Imponerede vildt ved VM: Nu jagter storklubber Schmeichel

Chelsea og Roma er ifølge Sky Sports' kilder interesserede i Kasper Schmeichel, der har vist imponerende takter under hele VM-slutrunden

Chelsea og Roma er interesserede i Kasper Schmeichel, melder Skysports kilder. Foto: Lars Poulsen
Chelsea og Roma er interesserede i Kasper Schmeichel, melder Skysports kilder. Foto: Lars Poulsen

Kasper Schmeichel var fremragende i søndagens VM-1/8-finale mod Kroatien, og den danske keeper har generelt stået en god turnering. Allerede inden Kroatien-kampen var han på flere internationale mediers allstar-hold og regnet som turneringens bedste målmand.

Og med straffesparksredningen på Luka Modric i den forlængede spilletid og yderligere to redninger i straffesparkskonkurrencen, så har verden for alvor fået øjnene op for danskeren, der til daglig spiller i den engelske midterklub Leicester.

Og måske venter der nu større klub-adresser for Schmeichel.

Det store engelske medie Skysports melder således om interesse fra både Serie A og en større Premier League-klub.

- Chelsea og Roma er ifølge Skysports kilder interesserede i at skrive under med Leicesters målmand Kasper Schmeichel, lyder det.

- Begge klubber kan være i markedet efter en ny førstemålmand, fordi Chelseas Thibaut Courtois og Romas Alisson er blevet sat i forbindelse med mulige sommerskifter, lyder det.

John Sivebæk, der arbejder som spilleragent, vil ikke afvise, at Kasper Schmeichel kan stå overfor et klubskifte denne sommer. Selvom han ikke selv er agent for målmanden, tror han, der kan ske ting og sager i sommerens transfervindue.

- Hele verden har fokus på, hvem der præsterer til VM, og det er også tilfældet i hans situation. Han har det godt i Leicester, men jeg ved, at han har ambitioner om at komme til en større klub. Han har været en interessant målmand for større klubber i et stykke tid, men det her VM kan få dem til at tage skridtet og komme med et bud på ham til Leicester, siger John Sivebæk til DR.

- Leicester vurderer ham utrolig højt, så det er rigtig mange millioner, vi taler om. Han bliver i hvert fald ikke billig, lyder det fra Sivebæk.

Artiklen fortsætter under billederne

Schmeichel i aktion mod Kroatien søndag. Foto: Lars Poulsen
Schmeichel i aktion mod Kroatien søndag. Foto: Lars Poulsen

Peter Schmeichel var også på plads til sønnikes store kamp mod Kroatien. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX
Peter Schmeichel var også på plads til sønnikes store kamp mod Kroatien. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX
 

Schmeichel kom til Leicester tilbage i 2011 og var en vigtig figur på det hold, der sensationelt vandt mesterskabet i 2016/2017, men siden mere forventet blev nummer 12 i den seneste sæson.

Sidste sommer var der også snak om, om Schmeichel skulle videre, men på transfervinduets sidste dag dæmpede Schmeichel de spekulationer.

- Så vidt jeg er orienteret, så bliver jeg i Leicester. Jeg er Leicester-spiller, og længere er den ikke, sagde Kasper Schmeichel dengang med et skævt smil til tipsbladet.dk, hvor Everton og Manchester United blev nævnt som mulige nye klubber.

Og et skifte til United var ligefrem noget, som blev nævnt hos Skysports i en analyse som statistikfirmaet Whoscored bakkede  op om.

- Schmeichel imponerede i debutsæsonen i Champions League og fik den bedste rangering blandt målmænd i turneringen. Den 30-årige keeper stjæler måske ikke overskrifterne, men han leverer solide præstationer, og han har erfaring fra den bedste engelske række, lød det dengang i analysen.

- Hvis United får kassen for David de Gea denne sommer, så kan de få langt værre ideer end at gå efter Schmeichel. Han har reddet tredjeflest skud, der kommer udenfor boksen, og hans imponerende reflekser er en af hans største styrker, lød det.

Denne sommer bliver David de Gea igen-igen nævnt som et muligt salg fra Manchester United til Real Madrid, og strafferedningerne mod Kroatien fik United-fans til at drømme hede drømme om en ny Schmeichel i målet.

Søndag mod Kroatien var farmand Peter Schmeichel på plads på tribunen og jublede, når sønnike klarede sig godt. Og den tidligere Manchester United-målmand forholdt sig sidste sommer også til et eventuelt skifte til United.

- Der var tvivl, om han ville være god nok, da han ankom til Premier League, men det har han bevist - også i Champions League i den seneste sæson. Hvis en klub har brug for en rigtig god målmand, så er han en, man kan stole på, sagde Peter Schmeichel dengang.

- Jeg er vild med Leicester. Ejerne er fantastiske. Klubben har et fantastisk miljø. Lige nu har jeg ikke en følelse af, at Kasper skal væk, men hvis en mulighed opstår som et skifte til Manchester United, så ville det være fantastisk, lød det sidste sommer fra Peter Schmeichel.

Kasper Schmeichel lander i lufthavnen i København efter søndagens VM-exit. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Kasper Schmeichel lander i lufthavnen i København efter søndagens VM-exit. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

I vinter var det så Liverpool, som Schmeichel blev rygtet til. Hverken Simon Mignolet eller Loris Karius imponerede, og det fik ESPN-journalisten Mark Ogden til at nævne Schmeichel som en af flere muligheder i Liverpool.

- Stoke Citys engelske landsholdskeeper, Jack Butland, ville være en klar opgradering fra både Mignolet og Karius. Det samme ville Manchester Uniteds andenmålmand, Sergio Romero. Og Leicesters Kasper Schmeichel er også en god mulighed. Han har bevist, han kan præstere på et højt niveau i Premier League og i Champions League. Han er dygtig til at kommunikere og ville uden tvivl hjælpe på Liverpools defensive fejl, skrev Ogden i dagen før seneste juleaften.

Siden har Karius som bekendt droppet yderligere, men skal man tro Skysports kilder, så er det altså Chelsea og Roma, der er aktuelle som Schmeichels nye klub. I Chelsea rygtes Courtois til Real Madrid, hvor der skal bygges et nyt hold op, og i Roma rygtes den brasilianske landsholdskeeper Alisson blandt andet også til Liverpool, og det kunne åbne for Schmeichel, der dog umiddelbart virker som en keeper, der har bidt sig fast i engelsk fodbold, hvor også hans far huserede.

Skulle Schmeichel ende med at forlade Leicester, så står schweiziske Eldin Jakupovic klar til at afløse i kulissen. Han har gennem flere sæsoner stået for Hull i Premier League og kom til Leicester sidste sommer på en tre-årig kontrakt.

- Jeg vidste fra begyndelsen, at det ville blive svært, fordi Kasper  er en af de bedste målmænd i Premier League. Jeg kommer for at slås. Sund konkurrence er altid god, sagde han ved ankomsten til klubbens tv-kanal.

Kasper Schmeichel fylder 32 år til november og har kontrakt med Leicester frem til sommeren 2021.

Her bliver Jakupovic passeret af Manchester United. Foto: AP
Her bliver Jakupovic passeret af Manchester United. Foto: AP
 

Schmeichel ærgerlig: Vi havde muligheden for at vinde VM

Udlandet hylder Schmeichels heltemod: - Han gjorde Danmark stolt!

Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

Da Laudrup chokerede hele Danmark: Vi vidste at det var slutningen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale