Knivskarp i pæren: Makkeren forudså kæmpe-skifte

- Mentalt har jeg aldrig mødt en spiller, der er så stærk som ham, roser William Kvist

William Kvist har rosende ord om sin tidligere holdkammerat i FCK. Foto: Lars Poulsen/ritzau Scanpix
William Kvist har rosende ord om sin tidligere holdkammerat i FCK. Foto: Lars Poulsen/ritzau Scanpix

Sidste efterår forudså William Kvist overfor Ekstra Bladet, at Thomas Delaney snarest blev solgt for et stort beløb. Det ville ikke undre ham, hvis Delaney røg for mere end 200 millioner kroner.

Kvist fik ret i, at landsholdsmakkeren på midtbanen blev solgt for et stort beløb. Han ramte dog ikke plet med prisen. Han er lidt billigere. Dortmund slipper med 150 mio. kr. for den 26-årige midtbanedynamo.

- Han var 17 år, da han kom op i førsteholdstruppen. Det er en fantastisk rejse, han har været på. Jeg kan ikke lovprise ham nok, selv om han altid vil være lillebror, siger William Kvist med et stort smil.

- Delaney er hurtig, fysisk stærk, teknisk dygtig og kan score mål. Samtidig er han godt uddannet taktisk. Han har en god alder, er meget alsidig og er en ledertype, der sjældent er skadet. På landsholdet har han næsten været lige så god som Eriksen og Kvist..., siger midtbanemakkeren William Kvist med endnu et smørret smil.

Thomas Delaney i Roskilde Lufthavn på vej til Tyskland. Foto: Kenneth Meyer
Thomas Delaney i Roskilde Lufthavn på vej til Tyskland. Foto: Kenneth Meyer
 

Han er imponeret over den udvikling Delaney har gennemgået i løbet af de halvandet år, han nåede at spille for Werder Bremen.

- På det her niveau kan alle spille bolden fremad og tilbage. Det handler grundlæggende om, at du oppe i pæren er skarp hver gang. Du skal levere på højt, stabilt niveau ligegyldigt om der er stærkt storm rundt omkring dig. På det felt er Delaney utrolig. Han er helt klar en af de mentalt stærkeste jeg kender i den her fodboldverden, forklarer William Kvist og uddyber:

- Jeg er typen, der gør mig mange tanker om alting. Thomas er god til at være immun og lukke fuldstændig af for omgivelserne. Han har et lyst sind. Det er klart en af hans største styrker, vurderer han.

William Kvist vil ikke være overrasket, hvis Dortmund ikke bliver endestationen for den karriere Delaney er ved at skabe sig.

- Jeg har den største respekt for ham. Men han er jo bare Thomas Delaney.  Hvem ved, hvad der sker efter Dortmund, siger William Kvist.

FCK står til at score et tocifret millionbeløb, hvis Delanay skifter til Dortmund som ventet. All Over Press FC København FCK scorer millioner på Delaney-salg

Målet er nået - Thomas Delaney bliver Borussia Dortmund-spiller. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Dyreste dansker nogensinde - drømmetransfer for Delaney

Christian Eriksen har stærke kort på hånden efter flere år med sublime præstationer i Premier League. Han er i weekenden blevet hjemme fra Sverige, fordi kæresten, Sabrina, skal føde parrets første barn. Hun er allerede gået over tid. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tottenham, Barcelona eller Real Madrid: Eriksen står med alle trumferne

13 kommentarer
Vis kommentarer