Annonce:
Annonce:

Hareide får to dages fred: Ingen snak med journalister

Åge Hareide kommer ikke til at stå til rådighed for pressen onsdag og torsdag, hvor det i stedet vil være assistenttræner Jon Dahl Thomasson, som sendes i mixed zone

Den danske landstræner sagde på et pressemøde før afgang til Rusland, at han har svært ved at forstå danskerne og den danske presse. Video: Ritzau
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Han har været meget i vælten på det seneste. Både før, under og efter udtagelsen af VM-truppen.

Det har specielt været forbigåelsen af Nicklas Bendtner samt opråb fra ligeledes vragede Andreas Bjelland og Daniel Wass, som har forårsaget stor interesse i landstrænerens tankegang.

Åge Hareide har svaret på spørgsmål, deltaget i debatten og frem for alt - og alt i mens -  trænet et landshold, der lige nu er få dage fra at skulle i kamp for første gang ved en VM-slutrunde siden 2010.

De kommende dage får Hareide så ro til udelukkende at koncentrere sig om det sidste. Forberedelserne frem mod Peru-kampen, der finder sted på lørdag.

Annonce:

DBU's pressechef, Jacob Wadland, bekræfter således over for Ekstra Bladet, at det vil være landstrænerens assistent, Jon Dahl Thomasson, som står til rådighed for interview med pressen både onsdag og torsdag.

- Det har intet med den debat om VM-udtagelsen at gøre. Åge Hareide har været ekstremt eksponeret på det seneste, og det er et ønske om, at Jon Dahl Thomasson skal mere på banen. Vi forsøger at fordele byrden, og det er et udtryk herfor, siger Wadland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Han understreger, at der ikke ligger noget som helst dramatisk bag beslutningen, som ingenlunde er taget over natten. Det har ligget i kortene længe, og det er ikke en reaktion på den store fokus, der har været på Hareide.

- Jeg har talt med journalister fra medierne i sidste uge om netop det her, og der var enighed om, at det kunne skabe noget variation, hvis det ikke altid var Åge Hareide, som udtalte sig, fortæller Wadland.

Annonce:

- Det her giver Åge mulighed for at fokusere på træningen, og det er i øvrigt en model, som svenskerne også benytter sig af. Det er en fin måde at gøre det på.

- Hareide er selvfølgelig tilgængelig på pressemødet dagen før Peru-kampen, ligesom han også vil være til rådighed i mixed zone i næste uge, lyder det fra pressechefen.

Danmark træner onsdag og torsdag i Anapa, inden staben og holdet forlader lejren og flyver til Saransk. Her er der pressemøde på Mordovia Arena fredag klokken 17 dansk tid, hvorefter opgøret mod Peru finder sted på samme stadion lørdag klokken 18.00.

Største bonusaftale: Dansk VM udløser historisk millionbeløb

Åge elsker Rusland: Vi har fået den bedste bane

Nye oplysninger i VM-skandale: Præsident tvang superstjernen ud af VM-hi

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: