Annonce:
Annonce:

Hareide om balladen: - Jeg forstår ikke danskerne

- Jeg arbejder hele tiden på at forstå den danske presse, siger landstræner Åge Hareide, der har svært ved at forstå, hvorfor alle historier ikke er positive

Hareide har svært ved at forstå den danske negativitet. Video: Ritzau
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Åge Hareide har ikke fået den optakt til farvel-kampen mod Mexico på Brøndby Stadion, han kunne ønske sig. Der har været støj i kulissen de senere dage. Meget støj. Først med bredsiden fra Daniel Wass, der var utilfreds med landstræneren og den behandling, han har fået de senere år.

Siden kom Andreas Bjelland på banen med en pressemeddelelse og udtrykte sin skuffelse over den manglende VM-billet, fordi han mente, han ville blive VM-klar. Og senest kom balladen om Simon Kjærs deltagelse i en reklame for et bettingfirma, hvor DBU nu kræver erstatning på 500.000 kr. af bettingfirmaet, fordi landsholdets anfører har optrådt i rødt og hvidt.

Annonce:

Vi har fokuseret på fodbolden
Landstræneren forstår ikke den fokus, der har været på negative ting, når nu det er positivt, at Danmark skal til VM lige om lidt og i øvrigt ikke har tabt de seneste 14 kampe i træk.

- Jeg arbejder hele tiden med at forstå den danske presse. Jeg tror ikke helt, jeg forstår danskerne. Den uro, der har været i medierne, har jeg lagt fra mig.

- Jeg synes det har været på sin plads, at jeg har kommenteret det, der har været. Men jeg kan nu engang ikke styre, hvad medierne gør. Til gengæld kan jeg påvirke stemningen i positiv retning i landsholdslejren. Det har jeg fokuseret på. Vi har holdt fokus på fodbold, forklarer Åge Hareide, der dog tilstår, at sportspressen ikke har behandlet landsholdet dårligt.

Åge Hareide ved dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide ved dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
 

Nordmanden følte samtidig anledning til at understrege, han altid tænker positivt i forhold til sit job som landstræner.

- Jeg fokuserer altid på det positive. Det er jeg nødt til at være som træner, påpeger han før lørdagens sidste test mod Mexico på Brøndby Stadion.

Annonce:

Ligner Peru
Mødet med Mexico bliver en god test forud for VM-åbningen næste lørdag mod Peru.

- Vi møder et hold, der ligner Peru i spillestil. De spiller med et højt og meget aggressivt pres. Mexico er et hold med mange hurtige og teknisk dygtige spillere, forklarer landstræneren.

Hareide har stor fokus på den første kamp mod Peru, fordi en åbningskamp ved VM på mange måder definerer, hvordan resten af turneringen kommer til at forløbe.

Han lægger op til udskiftninger. Det er naturligt, at Christian Eriksen skal ind på holdet, lige som Andreas Cornelius formentlig skal i kamp efter sin skade. Kasper Dolberg presser sig også på og endelig er det sandsynligt, at Pione Sisto ikke får fuld spilletid.

Også Andreas Christensen og Kasper Schmeichel var på plads til dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
Også Andreas Christensen og Kasper Schmeichel var på plads til dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen
 

Til lørdagens test har Hareide ekstra fokus på offensiven efter blot ét mål de seneste tre landskampe.

- Vi skal bruge landskampen til at se, hvordan offensiven arbejder sammen. Vi er afhængige af, at spillerne udfører deres roller på bedste niveau.

- Både mod Sverige og Chile var vi ikke effektive. Vi har meget fokus på vores offensiv, siger Hareide, der afviser, at mødet med Mexico bliver en sommerkamp.

- Det her er en kamp for at få spilletid mod Peru i den første kamp ved VM, påpeger han.

Det vil vi se mod Mexico

Landsholdet er ubesejret 14 kampe i træk. Lørdag spiller holdet den sidste testkamp før mandagens afrejse til VM i Rusland.

  1. Bagkæden skal spilles sammen

Efter Andreas Christensen er kommet ind i stedet for Andreas Bjelland er det vigtigt, at fire back kæden får en ny kamp sammen, så rutinerne mellem dem bliver indarbejdet.

2. Dolberg presser sig på

Kasper Dolberg leverede et fint indhop mod Sverige og har imponeret landstræneren i træningslejren. Han presser sig på og skal have spilletid som alternativ til Nicolai Jørgensen.

3.Corner skal have spilletid

Andreas Cornelius kom halvskadet ind i landsholdslejren for et par uger siden. Han er helt klar nu. Derfor må det også være vigtigt for landstræneren at se ham i kamp. Måske en halv time. For han får helt sikkert en rolle mod Peru næste lørdag.

4. Alternativet til Kvist

Lasse Schöne er det mest oplagte alternativ til William Kvist. I en testkamp er det vigtigt landstræneren får set alternativer, selv om Kvist er førstevalget. Han gjorde det fint mod Sverige, men den manglende spilletid kan godt blive et problem ved VM. Derfor skal Schöne holdes varm.

Medie: Million-ballade i VM-lejren - spillervreden er voldsom

FCK scorer millioner på Delaney-salg

Her er Delaneys monsterløn i Dortmund

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: