Laudrup færdig i Qatar: Det skal han nu

Michael Laudrup skal agere ekspert for TV2 under det kommende VM i Rusland

Michael Laudrup skal være ekspert på TV2 ved VM - men først til til sidst. Foto: All Over Press
Michael Laudrup skal være ekspert på TV2 ved VM - men først til til sidst. Foto: All Over Press

Det er ikke mange dage siden, at Michael Laudrup sagde farvel og tak som træner i Qatar, men allerede nu løfter han sløret for, hvad den næste tid skal bruges på.

Den tidligere danske landsholdsanfører skal således fungere som ekspert for TV2 under de afgørende kampe ved VM i Rusland.

Det oplyser tv-stationen på sin hjemmeside.

Hovedpersonen glæder sig til opgaven.

- VM er ganske enkelt det største, fordi de bedste spillere er samlet, fordi det kun er hvert fjerde år, og fordi en hel verden ser med. Jeg glæder mig hver eneste gang. Vi får så meget god fodbold, siger Michael Laudrup, der har førstehåndserfaring fra Rusland, hvor han fra 2008 til 2009 var cheftræner i Spartak Moskva.

Michael Laudrup skal dog ikke være med fra start. Han træder først ind som ekspert til semifinalen og finalen for TV2, der oplyser, at Laudrup 'har andre gøremål' tidligt i turneringen - uden dog at komme det nærmere.

Ekspert-gerningen udføres i selskab med kommentator Flemming Toft - akkurat som de gjorde det ved EM i Frankrig for to år siden.

- Vi brugte Michael Laudrup ved EM i fodbold i 2016 i Frankrig, og når han lavede sine analyser af kampene, kunne man klart og tydeligt mærke, at Michael har spillet og trænet på allerhøjeste niveau. Han har en ekstraordinær indsigt i fodbold på den største scene, og så er han samtidig god til at formidle det, siger Allan Hvid, der er redaktionschef på TV2 Sporten.

VM-finalen bliver dog ikke sendt på TV2's hovedkanal, da en ny aftale betyder, at det kun er DR1, der sender finalen. Til gengæld kan samtlige 64 kampe ved VM ses på TV2's streamingtjeneste - og altså med Michael Laudrup som medkommentator i finalen.

For to uger siden meddelte Michael Laudrup, at han efter et par år i Qatar har besluttet at holde en pause fra jobbet som fodboldtræner.

Michael Laudrup ved tiltrædelsen i Al-Rayyan i efteråret 2016. Foto: Lars Poulsen Intl. fodbold Michael Laudrup forlader sin klub i Qatar

Michael Laudrup og Kjeld Rasmussen fotograferet ved finalen i Ekstra Bladets Skolefodbold-turnering i Parken i 1998. Foto: Thomas Wilmann. Brøndby Laudrup begræder tabet af bykonge

Peter Schmeichel har formentlig allerede sikret indkomsten for 2018, efter han er blevet tv-vært hos den russiske tv-kanal RT. Foto: Rumle Skafte Kendte Klar til bunker af kaviar: Så meget tjener Schmeichel