Annonce:
Annonce:

Landsholdets store leder: Jeg ser tingene anderledes

- Som målmand kan jeg sætte tingene i et lidt andet perspektiv – for mig handler om tale forskelligt til folk, så vi får det optimale ud af hinanden, forklarer Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel er en markant lederskikkelse på landsholdet. Han gør meget ud af at behandle holdkammeraterne forskelligt, så ikke alle får samme barske tone, når der kommunikeres. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Schmeichel er en markant lederskikkelse på landsholdet. Han gør meget ud af at behandle holdkammeraterne forskelligt, så ikke alle får samme barske tone, når der kommunikeres. Foto: Lars Poulsen.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Trætheden er ikke til at spore. Den blev i hvert fald skjult ganske godt. Til gengæld sad det store, brede tandpastasmil klistret på Kasper Schmeichel dagen derpå.

Sammen med holdkammeraterne landede han først i Anapa ved to-tiden natten til søndag efter to en halv times flyvning oven på triumfen mod Peru.

En kamp der igen viste, hvor stor betydning den 31-årige målmand med det berømte efternavn har fået for landsholdet. Han er blevet en hjørnesten i den succes, Åge Hareide har opbygget med 16 kampe uden nederlag og fem kampe i 2018, hvor der ikke er scoret mod ham.

Historien om Schmeichels succes i landsholdsregi er lidt atypisk, fordi han først debuterede i en alder af 26 år. Det var i en trist testkamp en kold februardag mod Makedonien, hvor Danmark tilmed tabte 0-3. Året forinden var han sluppet med som tredje målmand ved EM i Polen og Ukraine.

Annonce:

Han mener dog ikke, at han er har forandret sig nu i forhold til slutrunden for seks år siden.

- Jeg er den, jeg er. Jeg har altid sat holdet over den individuelle spiller. Og fordi jeg ikke spillede ved EM 2012, er det ikke ensbetydende med, at jeg ikke var højtråbende dengang, forklarer han.

Kasper Schmeichel var heldig, da Perus Christian CVueva sparkede over mål på straffesparket. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Schmeichel var heldig, da Perus Christian CVueva sparkede over mål på straffesparket. Foto: Lars Poulsen.

Markant lederskikkelse
På mange måder er han efter Åge Hareides tiltrædelse trådt alvorligt i karakter som en markant lederskikkelse på et hold med et meget fladt hierarki.

Han tilhører toppen sammen med anfører Simon Kjær og Christian Eriksen, der dog ikke optræder som leder på samme måde som de to andre.

Med William Kvist sendt hjem med en slem ribbenskade efterlader det Kasper Schmeichel i en rolle, hvor hans lederegenskaber på og uden får banen får endnu større betydning for resten af VM-slutrunden.

- Jeg ved faktisk ikke, om jeg kan træde mere i karakter, siger Kasper Schmeichel med et efterfølgende stort smil.

Siden sætter han dog tingene en smule i perspektiv:

Annonce:

- Som målmand ser jeg banen anderledes end de andre. Jeg ser tingene i et lidt andet perspektiv.

- Det handler i høj grad om at vide, hvordan man individuelt taler til hinanden. Det er ikke alle, der reagerer ens. Derfor er det helt afgørende at vide, hvordan man præcist taler med hinanden. For det handler til sidst om at få det bedste ud af hinanden, forklarer Kasper Schmeichel.

Han henter inspiration fra andre anførere og fra businessverdenen, når han forsøger at forbedre lederegenskaberne på banen.

Kasper Schmeichel er helt i toppen af landsholdets hierarki sammen med Simon Kjær. Her befinder Christian Eriksen sig også, men han er ikke typen, der råber op og dirigerer med holdkammeraterne. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Schmeichel er helt i toppen af landsholdets hierarki sammen med Simon Kjær. Her befinder Christian Eriksen sig også, men han er ikke typen, der råber op og dirigerer med holdkammeraterne. Foto: Lars Poulsen.

Som en virksomhedsleder
- Målmænd er på mange måder i en unik position, fordi vi træner for os selv, men stadig er en del af holdet. Det er lidt ligesom en CEO (virksomhedsleder, red.), som har et hold, han ikke helt er en del af, men stadig skal kunne kommunikere med. Han skal hele tiden sørge for at få det optimale ud af sine medarbejdere.

Annonce:

- Sådan ser jeg det også i min rolle, hvor vi skal optimere kollektivet, pointerer Kasper Schmeichel, der ikke har hæftet sig særlig meget ved den fornemme statistik med fem cleansheets i 2018 og rekorden med 534 minutter, hvor der ikke er scoret mod ham.

Vi skal helt tilbage til kampens sjette minut i Dublin mod Irland i november, hvor der senest blev scoret mod ham.

- Cleansheet kan på mange måder være en misvisende statistik. Den vigtigste statistik vil for mig altid være sejren, pointerer Kasper Schmeichel

Det siger de om Schmeichel

Det siger de om Schmeichel:

 

Jens Stryger Larsen:

- Det taler for sig selv, hvad Kasper leverede for os mod Peru. Her beviste han, at han er en af de bedste i verden.

-

Simon Kjær:

- Det kommer ikke som nogen overraskelse for mig, hvad Kasper præsterer. Han løfter sig, når han skal.

-

Christian Eriksen:

- Kasper er en spiller, vi kan stole på. Han er en fyr, der er pissegod på kassen. Det er derfor han er med, men mod Peru reddede han mere, end han burde.

-

Yussuf Poulsen:

- Vi var mange, der ikke levede op til vores bedste. Derfor er det rart at have en målmand, når du har brug for ham.

-

Henrik Dalsgaard:

- Når du spiller mod stærke nationer, skal man have en målmand i verdensklasse. Det viser Kasper han var mod Peru.

-

Lasse Schöne:

- Vi behøver slet ikke tale om hans kvaliteter. Alle kender dem. Det er dejligt at vide, at du har en spiller som Kasper bag dig.

-

Nicolai Jørgensen:

- Han er en sindssyg god målmand og dejlig at have på holdet, fordi han motiverer sindssygt meget. Han råbte og skreg i pausen.

 

 

 

 

 

Blandt de ti bedste i verden

ANAPA (Ekstra Bladet): Kasper Schmeichel spillede en stor rolle i Morten Olsens sidste periode som landstræner. Men han har fået en markant hovedrolle siden Åge Hareide overtog ansvaret for mandskabet i begyndelsen af 2016.

Kasper Schmeichel er på mange måder trådt i karakter og har taget endnu større ansvar i landsholdsregi.

- Han optræder som en leder både før kampen og i pausen. Her er han altid aktiv. Han har hovedet til at påtage sig den rolle. Han viser karakterstyrke, roser landstræneren.

Annonce:

Landstræneren er imponeret over den forfatning Kasper Schmeichel har opbygget over de seneste tre uger, når man tænker på, at han sluttede sæsonen med en skade og derfor ikke spillede de to sidste kampe i Premier League.

- Kasper havde en problematisk afslutning på sæsonen. Men han har de seneste kampe for os vist, hvilken klassemålmand, han er.

- Er han blandt de ti bedste målmænd i verden?

- Ja, det vil jeg sige. Han har et fantastisk hoved. Han er meget mentalt stærk og så er hans reflekser helt i top. Vi så mod Peru, at han arbejdede rigtig godt i feltet, siger Åge Hareide.

I fornemt selskab

ANAPA (Ekstra Bladet): 20 år efter at Peter Schmeichel var med til at sikre det bedste danske VM-resultat med en kvartfinale i Frankrig, blev hans søn indlemmet i det fornemme selskab af fædre og sønner, der har optrådt ved en VM-slutrunde.

Annonce:

Derved er Kasper Schmeichel nu i selskab med blandt andre Daley Blind, Javier Hernández, Xabi Alonso, Daniel Andersson, Patrik Andersson, Tobias Linderoth, Diego Forlan, Pepe Reina, Youri Djoekaeff og ikke mindst Paolo Maldini i klubben, hvor både far og søn har optrådt ved en VM-slutrunde i fodbold.

Det var den første kamp, 31-årige Kasper Schmeichel fik ved en slutrunde. I 2012 var han med som tredjekeeper, men husker tydeligt, at her startede man også med en sejr uden at få glæde af den triumf mod Hollands vice-verdensmestre.

- Sejren over Peru var meget vigtig. Men vi skal huske, hvordan det gik i 2012. Vi må aldeles ikke komme for langt frem i skoene. Nu må vi tænke på Australien. Jeg så første halvleg, de spillede mod Frankrig. De virker gode, advarer Kasper Schmeichel.

Sank omkuld på banen: - Jeg ville gerne have scoret

Peter Schmeichel: Sådan var det at se Kaspers VM-debut

 

Åge bekræfter: William Kvist er færdig ved VM

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: