Helt vanvittigt: 280.000 mennesker vil have VM-drama spillet om

Colombianske fodboldfans føler sig snydt af FIFA og dommer Mark Geiger og har skrevet under på, at fodboldforbundet bør gennemgå to kontroversielle episoder fra England-kampen ved VM

Få Ekstra Bladets analyse af den dramatiske kamp her

En folkemængde på størrelse med antallet af indbyggere i Aarhus, står i disse dage skulder ved skulder i kampen for at få spillet VM-ottendedelsfinalen mellem England og Colombia om.

Inden vi kommer til hvorfor, kan vi lige så godt få det fastslået med det samme: Det kommer ikke til at ske.

Det er et naivt håb, der er skabt i hovedet på en indbygger fra Bogotá i kølvandet på den dramatiske kamp forleden.

Juan Diego Garcia Munoz var - og er sandsynligvis stadig - stiktosset på dommeren, Mark Geiger, og resten af dommerteamet, FIFA og andre, der kom på tværs den aften, fordi England blev hjulpet alt for meget og derved kunne sejre efter straffesparkskonkurrencen.

Han, Garcia Munoz, påbegyndte derfor en underskriftsindsamling i Colombia, og den rundede fredag morgen dansk tid 278.000 underskrifter.

Geiger blev af mange skudt i skoene, at han dømte englændernes vej i flere tilfælde af kampen. Mest iøjnefaldende var straffesparket, som Carlos Sánchez begik på Harry Kane. Colombianerens nærkamp med topscoreren så mest af alt klumpet ud, og de to faldt til jorden ved et hjørnespark.

Jordan Pickford jagtes af Andreas Krauls fire gutter: Jesse Lingard, John Stones, Harry Kane og Kieran Trippier, da sejren over Colombia er en kendsgerning. Foto: All Over Press Sport og Spil DR-profilen fører VM's manager-spil: Her er hans guldkorn

Geiger var ikke i tvivl, men colombianerne brokkede sig højlydt.

De var også voldsomt utilfredse med underkendelsen af Carlos Baccas mål i den forlængede spilletid. Her stoppede Geiger spillet, da en anden bold i flere omgange var blevet kastet på banen.

Det har altså fået sindene i kog i Colombia, og igangsat underskriftsindsamlingen.

Juan Diego Garcia Munoz, der til daglig er universitetsstuderende i den colombianske hovedstad, kalder episoderne for 'kontroversielle', ærgrer sig over, at VAR ikke blev taget i brug, og opfordrer FIFA til at gennemgå episoderne og 'danne præcedens for fair play'.

Hvorvidt han i samme ombæring ønsker, at FIFA gennemser de tonsvis af episoder i løbet af de 120 minutter, hvor colombianerne med deres skuespil og hårde metoder redefinerede konceptet fair play, melder historien til gengæld ikke noget om.

Så mens de skriver under og skriver under, gør englænderne sig klar til kvartfinalen mod Sverige, der spilles lørdag.

Paige Spiranac er dygtig til den røde løber og Instagram. Det kniber mere med golfen. Foto: All Over Press Golf Golf-sexbomben slår til igen: Se det frække billede

Foto: Kai Pfaffenbach/Ritzau Scanpix Sport og Spil Bliver kaldt VM's lækreste fodboldfan: Her er hendes frække fortid

- Jeg kan ikke skære mine bryster af og lægge dem ved siden af, mens jeg bliver vejet, sukker Brye Anne Russillo. Foto: Polfoto Sport og Spil Over fem kilo bryster: MMA-stjernen, der kan kvase dig med sin barm

64 kommentarer
Vis kommentarer