Annonce:
Annonce:

Maradona i chok: Løjet død - nu vil han have hævn

Den argentinske legende Diego Maradona er chokeret over rygterne om hans død. Nu udlover han en dusør for at finde frem til folkene bag de falske nyheder

Maradona var rystet, da han lod sig interviewe om sin opførsel og efterfølgende påståede tur på skadestuen. (Video: AP/SNTV)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det gik ikke stille for sig, da den 57-årige fodboldlegende Diego Maradona så Argentina slå Nigeria 2-1 og kvalificere sig til 1/8-finalen ved VM i Rusland.

Ja, det gik faktisk fuldstændig amok.

Først var han oppe at flyve, så tog han sig en lur, og så var han ekstatisk, da Marcos Rojos 2-1-mål gav argentinerne sejren. Og så eksploderede de sociale medier.

Efter kampen blev det rygtet, at Maradona var blevet indlagt på hospitalet. Det viste sig senere, at Maradona godt nok var blevet tilset af en læge, men at han havde det fint.

I Argentina levede rygterne dog sit helt eget liv, og pludselig spredtes det, at Maradona var død. Det skabte panik i Maradonas nærmeste familie, der bestormede den tidligere verdensmester for at høre, om han var okay.

Det er ikke første gang, Maradona gør uheldigt opmærksom på sig selv - se bare her. (Video: Martin Lorentsen)

Annonce:

Dødsrygterne begyndte for alvor at sprede sig, da to lydklip med spansk tale gik viralt via besked-appen WhatsApp, der især er udbredt i Sydamerika.

Et af klippene påstod, at Maradona var død af hjertestop, mens man i det andet klip kunne høre stemmen på en person, der påstod at være en argentinsk journalist i Rusland, der vidste, at familien snart ville offentliggøre hans død. Ingen af dem holdt vand.

Maradona i argentisk ekstase.
Maradona i argentisk ekstase.


Og det får nu konsekvenser, fortæller Maradonas advokat Matias Morla til den argentinske avis Clarin.

- Jeg har netop talt med mit advokatfirma i Buenos Aires, så de kan offentliggøre en dusør på 300.000 pesos (omkring 80.000 danske kroner, red.) for oplysninger, der kan lede os i retningen af personen bag disse lydfiler.

- Når der er et økonomisk incitament, er der ofte nogen, der ved, hvad der er sket, og som fortæller alt og hjælper med at afsløre, hvem der står bag, lyder det fra Morla.

Annonce:

'Jeg er i live'
Maradona var i dagene efter sin vilde opførsel nødsaget til at adressere den store virak. Det gjorde han først på Instagram, hvor han sagde, han havde det fint og fortalte, at han blev tilset af en læge på grund af nakkesmerter.

Og senere uddybede han sin oplevelse, da han agerede ekspert for den argentinske tv-kanal Telesur, der dækker VM-slutrunden.

- Jeg var chokeret over at høre, at medierne skrev, at der har været en båre og en ambulance. Men intet skete. Jeg var sammen med mine folk og folkene fra Telesur, og vi kunne slet ikke forstå, at de sociale medier kunne fremstille sådan en løgn. Det giver ingen mening.

- Det gør mig sur. For min søster ringede til mig, og hun ville have mig til at fløjte for at høre, om jeg var okay. Jeg gjorde det udmærket, hvad skulle jeg ellers gøre, griner han, inden han bliver alvorlig igen.

- Men min bror i Italien og min nevø i USA var meget bekymrede. Dårlige nyheder spreder sig hurtigere end de gode, siger 'El Diego' og understreger:

- Jeg er helt og aldeles i live, og der bliver passet godt på mig.

Diego Maradona kan i stedet glæde sig over, at han fortsat kan følge sit elskede Argentina ved VM. De møder lørdag Frankrig i 1/8-finalen.

Narkomisbrug, utroskab og skatte-svindel: Her er Maradonas værste

Lig fundet i stjernens hjem: Politiet efterforsker muligt drab

Maradona chokerede alt og alle: Nu forklarer han galskaben

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: