Annonce:
Annonce:

Islands uventede helt: Sådan snød jeg Messi

Randers-målmand Hannes Halldórsson havde læst Messi og havde en god fornemmelse for, hvordan argentineren ville placere sit straffespark. Redningen sikrede Island et overraskende point i det lille lands VM-debut

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

MOSKVA (Ekstra Bladet): På tribunen rystede Diego Maradona på hovedet, mens Lionel Messi og resten af argentinerne hastede mod spillertunnelen.

1-1 mod Island var at betragte som et nederlag for dem, men ikke for islændingene. 

Hverken Hannes Halldórsson eller nogle af hans tapre holdkammerater havde travlt med at forlade grønsværen på Spartak Stadium.

De islandske vikinger skrev et stykke smuk fodboldsaga i VM-debutten, og det blev fejret med skæve smil, store kram og ’huh-råb’ med landsmændene på tilskuerpladserne.

Fremover vil den 34-årige Randers FC-målmand altid blive husket som ham, der reddede et straffespark fra Lionel Messi.

Han har arbejdet som filminstruktør i hjemlandet og kunne ikke have skrevet manuskriptet bedre.

Ved stillingen 1-1 nappede han efter godt en times spil et straffespark fra selveste Messi og sikrede Island ét VM-point.

Annonce:

- Selv om vi ikke vandt, bliver det ikke meget bedre. Jeg var nervøs før kampen og havde sommerfugle i maven, men at det skulle slutte sådan er utroligt, sagde Hannes Halldórsson, der naturligvis blev valgt som kampens spiller og måtte igennem lidt flere interview end efter en gennemsnitlig kamp i Kronjylland.

Sådan ser man ud, når man lige har misbrugt et straffespark mod Island. Lionel Messi græmmer sig. Foto: Ricardo Mazalan/AP
Sådan ser man ud, når man lige har misbrugt et straffespark mod Island. Lionel Messi græmmer sig. Foto: Ricardo Mazalan/AP

- Det er lidt skørt og føles uvirkeligt, sagde den lange islandske målmand til Ekstra Bladet.

- For når du går ind til en kamp mod Argentina, er der mange scenarier. Du ved ikke, hvad der kommer til at ske, men frygter det værste.

- Måske giver de dig røvfuld og vinder 5-0. Vi har ikke været til VM før. Det er ukendt territorium, og vi spillede mod den bedste spiller i verden – den måske største nogensinde, lød det fra Hannes Halldórsson, der tog, hvad han skulle. Og lidt til.

- Jeg har aldrig set en målmand stå så fejlfrit. Jeg glæder mig så meget over det. Her handler det om holdet, og Hannes redder os helt vildt i dag, sagde Roskilde-målmand Frederik Schram, der i Rusland er reserve for mirakelmanden fra Randers.

Annonce:

Ragnar Sigurdsson og Hannes Halldórsson smilede bredt efter Islands 1-1-kamp mod Argentina. Foto: Rebecca Blackwell/AP
Ragnar Sigurdsson og Hannes Halldórsson smilede bredt efter Islands 1-1-kamp mod Argentina. Foto: Rebecca Blackwell/AP

- Ja, det var nok Hannes’ bedste kamp nogensinde det her, grinede den tidligere FCK’er Ragnar Sigurdsson, der var en af fem på banen med Superliga-fortid på, da kampen i den russiske hovedstad blev fløjtet af.

Én havde Superliga-nutid, og Halldórsson havde læst godt på Messi-lektien forud for mødet med en af slutrundens favoritter.

- Jeg havde set mange straffespark. Det gør jeg altid før en kamp. Messi er svær at læse, for han kan sparke overalt, men jeg havde en ret god fornemmelse for, hvor han ville sparke.

- Så nej, det kunne ikke været gået bedre, og jeg havde slet ikke turde tro på det her, sagde Randers-keeperen, der i Superligaens nedrykningskamp reddede et vitalt straffespark på Helsingør Stadion fra Nicolas Mortensen.

- Den var også meget vigtig, men den her kommer jeg nok til at huske længere. Sparket sad også lidt længere ude, sagde Hannes Halldórsson med et grin til Ekstra Bladet.

Danmarks pulje-chancer

VM-sensation i Moskva! Randers-keeper kiggede Messi ud

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: