Annonce:
Annonce:

Landsholdsprofil: - Usikkert om fremtiden er i FCK

- Jeg tager først stilling til min fremtid, når VM er overstået – nu fokuserer jeg på, vi skal have et godt VM, siger William Kvist 

William Kvist
William Kvist
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): William Kvist har været både sur og frustreret. Men nu er han glad igen, fordi han er i trygge rammer på landsholdet, hvor Åge Hareide sætter større pris på ham, end Ståle Solbakken gør i FC København.

Han spillede kun fra start i én af de sidste syv kampe i mesterskabsslutspillet, men han ventes at være med fra start på midtbanen i testkampen mod Sverige lørdag på Friends Arena.

Åge Hareide er ikke så bekymret for den periode, William Kvist har haft som reserve i FC København.

- Det er ikke så svært for William at komme tilbage. Han skal bevogte et område, når vi angriber, og det vil han klare alene ved sin erfaring. Den egenskab har han ikke mistet, fordi han har siddet på bænken.

Annonce:

- Da William blev sat på bænken, steppede han op og trænede endnu mere. Jeg synes, at William har overskud og viser stærk mental styrke. Jeg er ikke bekymret, siger Åge Hareide.

Midtbanespilleren er glad for, at den periode, han har siddet ude trods alt ikke har varet længere end halvanden måned.

Ingen FCK-garantier
- Jeg ville gerne have spillet flere kampe, og spørgsmålet er om de manglende kampe kommer til at betyde noget. Jeg er i hvert fald glad for de to testkampe, vi har før VM. Her vil jeg være glad for at spille én times tid i hver kamp.

- Jeg har glædet mig til at bidrage med de ting, jeg kan. Jeg har stor lyst og power. Den håber jeg at finde frem sammen med holdkammeraterne, siger William Kvist, der helst vil skyde snakken om fremtiden – altså den efter VM – til hjørnespark.

- Jeg plejer at planlægge rigtig meget. Men nu er jeg i en situation, hvor jeg må tage min fremtid op, når VM er overstået, siger William Kvist.

- Tror du, at du spiller i FCK i næste sæson?

- Det må tiden vise.

- Du er ikke sikker?

Annonce:

- Jeg har kontrakt to år endnu med FCK. Umiddelbart skal jeg fortsætte. Men jeg vil først forholde mig til min fremtid, når VM er forbi, forklarer William Kvist, der lørdag kan se frem til et gensyn på midtbanen med sin tidligere holdkammerat Thomas Delaney.

De to får også selskab af Michael Krohn-Dehli, der spiller i stedet for Christian Eriksen. Han er blevet hjemme i Danmark for at være tæt på kæresten, Sabrina, der er gået over tiden og således snart skal føde parrets første barn.

Tre står over
Åge Hareide har taget samtlige 27 spillere med til Stockholm, men hverken Andreas Cornelius, Nicklas Bendtner eller Andreas Bjelland kommer i kamp mod Sverige på et forventet udsolgt Friends Arena lørdag aften.

De er stadig plaget af skader, og som landstræneren udtrykker det, bliver det en kamp mod uret for dem at blive spilleklar. Landstræneren skal træffe en beslutning mandag kl. 12.00, hvor de 23 VM-navne skal meldes ind til FIFA.

Annonce:

- Jeg må lytte til sundhedssektoren før jeg skal træffe min beslutning, siger landstræneren, der ikke udelukker at udtage enten en ekstra midtbanespiller eller en ekstra angriber, fordi han i forsvaret har to spillere: Andreas Christensen og Jens Stryger Larsen, der dækker flere pladser.

Tre ting vi vil se mod Sverige

1. Krohn-Dehli i Eriksens rolle

Rutinerede Michael Krohn-Dehli kæmper for en plads i VM-truppen, der udtages på mandag. Mod Sverige får Åge Hareide muligheden for at se ham i Christian Eriksens kreative rolle på midtbanen. Han har de tekniske færdigheder til at udfylde den rolle. Han har tidligere spillet positionen som den kreative på den offensive midtbane. Mod svenskerne skal han bevise, han er klar til VM.

-

2. Lasse Schøne som alternativ til William Kvist

Det tyder på, at Kvist spiller fra start mod Sverige efter en lang periode som reserve i FCK. Men det er også vigtigt at have et alternativ til ham. Derfor skal vi se Lasse Schøne på et tidspunkt i løbet af kampen på den defensive midtbane mod Sverige. Det er helt afgørende, at der findes alternativer til William Kvist. Vel at mærke alternativer, der kan træde ind på holdet.

 

3. Dolberg og Braithwaite skal folde sig ud

Kasper Dolberg og Martin Braithwaite er i farezonen for at ryge ud af VM-truppen på mandag. Kampen mod Sverige er sidste chance for at vise sig frem. De skal have spilletid for at efterlade et sidste indtryk overfor Åge Hareide. Braithwaite har leveret en stærk afslutning i Bordeaux, mens Dolberg sluttede af med at score på straffespark i sæsonens sidste kamp.

 

Afsløring: Delaney frier til storklub

Kvist tæt på landsholdsstop: Det kunne være endt i 2016

Kan blive Danmarks dyreste: - Er jeg ti gange mere værd nu?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: