Kæmpe drama og straffenedtur sendte Danmark ud

Kasper Schmeichel reddede tre straffespark, men det var ikke nok – Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen og Christian Eriksen brændte, og derved er Danmark ude af VM

Der blev kæmpet, men i sidste ende forgæves for Danmark. Foto: Lars Poulsen
Der blev kæmpet, men i sidste ende forgæves for Danmark. Foto: Lars Poulsen

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Hvilket VM-drama!

Danmark er færdige ved VM-slutrunden i fodbold, men det skete efter et gigantisk drama, hvor Danmark tabte efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Selv om Kasper Schmeichel leverede en sublim indsats og reddede tre straffespark, tabte Danmark 3-4.

Han tog to i straffesparkskonkurrencen og reddede Danmark i de sidste minutter af omkampen, hvor han havde læst Luca Modric.

Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte alle deres forsøg fra pletten. Åge Hareide havde modsat sig, at danskerne skulle træne straffespark, fordi han ikke mente, at det ville have en effekt.

Det var lidt symptomatisk, at Christian Eriksen skulle brænde Danmarks første spark. Danmarks store stjerne kom aldrig til at skinne for alvor ved VM.


Danmark spillede sin bedste kamp under VM mod Kroatien. I store perioder af anden halvleg af den ordinære spilletid dominerede danskerne uden dog at skabe store chancer.

Nizhny Novgorod er Ruslands svar på Hollywood. Her er indspillet flere end 150 spillefilm. Opgøret mellem Kroatien og Danmark blev mere dramatisk og spændende end velspillet.

De 40.851 fik både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, før Kroatien løste billet til VM-kvartfinalen.

De 6-700 danske fans fyldte ikke meget på det mægtige stadion i Nizhny Novgorod, hvor kroaternes fans måske var i overtal, men ikke kunne hamle op med de russiske fodboldfans. Derfor blev der blandt de 40.851 tilskuere også råbt ’Rassia’, ’Rassia’ efter værternes triumf tidligere på søndagen, hvor de kvalificerede sig til kvartfinalen.

Delaney ragede op
1/8-finalen udviklede sig til en taktisk affære uden de store målchancer. Kroaternes høje energiniveau dalede efter pausen, hvor danskerne i lange perioder var i fin kontrol.

Efter startvanskeligheder fik de to danske backs – Henrik Dalsgaard og Jonas Knudsen - spillet sig en smule op. Knudsen lå dog langt fra sin direkte modstander og var tydeligvis præget af VM-debuten. Midtstopperne – Simon Kjær og Mathias Zanka Jørgensen – var i god kontrol, konsekvente og stærke i duelspillet.

Kasper Schmeichel beviste med sin straffesparksredning, hvilket fantastisk VM, han har leveret.

Centralt ragede Thomas Delaney op i en grad, hvor han udfordrede og i perioder dominerede den stjernebesatte midtbane. Delaney var et fyrtårn i duelspillet og bidrog også i offensiven. Han blev dog udskiftet i den forlængede spilletid og afløst af Michael Krohn-Dehli, der fik sine første spilleminutter under VM.


Det stabiliserede den danske midtbane, at Lasse Schöne afløste Andreas Christensen efter pausen. Andreas Christensen havde svært ved at finde fodfæste, mens Lasse Schöne faldt godt ind i samspillet med Thomas Delaney. Samtidig formåede Schöne at holde på bolden og fordele spillet fra sin centrale position.

Christian Eriksen havde mange fejlafleveringer, men kom længere frem på banen og bidrog med langt flere offensive aktioner.

Yussuf Poulsen var til gengæld bedste dansker. Han arbejdede stenhårdt, vandt mange dueller og udfordrede konstant sin direkte modstander. En enorm indsats af kantspilleren, der virkelig udnyttede sin enorme fysiske styrke i duellerne.

Hurtigste danske VM-mål i historien
Danmark chokstartede mod de kroatiske favoritter. Der var kun gået 58 sekunder, da Mathias Zanka Jørgensen scorede. Jonas Knudsen, der var kommet med i stedet for skadede Jens Stryger Larsen, kastede et indkast langt i feltet. Thomas Delaney ekspederede bolden videre til Zanka, der med venstrebenet fik bugseret bolden i mål. Den røg under Danjil Subasic og via stolpen i mål.

Det var VM-historiens hurtigste danske scoring. Den gamle rekord havde Martin Jørgensen for føringsmålet mod Brasilien i VM-kvartfinalen.


Danskerne kunne ikke glæde sig særlig længe over føringsmålet. Få minutter senere var Jonas Knudsen igen involveret, da han ikke fik lukket ordentlig af i venstresiden.

Bolden havnede hos Henrik Dalsgaard, der sparkede bolden ind i hovedet på Andreas Christensen, siden sprang bolden til Mario Mandzukic, der scorede let.

Hvis den danske scoring var lidt heldig, udlignede kroaterne på den konto til 1-1.

Åge Hareide havde ændret sit hold på to positioner. Yussuf Poulsen kom retur fra karantæne og Jonas Knudsen fik VM-debut. Ud var røget Jens Stryger Larsen og Pione Sisto, der slet ikke har fået det forventede VM-gennembrud.

Kroaterne var spilstyrende og dominerende før pausen, men det var alligevel danskerne, der var tættest på at score. Christian Eriksen ramte trekant- sammenføjningen på en afslutning kort før pausen.

Kjærs vilde løn: Runder halv milliard kroner

Derfor græd Kjærs kone efter triumfen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri