Annonce:
Annonce:

Hareides trumfkort: Dansk stjerne giver hovedbrud

- Kasper Dolberg har vist rigtig god form både til træning og i de to testkampe, han har fået chancen, siger Åge Hareide

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Hvis man spurgte Åge Hareide før VM-truppen blev samlet, ville han formentlig ikke tøve ét sekund med at placere Nicolai Jørgensen som sin klare førsteangriber.

Det er ham, der har stået forrest i kvalifikationen, og det er ham landstræneren har haft nærmest ubegrænset tillid til.

Det er sandsynligt, at Hareide vælger Jørgensen mod Peru på lørdag. Men det vil kun være naturligt, hvis nordmanden er kommet lidt i tvivl efter de to testkampe mod Sverige og Mexico.

- Både Kasper Dolberg og Martin Braithwaite har vist god form i træningslejren. Vi udtog en ekstra angriber, fordi det er vigtigt vi har forskellige typer der kan ændre kampene for os, forklarer Åge Hareide og slår fast:

Annonce:

- Formen hos spillerne er selvfølgelig vigtig. Derfor bliver det også vigtigt, hvad vi ser i træningen den sidste uge i Rusland, før vi møder Peru, pointerer han.

Kasper Dolberg kan blive Hareides joker. Ajax-kometen har imponeret mod Sverige og Mexico. Han presser sig på til startformationen. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Dolberg kan blive Hareides joker. Ajax-kometen har imponeret mod Sverige og Mexico. Han presser sig på til startformationen. Foto: Lars Poulsen.

Positive problemer
Kasper Dolberg glæder sig til den chance han fik med pladsen i VM-truppen. Nu har han forhåbninger om at spille en rolle for Danmark.

- Jeg håber, jeg har givet træneren positive problemer, siger Kasper Dolberg med et skævt smil efter de seneste præstationer mod Sverige og Mexico.

Ajax-kometen kom ind mod Sverige og snuppede en plads i VM-truppen på 20 overbevisende minutter. Siden har han imponeret på træningsbanen i Helsingør og efterlod stærkt afsæt mod Mexico.

- Formen har været opadgående i træningslejren. Jeg har været godt tilfreds med forløbet indtil videre, siger Kasper Dolberg, der ikke har en fornemmelse, hvor tæt han er på en startplads mod Peru.

Næsten uanset hvad der sker i Rusland den næste måned, forventer Kasper Dolberg, at fremtiden med sikkerhed er på plads.

Annonce:

Skal blive i Ajax
- Jeg har det godt i Ajax og forventer, jeg skal fortsætte i klubben i næste sæson, pointerer Kasper Dolberg, der havde en forrygende debutsæson sidste år. Denne sæson har været mere ujævn.

- I efteråret ramte jeg slet ikke mit niveau og her i foråret har jeg været en del skadet, siger Kasper Dolberg, der er meget glad og stolt over den chance, han har fået. Han er parat til at udnytte den, hvis Hareide får brug for ham.

Det siger eksperterne om Dolberg

Kasper Dolberg kom ind i VM-truppen på et yderligt mandat. Nu presser han sig på til startformationen mod Peru på lørdag. Vi spurgte tre eksperter om Danmark skal spille med Ajax-kometen fra start i Danmarks VM-åbningskamp.

 

Kenneth Møller Pedersen, ekspert på DR:

- Ja, Dolberg skal starte den kamp mod Peru. Han leverede 20 fine minutter mod Sverige og en fremragende halvleg mod Mexico.

- Han er en ægte fuldblodsangriber og har vist, han går godt med i spillet og formen ser ud til at være ganske fin.

- Men skal jeg være helt ærlig, tror jeg desværre ikke Hareide starter med ham.

-

Morten Bruun, ekspert på Discovery og på DR under VM:

- Jeg vil sige sådan, at både Martin Braithwaite og Kasper Dolberg i den grad bør være i spil til startformationen mod Peru. Det er fair nok at give spillere som Pione Sisto og Nicolai Jørgensen, der var med til at besejre Polen og Irland, lang snor.

- Men de kommer altså fra en periode uden at imponere på klubholdet. Derfor bør snoren ikke være lige så lang for dem, som for eksempelvis Christian Eriksen.

- Form skal i høj grad have en betydning, når holdet skal sættes. Når du har en VM-trup skal der være noget at spille om for dem, der er med i truppen.

-

Mikkel Bischoff, ekspert på Discovery:

- Jeg ville nok beholde Nicolai Jørgensen i midten, fordi jeg ikke er sikker på, at Kasper Dolberg har formen til at starte inde efter en svær og hård sæson i Ajax.

- Derfor ville jeg begynde med ham på bænken i den første kampe. Hvis han så kommer ind og gør det godt, kan man så tage ham med fra start senere i turneringen.

- Til gengæld ville jeg nok skifte i venstre side, hvor Pione Sisto ikke har været god i de seneste kampe, og i stedet starte med Martin Braithwaite, som er kommet med stor energi. Nogen gange skal man tage den mest formstærke spiller.

 

Derfor bobler VM-optimismen

1. Den solide defensiv

Der er slet ikke scoret på Kasper Schmeichel i fire kampe i 2018. Læg dertil, at der kun er scoret tre mål mod Danmark de seneste ti landskampe. Danmark har fået en solid defensiv og er svære at score mod. Andreas Christensen er hurtigt faldet til som makker til Simon Kjær. De supplerer hinanden fortræffeligt og har allerede nu fået en stærk indbyrdes spilleforståelse.

Kasper Schmeichel har også stor andel i den fornemme statistik. Keeperen leverer konstant på et højt, stabilt niveau og laver næsten aldrig kostbare fejl.

-

2. Eriksen viser vejen

12 mål i de 13 seneste landskampe fortæller alt om, hvilken betydning han har for det danske landshold. Eriksen viser i sandhed vejen for holdkammeraterne.

Der er ingen grund til at frygte, han ikke er fokuseret, selv om han netop er blevet far. Han er så rolig og afbalanceret, at han kan klare presset og forventningerne, der knytter sig til ham fra hele fodboldnationen. Men det kan være lidt bekymrende, at landsholdet er så afhængige af én spiller. For tænk, hvis han får en skade.

 

3. Den brede bænk

Kampen mod Mexico var et godt billede på, at Danmark har en stærk bredde på landsholdet. Holdet blev på ingen måder svækket med de udskiftninger, der skete undervejs i kampen. Det efterlader landstræneren med mange positive problemer, før han skal udvælge sine 11 til den vigtigste landskampe længe: Åbningskampen mod Peru. Resultatet af den kamp kommer til at definere hele Danmarks VM.

 

4. Kamp om offensive pladser

Hvis man havde spurgt Åge Hareide før kampene mod Sverige og Mexico, havde han ikke været ét sekund i tvivl om Nicolai Jørgensen og Pione Sisto skal spille fra start mod Peru næste lørdag. Men med de præstationer Martin Braithwaite og Kasper Dolberg har leveret i de kampe, banker de voldsomt på til startformationen. Braithwaite kan spille begge fløje. Det kan godt være landstræneren stadig vælger Jørgensen og Sisto, men de to alternativer har bevist, at vejen til startformationen ikke bør være så langt væk.

 

5. Schöne et klart alternativ til Kvist

William Kvist gjorde det solidt mod både Sverige og Mexico. Men det er vigtigt at have alternativer til alle positioner. Nu har landstræneren fået set – både mod Chile og i en halv time mod Mexico – at Lasse Schöne er et særdeles brugbart alternativ til FCK-veteranen. Spillemæssigt er de to vidt forskellige typer. Men

 

Men her er fire udfordringer til Hareide

 

1. Ingen venstrebenet i bagkæden

Det kan godt være reserven Jannik Vestergaard har et rimeligt venstreben, men hans foretrukne er nu engang højrebenet. Det kan under slutrunden blive en udfordring, at Danmark ikke –  på stopperpositionen – har en venstrebenet, der kan slå de lange diagonalbolde mod højrekanten – Yussuf Poulsen/Andreas Cornelius. Det kan blive en smule akavet, når en højrebenet skal slå dem.

 

2. Hvor langt er Cornelius fra kampformen

Andreas Cornelius har døjet med en skade de seneste uger. Han sneg sig ind i truppen og før kampen mod Mexico udtalte landstræneren, at Atalanta-spilleren er 100 procent spilleklar. Men faktum er, at han går ind til VM-slutrunden med fem minutters spilletid i benene siden 22. april.

Det var lidt overraskende han ikke fik en rolle mod slutningen af kampen mod Mexico, fordi hans enorme fysiske styrke med sikkerhed kommer til at spille en rolle i Peru-kampen.

 

3. Uroen i kulisserne

Daniel Wass, Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland har skabt uro i kulisserne den seneste uge. Landstræneren hidsede sig op efter kampen mod Mexico, da han blev spurgt, at Bendtner tilsyneladende er spilleklar og formentlig en del af Rosenborg-truppen mandag. Han gjorde det klart, at det var sidste gang, han svarede på spørgsmål om spillere, der ikke var tilstede. Nu handler det om de 23, der er udtaget til VM. En gang for alle har Hareide nu lukket døren til uroen i kulisserne for at fokusere på VM.

 

4. Hvordan holdes reserverne til ilden

Lasse Schöne, Kasper Dolberg, Martin Braithwaite og Lukas Lerager kom ind mod Mexico og beviste, at de har niveauet til at være med. De svækkede i hvert fald ikke Danmark med deres tilstedeværelse efter pausen. Men hvad med alle de andre: Dem der er meget langt fra spilletid. Det er vigtigt for landstræneren, at de hele tiden holdes til ilden, så de kan presse holdkammeraterne på træningsbanen.

Sådan er VM-formen: Schmeichel og Eriksen i top - tre stjerner har lang vej

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: