Annonce:
Annonce:

Hele otte danske VM-spillere er på klubjagt

En stor gruppe danske spillere kan bruge VM som springbræt til lukrative klubskifter

Få seneste nyt fra Ekstra Bladets VM-hold i Rusland
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Der står meget mere end national stolthed på spil ved et VM.

Slutrunder er den perfekte scene for spillere, der jagter guldrandede kontrakter med nye og større klubber.

Spørg bare den colombianske VM-topscorer James Rodriguez, der efter VM i Brasilien for fire år siden skiftede Monaco ud med mægtige Real Madrid, eller danske John ’Faxe’ Jensen som efter at have ramt den ’lige i røven’ i EM-finalen i 1992 rykkede fra Brøndby til Arsenal.

Også i den danske VM-trup i Rusland er der spillere, der kan veksle personlig succes til et trin op af klub-stigen.

Både i Spanien, Danmark og England spekuleres der i, om Christian Eriksen er Tottenham- eller Barcelona-spiller, når transfervinduet smækker i, men Danmarks største stjerne har foreløbigt blankt afvist at diskutere sin fremtid i offentligheden.

Annonce:

Skal ikke tilbage til Middlesbrough
Helt omvendt er det med Martin Braithwaite, der slet ikke lægger skjul på, at VM blandt andet skal bruges til at undgå et gensyn med engelske Middlesbrough efter det vellykkede lejeophold i franske Bordeaux.

- VM er den største scene, der er. Hvis du kan præstere på den, så gør du det sammen med de største stjerner. Så det er et godt sted at vise sig frem, siger kantspilleren, der har store forventninger til sin fremtid.

- Det er en målsætning at gøre noget stort. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men jeg har sagt før, at der kommer til at ske noget fantastisk, lyder det fra Braithwaite, der ikke forventer at fortsætte i Championship-klubben.

- Det tror jeg ikke, kommer til at ske, siger Braithwaite med overbevisning i stemmen.

Se Ekstra Bladets analyse af Danmarks første kamp ved VM 2018 her

Lukker ingen døre
Også Martin Braithwaites rival til startopstillingen, Pione Sisto, er bevidst om muligheden for at kapre storklubbernes opmærksomhed i Rusland.

Annonce:

- Selvfølgelig tænker jeg på, at der kan ske noget for mig i forbindelse med VM. Nogen af de store transferskifter har man set er sket efter en VM-slutrunde, forklare Celta Vigo-spilleren.

Mens Pione Sisto allerede optræder i en af verdens største ligaer, så øjner Jonas Knudsen muligheden for at udskifte Ipswich med en klub i Premier League. Og så kan spilletid ved VM være en brugbar løftestang.

- Jeg lukker ingen døre. Jeg har været utrolig glad for at være i Ipswich. Når det er sagt, har jeg naturligvis også større drømme for min karriere.

- Jeg har sat mig nye mål og her vil det ultimative være at spille i Premier League, men jeg udelukker heller ikke en topklub i Championship, siger venstrebacken.

For Thomas Delaney og Frederik Rønnow kom sommerskiftet på plads inden VM-slutrunden. De behøver ikke bekymre sig om fremtiden, der for begges vedkommende foregår i Bundesligaen.

Annonce:

Derimod skulle VM være brugt som en løftestang for transferfrie Andreas Bjelland. Han blev sorteret fra og kommer ikke til at vælge fra samme hylde nu, selv om han er transferfri.

***

Holdt klubskifte hemmeligt i lang tid

Preben Elkjær førte forhandlinger og nåede til enighed med Verona midt om natten under EM-slutrunden i 1984. Men Preben Elkjær valgte dog det forkerte hotel, da han skulle forhandle med italienerne, fordi han troppede op på det hotel, hvor de danske journalister boede.

På den måde kunne Preben Elkjær ikke holde det hemmeligt ret længe, hvor han fortsatte karrieren.

Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting havde større held med at holde det skjult, hvor fremtiden skulle foregå efter EM-slutrunden i 2000.

Han havde tidligere været i Hamburger SV og Duisburg, men havde spillet foråret i AGF og ville gerne til udlandet igen.

Annonce:

- Inden vi rejste til EM 2000 havde jeg allerede lavet en aftale med Hamburger SV. Vi var enige om, at aftalen først skulle offentliggøres, når EM-slutrunden var overstået. Den plan lykkes, forklarer Stig Tøfting, der deltog ved fire slutrunder for Danmark – EM 1996, VM 1998, EM 2000 og VM 2002.

Til gengæld har Stig Tøfting ikke oplevet ved slutrunder, at landsholdsspillerne har brugt meget tid på at sidde og diskutere fremtiden og eventuelle klubskifter med hinanden.

- Nu er det 16 år siden jeg senest var på landsholdet. Men dengang var klubskiftesnak, når vi var ved slutrunder, aldrig noget stort tema blandt spillerne. For dem med kontraktudløb stod der selvfølgelig altid noget ekstra på spil, men det var aldrig et stort tema vi sad og talte om i plenum forklarer Stig Tøfting.

Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

Landsholdsspillerne splejsede til privatfly: Nu kommer forklaringen

Hollandsk legende med løftet pegefinger mod Danmark

De kan skifte klub til sommer

Jonas Knudsen

Klub: Ipswich

Kontraktudløb: 30. juni 2019.

Status: Han har endnu ikke fået tilbud om en forlængelse af den nuværende aftale, der altså udløber om ét år. Han har signalet, han gerne vil prøve sig af på et højere niveau. Drømmen er Premier League.

-

William Kvist

Klub: FC København

Kontraktudløb: 30. juni 2020.

Status: Situationen er uholdbar i FC København, fordi han er blevet marginalspiller hos Ståle Solbakken. Han kan ikke leve med rollen som bænkevarmer i yderligere to sæsoner. Hvis han vil væk får ribbenskaden ingen betydning for mulighederne for at finde ny klub. Han sagde inden VM, han afgør hvor han spiller, når Danmark er ude af VM.

-

Pione Sisto

Klub: Celta Vigo

Kontraktudløb: 30. juni 2021

Status: Den 23-årige kantspiller har efter to sæsoner i Celta Vigo muligheden for at tage et stort spring, hvis han får sit internationale gennembrud ved VM-slutrunden. Det kræver han leverer på det niveau, vi så fra ham sidste efterår på landsholdet.

-

Henrik Dalsgaard

Klub: Brentford

Kontraktudløb: 30. juni 2020.

Status: Han er klar til en større udfordring end midten af Championship. Håbet er, at en god VM-slutrunde kan bringe ham på et højere niveau. Han er dog meget opmærksom på ikke at fokusere for meget på det ved VM.

-

Martin Braithwaite

Klub: Bordeaux – udlejet fra Middlesbrough.

Kontraktudløb: 30. juni 2021.

Status: Efter et stærkt forår i Bordeaux har han ingen planer om at vende retur til den næstbedste engelske fodboldrække. Han vil fortsætte på højeste niveau. Pladsen i VM-truppen og spilletid ved slutrunden samt det gode forår i Bordeaux hjælper ham godt på vej.

-

Michael Krohn-Dehli

Klub: Deportivo La Coruna

Kontraktudløb: 30. juni 2019.

Status: Den 35-årige midtbanespiller sluttede stærkt af. Han har ingen planer om at stoppe karrieren. Han har godt nok kontrakt yderligere ét år i La Coruna, men skal efter VM have en snak med klubben.  Ambitionen er at fortsætte på øverste hylde.

-

Nicolai Jørgensen

Klub: Feyenoord

Kontraktudløb: 30. juni 2021.

Status: Han var tæt på et vinterskifte til Newcastle, men det kollapsede i sidste øjeblik. Drømmen er Premier League og et stort VM kan være med til at få realiseret de forhåbninger.

-

Christian Eriksen

Klub: Tottenham

Kontraktudløb: 30. juni 2020.

Status: Alle venter på, hvad der kommer til at ske: Det er i år han skal forlænge med Tottenham eller sælges. Han blev nævnt som plan B i Barcelona efter Antonie Griezmann. Franskmanden droppede et skifte. Nu venter alle på, hvad der sker med Danmarks største stjerne.

-

Andreas Bjelland

Klub: Brentford

Kontraktudløb: 30. juni 2018.

Status: VM var tænkt som det store udstillingsvindue. Han skulle sælges på en god slutrunde. Men nu blev han sorteret fra i sidste øjeblik og kommer nok ikke til at vælge fra samme hylde. Han vil gerne blive i udlandet.

De har allerede fået sommer-kontrakt:

Thomas Delaney

Status: Lige før afrejsen til Rusland fik han en fire-årig aftale med den tyske storklub Borussia Dortmund. Han kostede 150 mio. kr. i Bremen og kan se frem til at tjene 40 mio. kr. om året i Dortmund.

Frederik Rønnow

Status: Allerede midt i april faldt en aftale på plads med Eintracht Frankfurt, som betalte 21 mio. kr. for ham til Brøndby. Han har fået en aftale frem til sommeren 2022 med den tyske bundesligaklub.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: