Annonce:
Annonce:

Landsholdsprofil erkender: Uafgjort kan blive en faktor

- Jeg har aldrig gået på banen for at spille uafgjort, men det kan sagtens blive en faktor i løbet af kampen mod Frankrig, siger Simon Kjær

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Han var med ved VM i 2010 i Sydafrika, igen to år senere ved EM i Polen og Ukraine. I begge tilfælde røg Danmark ud efter den indledende runde.

I sin tredje slutrunde for Danmark står Simon Kjær i rollen som kaptajn med muligheden for at spille Danmark videre fra gruppespillet for første gang i 14 år.

- Det vil være stort at gå videre fra gruppespillet. Vi står i en rigtig god position. Når jeg ser tilbage på tidligere slutrunder, har vi her været bedst forberedt. Vi har momentum, selvtillid og så har vi fire point efter to kampe. Vi kan jo selv afgøre det, som Simon Kjær formulerer det.

Annonce:

Situation for Danmark ligner på mange måder scenariet fra 1998, hvor Danmark også havde vundet 1-0 i første kamp (mod Saudi-Arabien) og spillet 1-1 i kamp to (mod Sydafrika), før holdet tabte 1-2 til Frankrig i kampen om førstepladsen i gruppen. Men den gang fik Danmark hjælp fra Saudi-Arabien, fordi de fik 2-2 mod Sydafrika. Derfor gik Danmark videre med fire point.

Det samme kan ske tirsdag, hvis Peru og Australien eksempelvis deler point eller peruvianerne vinder opgøret.

Simon Kjær roses til skyerne af landstræner Åge Hareide, der mener, han foreløbig har været blandt VM-slutrundens bedste forsvarsspillere. Foto: Lars Poulsen, cvr: 39337169
Simon Kjær roses til skyerne af landstræner Åge Hareide, der mener, han foreløbig har været blandt VM-slutrundens bedste forsvarsspillere. Foto: Lars Poulsen, cvr: 39337169
 

 

Blandt de bedste ved VM
Frankrig og Danmark kan også – som Danmark og Sverige gjorde ved EM 2004 – spille uafgjort, så begge hold kommer videre fra gruppen. Men Simon Kjær afviser, at man kan gå på banen for at spille efter det.

- Jeg har aldrig nogensinde gået på banen kun for at spille på uafgjort. Det vil aldrig være den rigtige tilgang til en fodboldkamp.

- Men når vi kommer længere frem i kampen, kan uafgjort sagtens blive en faktor, som begge hold kan leve med, forklarer han.

På mange måder er Simon Kjær trådt i karakter ved VM-slutrunden som landsholdets store leder. Han har påtaget sig et langt større ansvar specielt overfor truppens yngre og uerfarne spillere.

Annonce:

Åge Hareide har også bemærket Simon Kjærs indsats, og fremhæver som på nuværende tidspunkt som en af VM-slutrundens mest markante.

- De unge lærer meget af at spille med Simon. Han har gået forrest ved VM og været en af slutrundens bedste forsvarsspillere, mener landstræneren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: