Knust 'straffeskurk' kunne ikke tale: 'Ikke lige i dag'

Nicolai Jørgensens møgsæson fik en hæslig afslutning, da han brændte det afgørende straffespark

Nicolai Jørgensens VM fik den værst tænkelige afslutning. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensens VM fik den værst tænkelige afslutning. Foto: Lars Poulsen

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Nicolai Jørgensen kommer næppe til at tænke tilbage på sin første VM-slutrunde med varme følelser.

I gruppespillet fik han voldsom kritik efter de to første kampe mod Peru og Australien, inde han måtte vige pladsen for Andreas Cornelius først mod Frankrig, og siden i ottendedelsfinalen.

Her brændte den indskiftede Jørgensen det femte og afgørende straffespark, og satte dermed det værst tænkelige punktum både for den danske VM-deltagelse og for sin egen personlige mareridtssæson, der allerede inden afrejsen til Rusland havde budt på en dybt skuffende sæson i Feyenoord og en kuldsejlet transfer til Newcastle.

Derfor var det også en helt knust Nicolai Jørgensen, der stormede ud fra banen, mens holdkammeraterne mandede sig op for at takke de skuffede danske fans for støtten.

Siden kom angriberen ud igen, men i modsætning til holdkammeraterne ønskede han ikke at udtale sig om skuffelsen, da han efterfølgende skulle gennem den såkaldte 'mixed zone', hvor spillerne møder medierne.

- Ikke lige i dag, lød det kortfattet fra angriberen, der måske heller ikke var det mest indlysende valg til at sparke til sidst.

Dels, fordi han har virket stadig mere blottet for selvtillid under VM, og dels, fordi det faktisk var første gang i 16 måneder, han sparkede straffespark. Og det blev brændt for Feyenoord.

Der var dog ingen holdkammerater, der pegede fingre af hverken Nicolai Jørgensen eller Christian Eriksen og Lasse Schöne, der som bekendt også brændte.

Kasper Schmeichel roste skytterne for at have 'store boller', og Thomas Delaney er helt enig.

- Det er noget lort. Man kan jo ikke sige noget, siger han om holdkammeraternes ulykkelige situation.

-  Det er et utroligt ansvar at tage på sine skuldre. Jeg har aldrig prøvet at tage et straffespark i en straffesparkskonkurrence, men bare siddet derude, siger han og fortsætter.

Det kræver mod at gøre det, og vi satte de bedste til det. Sådan er det, og der er ’no hard feelings’. Når det her sker, handler det om held og mentalitet. Ikke nødvendigvis hvem der er bedst, siger Thomas Delaney, der ligesom resten af Danmark måtte erkende, at Luka Modric og co. var mere kølige, da det virkelig gjaldt.

VM 2018 Åge overrasket over dårlige straffespark: - Vi har gode skytter

Kasper Schmeichel stod en fremragende kamp imod Kroatien. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Kong Kasper om danske 'skurke': - De har min største respekt

William Kvist er færdig på det danske landshold. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Efter VM-nedturen: William Kvist stopper på landsholdet

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Danskerne under lup: 'Vi mangler ham jo'

30 kommentarer
Vis kommentarer