Kjær før tredje slutrunde: - Denne trup har størst potentiale

- Den her slutrunde-trup er den mest harmoniske med størst potentiale, jeg har oplevet, siger Simon Kjær, der spiller en stor rolle i forhold til samspillet om vigtige beslutninger med landstræneren

Simon Kjær er mere end tilfreds med stemningen i den danske landsholdstrup forud for VM i Rusland. Foto: Lars Poulsen.
Simon Kjær er mere end tilfreds med stemningen i den danske landsholdstrup forud for VM i Rusland. Foto: Lars Poulsen.

Det er et naturligt billede fra hverdagen i landsholdslejren, når Åge Hareide trækker Simon Kjær til side for at tale med ham på tomandshånd. Det sker ofte og i forbindelse med mange træningssamlinger.

Som anfører spiller Simon Kjær en særlig rolle i forhold til de vigtige beslutninger, som landstræneren træffer.

- Når Åge spørger mig til råds, er jeg altid hudløs ærlig med mit svar. Men det er klart, at det er kun ham, der træffer den endelige beslutning, forklarer Simon Kjær.

Du kan stole på ham
Hareide har det sidste ord, men han sparrer med sin 29-årige kaptajn, når der skal træffes beslutninger i landsholdsregi.

- Simon er en spiller, du altid kan stole på. Jeg taler med ham hver dag, og vi har flere fortrolige samtaler. Hvad de præcist handler om, forbliver mellem os.

- Men Simon har en god forståelse for at bygge et hold og skabe relationer til hinanden. Og så tager han et stort ansvar på og uden for banen, mener Åge Hareide.

Simon Kjær tager et stort ansvar på landsholdet, mener Hareide. Foto: Lars Poulsen.
Simon Kjær tager et stort ansvar på landsholdet, mener Hareide. Foto: Lars Poulsen.

Anføreren viste lederegenskaber, da truppen mandag blev samlet forud for VM. Her havde Simon Kjær arrangeret en fællestur på en vinbar for at få lidt adspredelse fra lejrlivet i Helsingør.

- Det lyder måske ikke som den bedste ide at tage på vinbar. Men sådan et besøg er ikke ensbetydende med, at man skal drikke fire flasker vin, forklarer Simon Kjær og uddyber:

- Det er lang tid, vi er sammen, og derfor er det vigtigt at komme lidt ud, så folk bliver rystet mere sammen. Det er ellers ikke svært med den gruppe her. Den er så harmonisk og noget af det nemmeste at få rystet folk sammen, mener han.

Det er et forkert billede af Simon Kjær at betegne ham som den stille kaptajn. Han er måske ikke så verbal, som Daniel Agger kunne være. Han råber heller ikke højest i omklædningsrummet, men på banen har Kjær ingen problemer med at svinge dirigentstokken.

- Hvis en holdkammerat skal have et rap over nallerne, får han det. Omvendt skal en anden have et klap på skulderen, så er jeg også parat til det, forklarer han.

Hareide havde let ved at udpege Simon Kjær som Danmarks anfører. Foto: Lars Poulsen.
Hareide havde let ved at udpege Simon Kjær som Danmarks anfører. Foto: Lars Poulsen.

Bevidst om sin rolle
Efter de to første kampe med Hareide som landstræner, stoppede Daniel Agger karrieren. Og så havde nordmanden let ved at udpege Simon Kjær.

Kjær ved, at det er et meget større ansvar at være anfører, hvor han ikke kun skal tænke på sig selv.

- Jeg føler mig klar og bevidst om det ansvar, jeg skal påtage mig. Eksempelvis hvis harmonien ikke er, som den skal være i truppen. Så har jeg et ansvar.

- Det vil være naturligt, hvis flere af de yngre spillere skal guides lidt, så os med erfaring må påtage os et større ansvar. Specielt hvis de bliver lidt nervøse, fordi de ikke har været til en slutrunde før, forklarer Simon Kjær, der efter en svær debutsæson i Sevilla med tre forskellige trænere og flere skadesperioder også havde et par lyspunkter.

De kom i foråret mellem to skadesperioder. Først med sejren på Old Trafford i Champions League over Manchester United, siden med 2-2 kampen mod Barcelona og endelig 1-2 nederlaget til Bayern München.

- Jeg spillede her i foråret mod de tre klubber måske noget af det bedste fodbold, jeg har præsteret i min karriere. Jeg er glad for, at jeg kunne være en faktor i de kampe, siger Simon Kjær.

Ifølge Simon Kjær er den nuværende landsholdstrup den mest harmoniske, han har oplevet. Foto: Jens Dresling.
Ifølge Simon Kjær er den nuværende landsholdstrup den mest harmoniske, han har oplevet. Foto: Jens Dresling.

Den mest harmoniske gruppe
Det er tredje slutrunde Simon Kjær er med til. Han debuterede som den unge og uprøvede ved VM i Sydafrika i 2010, var med ved EM i 2012 og er nu en central lederfigur på 2018-mandskabet.

- Denne her slutrundetrup er den mest harmoniske med størst potentiale, jeg har været en del af.

- I 2010 var der en del skader i Sydafrika, og to år senere i Polen var der også lidt tumult. Der var ikke så meget kvalitet, som vi har nu.

- Når jeg ser på vores bruttotrup er der så mange spillere, der er berettiget til at komme til VM. Vi har bare så mange dygtige spillere, mener Simon Kjær, der er optimistisk, før VM skydes i gang om 15 dage.

 - Vi går ind til slutrunden for at gå videre fra gruppen. Vi er meget optimistiske og har en stræk tro på tingene, pointerer han.

Se også: Hareide ærgrer sig over kikset interview: 'Man skulle tro, jeg var beruset'

Hareide er i tvivl om Eriksen i forbindelse med testkampen mod Sverige. Foto: Jens Dresling. Landsholdsfodbold - 31. maj. 2018 - kl. 10:48 Hareide i tvivl om Christian Eriksen

Peter Schmeichel har formentlig allerede sikret indkomsten for 2018, efter han er blevet tv-vært hos den russiske tv-kanal RT. Foto: Rumle Skafte Kendte Klar til bunker af kaviar: Så meget tjener Schmeichel

10 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere