Hareide: 'Et af vores stærkeste våben'

Simon Kjær er det stærkeste bindemiddel i det danske VM-kollektiv

Det danske landshold fejrer Christian Eriksens mål mod Australien. Foto: Ritzau Scanpix
Det danske landshold fejrer Christian Eriksens mål mod Australien. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Selvom Åge Hareide igen og igen har understreget, at Christian Eriksen er det spillemæssige omdrejningspunkt på landsholdet, så er der en anden faktor, der måske er endnu vigtigere.

Sammenholdet.

For hvis Eriksen skal kunne stikke kniven ind, hvor det gør allermest ondt på Kroatien, så kræver det, at alle mand er villige til at ofre sig for kollektivet.  

- Et af de stærkeste våben, vi har, er sammenholdet, siger nordmanden, og understreger, at Simon Kjær spiller en stor rolle i, at alle – både profiler og bænkevarmere – accepterer deres roller.

- Det, at sidde på bænken, er den absolut sværeste opgave rent mentalt, for alle vil jo spille, men på lige præcis det punkt stiller alle op 100 procent til træning, selvom de ikke skal spille. Det er en anden ting, end der har været før, fordi alle kommer med enorm energi, selvom de ikke spiller, forklarer Simon Kjær om vigtigheden af at have fokus på samtlige 22 holdkammerater i VM-lejren.

Simon Kjær ved landsholdets træning i Anapa. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær ved landsholdets træning i Anapa. Foto: Lars Poulsen
 

En tilgang, der har skabt stor respekt hos Åge Hareide.

- Som kaptajn har han påtaget sig rollen på sin måde. Han interesserer sig meget for de andre spillere. Det var også ham, der tog initiativ til at sende Jonas Knudsen hjem, siger nordmanden og fortsætter.

- Han tager et voldsomt ansvar for holdet, og han vil gerne have, at alle skal have det godt sammen. Han er ikke en, der råber og skriger, men han er meget klar i omklædningsrummet, forklarer Åge Hareide.

Simon Kjærs store indflydelse kommer ikke kun til udtryk i forhold til at truppen fungerer socialt.

Således udnytter Hareide sin anførers store erfaring, og han bliver taget med på råd, når der skal træffes vigtige spillemæssige beslutninger, som da Andreas Christensen blev skubbet op på midtbanen mod Frankrig.

- Vi diskuterer meget i forhold til taktik. Jeg diskuterede de ændringer mod Frankrig med Simon. Det er vigtigt for mig, at han var komfortabel med de ændringer, forklarer Åge Hareide, der helt sikkert også har taget en snak med Simon Kjær, inden han sætter holdet mod Kroatien.

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Kroatisk Barca-stjerne roser Eriksen: - Blandt verdens bedste

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind