Annonce:
Annonce:

Her er det store regnestykke: Sådan bliver Danmarks VM-skæbne afgjort

Danmark kan spille sig videre til 1/8-finalen ved VM, men det kan også ende helt galt. Ekstra Bladet klæder dig på 

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Tirsdag kan blive den helt store VM-fest set med danske briller, når Danmark møder Frankrig i den sidste gruppe kamp ved VM-slutrunden i Rusland.

Med fire point for de to første kampe har Danmark en solid chance for at gå videre fra gruppen, men der er også en risiko for, at det kan gå fra VM-fest til VM-fuser.

Hvordan er det lige, det hele hænger sammen? Her kan du blive klogere på, hvordan Danmarks videre VM-færd kan ende med at blive. I sidste ende kan det gøres kort op: Kom så, Peru!

Her er alle VM-scenarierne

Danmark vinder over Frankrig
- Så er der ingen slinger i VM-valsen. En sejr over franskmændene vil betyde, at Danmark vinder gruppen og går videre som etter med syv point, mens Frankrig må tage sig af andenpladsen.

Danmark spiller uafgjort
- Så er Danmark også videre. Med et uafgjort resultat – uanset cifrene – slutter Danmark på andenpladsen, mens Frankrig vinder gruppen.

Danmark taber til Frankrig – Peru tager point fra Australien
- Et dansk nederlag vil gøre VM-skæbnen lidt mere tricky end som så, for det vil gøre Danmark afhængig af resultatet i opgøret mellem Australien og Peru, der spilles samtidigt. Men tager Peru point fra australierne, er danskerne videre – uanset nederlag til Frankrig.

Danmark taber til Frankrig med ét mål – Australien vinder over Peru med ét mål
- Vinder Australien over Peru, vil Danmark lande á point med holdet fra ’Down Under’. Begge hold vil i så fald have fire point på kontoen, og det betyder i første omgang, at man kigger på holdenes målscore. Inden sidste runde har Danmark +1 i målscore, mens Australien har -1. Taber Danmark med ét mål til Frankrig, mens Australien vinder med ét mål over Peru, vil målscoren derfor være lige.

- Herefter vil man kigge på hvem af de to hold, der har scoret flest mål. Inden tirsdagens kampe har Danmark og Australien begge scoret to mål. Det vil eksempelvis betyde, at Danmark vil komme videre, hvis de taber med 3-2, mens Australien "kun" vinder med 1-0, da Danmark i så fald vil have scoret 4 mål i mod Australiens 3. Omvendt vil Danmark eksempelvis ryge ud, hvis de taber med 1-0, mens Australien vinder med 1-0.  

- Det betyder, at fair play-point skal afgøre, hvem der går videre. Her kigger man på antal gule kort modtaget hidtil i turneringen. Danmark har inden kampen mod Frankrig fået fire gule kort, mens Australien kun har modtaget tre. Dermed går Australien videre, hvis det holder. Indkasserer Australien dog i sidste ende flere gule kort end Danmark, går Danmark videre. Har de to hold modtaget lige mange gule kort, skal det hele afgøres ved en god, gammeldags lodtrækning.

Danmark taber til Frankrig med ét mål – Australien vinder med mere end ét mål over Peru
- Så er Australien videre på en bedre målscore, og Danmark er færdige ved VM. Det samme gør sig gældende, hvis Danmark taber større end med ét mål til Frankrig, og Australien blot vinder med en enkelt. Også her vil de være bedre på målscore.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: