Annonce:
Annonce:

Landstræner i modvind: Kollegaer tager afstand fra Hareide

Både Frankrigs og Irlands landstræner er dybt uenige i Åge Hareides kommentarer om Les Bleus

Hareide svingede for nyligt kniven og skar den danske landsholdstrup med otte mand. Se analysen her
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Åge Hareides kommentarer om Frankrig forud for VM-slutrunden i Rusland har ikke just mødt varme og imødekommenhed hos Didier Deschamps.

Nordmanden udtalte i sidste uge, at han ikke så noget specielt i de tidligere verdensmestres trup og muligheder ved den forestående slutrunde.

- De højstrangerede på verdensranglisten er de bedste til VM. Bare ikke Frankrig. Jeg tror ikke på det hold, sagde han blandt andet til Jyllands-Posten.

Nordmanden tilføjede, at han i Frankrigs kampe mod Polen og Sverige ikke syntes 'at det var noget specielt'.

Men Frankrig er noget specielt. I fodboldmæssig forstand. Det er indiskutabelt.

Landet er tidligere verdensmester, dobbelt europamester og rejser til Rusland med en trup spækket med høj klasse.

Annonce:

Bla bla bla-udtalelser
Især i egen selvforståelse er Les Bleus noget særligt. Således også hos cheftræner Didier Deschamps, der ryster på hovedet af Åge Hareides kommentarer.

- Det er da overraskende i nutidens fodbold. Men sådan nogle bla bla bla-udtalelser tæller ikke, sagde han i tv-programmet Telefoot ifølge Jyllands-Posten.

- Alle har lov til at udtrykke sig om et emne om andre. Jeg vil ikke gå ind og dømme min kollega. Jeg kender ham ikke rigtigt, og jeg ved ikke, hvordan han er. Men jeg siger ikke det samme om hans hold. Det er helt sikkert, sagde Deschamps i radioprogrammet Larqué Foot.

Chok på hjemmefronten: Multihandicappet barnebarn ændrede alt for Hareide

Bagom landsholdets vej til succes: Ikke set lignende i 17 år

Mandag aften spillede Frankrig træningskamp mod Irland, der i efteråret blev blæst bagover af et sprudlende dansk mandskab i Dublin, hvilket sikrede Danmark VM-pladsen på irernes bekostning.

Annonce:

Martin O'Neill, Irlands cheftræner, kender Hareide. Både som kollega i de to kampe - og fra deres fælles fortid som spillere i Manchester City og Norwich City i første halvdel af 1980'erne.

Hareide og O'Neill inden den første kamp mellem Danmark og Irland i Parken i efteråret. Foto: All Over Press
Hareide og O'Neill inden den første kamp mellem Danmark og Irland i Parken i efteråret. Foto: All Over Press
 

- Sagde han det, spurgte O'Neill indledningsvis forud for kampen mandag aften mellem netop Irland og Frankrig i Dublin.

- Well...jeg kender den danske træner. Jeg plejede at spille med ham. En meget flink mand. Ikke så stor en spiller dog. Det er meget farligt at tale om det. Jeg mener, at franskmændene er individuelt meget stærke, kom det diplomatisk.

Harmonisk VM-trup
Han ville dog gerne medgive, at Hareide har en pointe, når han siger, at franskmændene 'skal fungere sammen som gruppe', og 'Frankrig som hold nogle gange er knækket'.

- Han refererer nok til...måske...nogle gange har Frankrig ikke altid været en helhed. Et eksempel er (Adrien) Rabiot, sagde O'Neill med henvisning til PSG-stjernen, der for nylig afviste at stå klar som VM-reserve for Deschamps og dermed skrev sig selv endegyldigt ud af VM.

Annonce:

Tidligere har der været ballade internt på det franske landshold, mens der senest på hjemmebane for to år siden herskede en anderledes harmoni, da holdet spillede sig i finalen.

Rent sportsligt har Frankrig i perioden 2016-2018 i skrivende stund spillet hele 31 kampe - 17 turneringskampe og 14 træningskampe. Ud over EM-finalen, der blev tabt i forlænget spilletid til Portugal, er 1-2-nederlaget i Stockholm i VM-kvalifikationen eneste nederlag i en betydende landskamp.

I VM-kvalifikationen sluttede Frankrig øverst i gruppe A foran Sverige, Holland og Bulgarien.

- Personligt mener jeg, at de er meget stærke. Frankrig, når de står sammen, vil være meget stærke i denne turnering, sagde O'Neill og tilføjede, at Frankrig står lige så stærkt som alle andre til at vinde VM-trofæet.

- Det vigtige her er, at de har ekstra erfaring, som de har samlet over de seneste år. Jeg er uenig med den danske træner. Individuelt har Frankrig meget stærke spillere, sagde den irske landstræner.

Danmark møder Frankrig i den sidste gruppekamp i gruppe C 26. juni.

Annonce:

Stjerne i Spanien: Jeg vil slutte i Brøndby

Se deres løn: Så meget tjener landsholds-stjernerne

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: