Kong Kasper om danske 'skurke': - De har min største respekt

- Dem, der sparkede, har min fulde respekt, de er under et enormt pres, siger Kasper Schmeichel, der havde svært ved at sætte ord på skuffelsen

Få analysen af kampen fra kort efter slutfløjtet
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

NIZHNY NOVGOROD (Ekstra Bladet): Efter 629 dage uden nederlag tabte Danmark for første gang i 19 landskampe. Men der skulle både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til at sende Danmark ud af VM til de kroatiske favoritter.

Fodbold er på mange måder fascinerende og fantastisk, men det er også følelsespræget og kan være smertefuldt, som vi oplevede med det danske landshold.

Det var et straffespark-nederlag, der gjorde ondt på alle. De danske spillere, der stod sammen ved midterlinjen, var knust efter Ivan Rakitic havde sikret kroaterne billetten til VM-kvartfinalen.

Reddede tre straffespark
- Det her er en underlig følelse, det er svært at sætte ord på. Lige nu er jeg meget skuffet, men jeg er også præget af meget stolthed over det, vi har præsteret, siger Kasper Schmeichel.

Efter 1-1 i den ordinære kampe, vandt Kroatien 3-2 i straffesparkskonkurrencen. Det blev kostbart for danskerne, at både Christian Eriksen, Nicolai Jørgensen og Lasse Schöne brændte deres forsøg.

Simon Kjær og Kasper Schmeichel efter kampen. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær og Kasper Schmeichel efter kampen. Foto: Lars Poulsen
 

Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli scorede som de eneste fra pletten.

Kasper Schmeichel præsterede to fantastiske redninger i straffesparkskonkurrencen og leverede en sublim præstation. I minutterne før den forlængede spilletid sluttede, havde han med endnu en straffesparksredning sikret Danmark uafgjort 1-1. Han gik til den rigtige side, da Luka Modric sparkede.

- Jeg stoler altid på mig selv. Da Modric sparkede straffespark mod mig (i den forlængede spilletid red.) fulgte jeg min intuition, men desværre var det ikke nok i det lange løb. Vi er meget kede af, vi ikke skal være længere i Rusland, sammenfatter han.

Øvede kun lidt straffespark
Det danske landshold har ikke brugt mange kræfter på at træne straffespark på træningsbanen. Spillerne har kun sparket lidt på træningsbanen, men det er, fordi både spillerne og landstræneren ikke mener, at man kan træne straffespark.

Kasper Schmeichel reddede flere gange Danmark. Foto: Lars Poulsen
Kasper Schmeichel reddede flere gange Danmark. Foto: Lars Poulsen
 

- Du kan ikke genkalde det pres, som du oplever i en kamp. Det er lettere at sparke på træningsbanen, hvor ingen kigger på, siger Kasper Schmeichel og udtrykker sin største respekt for dem, der tog ansvaret og sparkede fra 11 meter pletten.

- Alle, der tog ansvar for at sparke, er modige. Der skal nosser til at sparke i den situation. Og dem, der sparkede for os, har min fulde respekt, fastslår Kasper Schmeichel og pointerer:

- Vi kommer tilbage og lærer af det her. Jeg er stolt over den gruppe her. Det er ikke kun de 11, der er på banen, men også alle dem, der arbejder rundt omkring og sørger for, at vi kan præstere på banen.

- Mod Kroatien havde vi chancer til at vinde kampen og spillede bedst i anden halvleg, men vi havde ikke heldet med os. Det her er svært at acceptere, fordi der er mange følelser forbundet med det, der er sket, siger han.

Kæmpe drama og straffenedtur sendte Danmark ud

Efter VM-exit: Spansk landholdslegende stopper
Bliver kaldt VM's lækreste fodboldfan: Her er hendes frække fortid

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind