Kæmpe drop og grådkvalt stjerne: De er klar til VM-semifinalen

Frankrig er videre til semifinalen efter en sejr på 2-0 over Uruguay, der blev sendt endegyldigt til tælling af en gigantisk keeper-brøler

Få Ekstra Bladets nedtakt til kampen her
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der manglede stadig flere minutter af kampen, men ude på banen gik Uruguay-stjernen Jose Gimenez rundt med tårer i øjenene.

Den stærke forsvarsspiller, der har været en af sit lands bedste under dette VM, vidste godt, at han var i færd med sine sidste sekunder ved slutrunden.

For selv om der var lagt fem minutter til den ordinære tid, var kræfterne og kvaliteterne ved at slippe op hos Uruguay.

Og der var brug for begge dele for at indhente den føring på 2-0, som Frankrig havde sikret takket være scoringer af Raphaël Varane og Antoine Griezmann.

Førstnævnte diskede op med et lige dele lumsk og lækkert hovedstød i første halvleg, mens sidstnævnte bør sende en solid takketale til Uruguay-keeper Fernando Muslera for opgørets anden træffer et kvarter efter pausen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det franske angrebs-es affyrede et langskud, som Muslera på forunderlig vis formåede at fejlbedømme i en sådan grad, at han parerede læderet forbi sig selv og ind i målet.

Godnat Muslera, og farvel til Uruguay ...

Det kunne måske være gået anderledes for sydamerikanerne, hvis den store stjerne Edinson Cavani var blevet klar til opgøret.

Men PSG-angriberen, som stod bag to fabelagtige træffere i i 1/8-finalen mod Portugal, måtte se hele dysten fra bænken grundet en skade i læggen.

Det var tydeligt, at han var savnet, og det farligste forsøg fra Uruguays side var sågar signeret af en defensiv spiller.

Lige før pausen var Martin Caceres tæt på at udligne, da backen kom højest inde i feltet og headede mod mål. Men Hugo Lloris reagerede hurtigt med en mesterlig parade, der sørgede for, at Frankrig var i front ved halvvejsmærket.

På den måde fik målmændene igen hovedroller i Nizhny Novograd, som det også var tilfældet, da Danmark og Kroatien stod for et puls-udfordrende straffe-drama på samme stadion forrige søndag.

Denne fredag måtte Uruguay lade livet og dermed lide samme skæbne som danskerne. Men modsat Kasper Schmeichel vender Fernando Muslera nok ikke hjem til helte-modtagelse.

Frankrig tager ikke retur foreløbig. Nu venter en semifinale tirsdag aften i Skt. Petersborg, hvor enten Brasilien eller Belgien bliver modstanderen.

Muslera kaster sig forgæves efter Varanes hovedstød, der gjorde det til 1-0. Foto: AP
Muslera kaster sig forgæves efter Varanes hovedstød, der gjorde det til 1-0. Foto: AP
 

Schmeichel slår til igen: Spiser kage med Putin i russisk VM-hyldest
Du troede han var færdig - nu skifter Buffon til storklub

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind