen

Kun 50 minutter på to måneder
Nu er Andreas Cornelius heller ikke mødt frem i kampmæssig topform. Han har blot spillet 50 minutter for Atalanta siden 14. april – altså i løbet af to måneder.

- Jeg er mentalt og fysisk klar og forventer at træne hele ugen på fuld kraft op til kampen mod Peru. Hvad min rolle bliver, må jeg vente at se. Men jeg tror, jeg er tiltænkt en rolle, pointerer han.

Den bemærkning faldt kort før træningen på den nyanlagte plæne i Vityazevo, som er holdets faste træningsbane under VM-slutrunden. Her viste Andreas Cornelius foran landstræneren stor styrke og skånede sig hverken i nærkampe eller duelspillet. Samtidig fik han scoret et par fine mål på træningsbanen, mens 300 russere så på. Flere af dem børn klædt ud i fodboldtøj med trøjer, bukser, støvler og skinner.

Landstræneren har haft størst succes med at bruge Cornelius til højre i tre mandsangrebet. Ikke som en udpræget kantspiller, men som en halv targetman der trækker meget ind i banen.

- På landsholdet har jeg meget frihed til at bevæge mig, fordi jeg netop ikke er en udpræget kantspiller, påpeger han.

De danske landsholdsspillere kan se frem 4.316.000 kr. hver, hvis de bliver verdensmestre. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Største bonusaftale: Dansk VM udløser historisk millionbeløb

VM 2018 Kom med indenfor: Her bor landsholdet under VM

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksen afslører: Sådan holdt vi fødslen hemmelig

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksen afslører: Sådan holdt vi fødslen hemmelig Henrik Dalsgaard havde alligevel ikke troet, at han skulle stå i en VM-slutrunde. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Dansk VM-profil om transfer-drøm: - Kan ende med at fucke det fuldstændig op

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Der skal økonomiseres for at finde det helt rette hold. Foto: Holdet.dk Sport og Spil Ekspert afslører sit VM-managerhold: Du sætter dit helt forkert

40 kommentarer
Vis kommentarer