Kan blive Danmarks dyreste: - Er jeg ti gange mere værd nu?

- Jeg vil gerne have en hurtig afklaring på fremtiden, siger Thomas Delaney, der har sigtekornet rettet direkte mod Premier League

Thomas Delaney vil gerne til Premier League. Foto: Lars Poulsen
Thomas Delaney vil gerne til Premier League. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Brighton, Everton eller Tottenham!

Thomas Delaney er i spil til et stort Premier League-skifte. Det er efterhånden ikke spørgsmålet, om det sker. Det handler mere om, hvem der løber med den dynamiske midtbanespillers underskrift.

Mandag var Werder Bremens sportschef, Frank Baumann, ude at bekræfte, at den nordtyske klub har fået et bud på den danske landsholdsspiller. Et bud, der sandsynligvis er kommet fra Brighton, men slet ikke i det niveau, tyskerne forventer.

Brighton har budt i omegnen af ti mio. euro – 75 mio. kr. Forventningerne i Bremen er en pris på mindst det dobbelte for danskeren.

Mens rygterne tager til, prøver hovedpersonen at fokusere på den forestående VM-slutrunde. Han erkender dog, at det vil være perfekt med en afklaring inden afrejsen 11. juni til VM i Rusland.

Håber på hurtig afklaring
- Jeg vil gerne have en hurtig afklaring. Mange klubber er interesserede, og sådan har det været i lang tid, siger Thomas Delaney, der har sigtekornet rettet mod Premier League.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille i Premier League. Det forsøger jeg ikke at lægge skjul på.

Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

- Men jeg skifter ikke fra Bremen for at tage et skridt ned sportsligt og et skridt op økonomisk. Det bliver nødt til at være et skridt op økonomisk, så Bremen er tilfredse med handlen, forklarer Thomas Delaney og kommer derved lidt ind på den pris, som tyskerne forlanger for ham.

Forlanger 150-165 mio. kr.
- Er jeg blevet 10-15 gange mere værd og så meget bedre efter halvandet år i Bremen?, spørger Thomas Delaney og kommer selv med en del af svaret:

- Det handler vel bare om forskellen på at spille i Superligaen og Bundesligaen. Jeg er det værd, som nogen vil betale for mig. Sådan er markedet, forklarer Thomas Delaney, der i sin tid blev solgt fra FC København for 15 mio. kr.

Caroline stolt af at være dansker: David er lidt træt af det

Nu forlanger Werder Bremen altså mindst ti gange så meget efter Delaneys halvandet år i klubben. Prisskiltet er i niveauet 20-22 mio. euro (150-165 mio. kr.)

- Det vigtigste for mig er, at der bliver lavet en fin aftale, som alle vil være tilfredse med. Men det er selvfølgelig en svær kunst at få det hele til at gå op til sidst.

- Selv om jeg gerne vil have en hurtig afklaring på fremtiden, så vil det ikke være noget, der fylder hos mig, når vi er rejst til VM. Så bruger jeg min energi på VM, påpeger han.

FCK får procenter
For FC København kan det blive en stor økonomisk gevinst, når Thomas Delaney skifter klub.

FC København har i aftalen sikret sig videresalg på 15 procent af den pris, der overstiger 15 mio. kr. som Bremen betalte for ham.

Hvis Thomas Delaney bliver solgt for et beløb på 150 mio. kr., vil det rent faktisk betyde i omegnen af 20 mio. kr. i FCK-kassen.

Se Ekstra Bladets bud på de 23 spillere Åge Hareide tager med til VM:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow.

Kommentar: Der er ingen som helst tvivl om valget. Jesper Hansen er reserven, der kan blive indkaldt, hvis der sker skader.

Forsvaret: Henrik Dalsgaard, Jens Stryger Larsen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jannik Vestergaard, Andreas Christensen, Mathias Zanka Jørgensen, Jonas Knudsen.

Kommentar: Der skal bruges otte spillere, så der er dobbeltbesætning på de fire bageste positioner. Vi har fravalgt Riza Durmisi til fordel for Jonas Knudsen, der er stærkere defensivt. Det giver god mening at have Nicolai Boilesen med i lejren de kommende dage, efter som Andreas Bjelland ikke er spilleklar.

Midtbanen: William Kvist, Lasse Schöne, Thomas Delaney, Lukas Lerager, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli.

Kommentar: Her skal der bruges seks spillere, så landstræneren har to spillere til hver position. Kampen om den sidste plads stod mellem Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg, Daniel Wass samt Michael Krohn-Dehli. Her går vi med erfaringen, fordi Krohn-Dehli har prøvet det før.

Angrebet: Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Viktor Fischer og Nicklas Bendtner.

Kommentar: Landstræneren skal bruge seks mand. Martin Braitwaite sluttede stærkt af i Bordeaux, men han sniger sig ikke ind i den endelige trup. Ligesom Kasper Dolberg og Kenneth Zohore heller ikke når gennem nåleøjet. Til gengæld er de spillere for fremtiden.

Han skal være Hareides VM-kanin

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU