Annonce:
Annonce:

Hareide med overraskende udmelding på dansk pressemøde

- Presset var større på os før kampen i Dublin, siger Åge Hareide, der roser sammenholdet, indstillingen og mentaliteten i landsholdstruppen

Åge Hareide har før vist sig fra sin iltre side. Her går han amok over spørgsmål om Nicklas Bendtner. TV: Ritzau
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

SARANSK: Med er stort smil og foldede hænder trådte en afslappet Åge Hareide ind på VM-scenen forud for sin trænerdebut ved en slutrunde.

Nordmanden virkede veloplagt og velforberedt på, hvad der venter i Saransk i VM-åbningskampen mod Peru. På trods af, at det er en skæbnekamp for de danske VM-muligheder, mener landstræneren, at presset på de danske spillere ved en tidligere lejlighed var større.

Berømmer sammenholdet
- VM giver et pres, fordi alle øjne hviler på VM. Men jeg vil påstå, at presset var større på os før kampen i Dublin, siger Åge Hareide.

Med den bemærkning hentyder han til, at der lå et stort pres på landsholdet for at komme til en slutrunde efter to kiksede i træk – 2014 og 2016.

Annonce:

- Vi skal leve med pres og lære at håndtere det, siger Åge Hareide og glæder sig over den mentale og spillemæssige tilstand i truppen.

- Vi har haft meget tid sammen. Det gør os stærkere. Spændingsniveauet er godt og det er en fornøjelse at arbejde med spillerne. De er så disciplinerede.

- Jeg vil gerne berømme dem. For sammenholdet og for den måde de angriber tingene på. De er meget professionelle. Det handler om opdragelsen, hvad de har lært af mor og far, forklarer Åge Hareide.

Lidt mindre aggressive
På mange måder er lørdagens opgør i Saransk en slags finale både for Peru og Danmark i jagten på andenpladsen.

- Peru er meget stærke i omstillingsspillet. Det er et skarpt omstillingshold. Men de står lidt lavere i banen i forhold til kvalifikationen. De er ikke så aggressive som de har været tidligere, vurderer Åge Hareide.

Danmark er fysisk stærkere end Peru, men kommer ikke til bevidstløst at satse på fodbold i tredje sals højde.

- Vi har brug for variation i spillet. Vi skal udnytte den fysiske styrke og udnytte dødboldene, hvor vi bør være fysisk stærkere i luftspillet, påpeger landstræneren.

Ellevild svensk ekspert: Danmark kan nå VM-semifinalen

Dansk VM-joker har forberedt jubelscene

Angriber-duellen på VM-holdet: - Jeg føler mig rimelig sikker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: