'Husker VM for min store afbrænder'

- Vi svigtede Kasper. Når han redder to straffespark, skal vi vinde, erkender Christian Eriksen, der var en af tre danskere som brændte fra pletten

Christian Eriksen var en af skurkene i straffesparkskonkurrencen mod Kroatien.
Christian Eriksen var en af skurkene i straffesparkskonkurrencen mod Kroatien.

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Det blev aldrig Christian Eriksens VM.

Den danske stjerne scorede ét og lagde op til ét mål, men han kom aldrig for alvor til at skinne, og meget symptomatisk for hans slutrunde brændte han det første danske straffespark, der blev starten til slutningen for Danmark ved VM-slutrunden. Siden brændte Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen, hvilket sendte Danmark ud.

- Kasper gjorde sit job, det gjorde vi ikke. Vi svigtede. Når din målmand redder to straffespark, skal du vinde, siger Christian Eriksen meget rammende om den situation Danmark havnede i, hvor den danske landsholdskeeper reddede to af sparkene i straffesparkskonkurrencen, mens han også reddede sparket fra Luka Modric i den forlængede spilletid.

Han mener, at Danmark kan være stolte over præstationen mod Kroatien, hvor de kom længere frem på banen og i perioder specielt i anden halvleg dominerede.

Henrik Dalsgaard trøster Christian Eriksen efter straffesparket.
Henrik Dalsgaard trøster Christian Eriksen efter straffesparket.
 

Havde en plan
- Jeg havde en plan for mit straffespark, men den gik jo ikke, sammenfatter Christian Eriksen, der mener, det er ekstra bittert at ryge ud, når udsigten var en VM-kvartfinale mod Rusland.

- Jeg vil huske VM for, jeg brændte straffesparket. Det spark vil jeg se for mig mange gange. Det bliver ikke nemt at glemme. Men nu har jeg noget at komme hjem til, siger Christian Eriksen med et skævt smil og henvisning til, han blev far ugen før afrejsen til VM i Rusland.

På trods af den brutale nedtur og 2-3 nederlaget i straffesparkskonkurrencen ser Christian Eriksen lyst på fremtiden for landsholdet.

- Forhåbentligt styrker det her os. Vi har fået bevist, vi skal tages seriøst på det her niveau. Vi skal være stolte af det, vi har gjort. Her har Danmark ikke været i 16 år, påpeger Christian Eriksen med henvisning til pladsen i 1/8-finalen.

VM 2018 Åge overrasket over dårlige straffespark: - Vi har gode skytter

Der blev kæmpet, men i sidste ende forgæves for Danmark. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Kæmpe drama og straffenedtur sendte Danmark ud

56 kommentarer
Vis kommentarer