Mareridt før braget: Alle håber til det sidste på VM-helten

Mere end tre millioner uruguyanere - Luis Suárez inklusive - bider negle inden kvartfinalen

Cristhian Stuani er en dygtig angriber.

Men Girona-bomberen må leve med, at hans tilstedeværelse i startopstillingen i Uruguays VM-kvartfinale fredag betyder, at sydamerikanernes chance for yderligere avancement falder.

For han er erstatningen, der skal tage over, hvis Edinson Cavani ikke bliver klar.

Og det er der mere og mere, der taler for, at PSG-stjernen ikke gør.

Han udgik af 1/8-finalen mod Portugal i weekenden med en skade i læggen, og den generer ham fortsat så meget, at han stod over onsdagens træning i Rusland.

Der er i skrivende stund fortsat halvandet døgn til kampen mod Frankrig, men i Uruguay bliver der bidt negle. For Cavanis tilstedeværelse er afgørende.

Han er noteret for tre mål foreløbig i turneringen - heriblandt begge mål i 2-1-sejren over portugiserne forleden.

Manager-eksperten: Sådan går du hele vejen

Blandt dem der holder vejret, er makkeren i angrebet, Luis Suárez.

- Jeg er blandt de tre millioner, der venter på, han bliver klar. Der er få dage at komme sig i, og det kan vise sig at blive svært, men ønsket, attituden, indstillingen og kampen for at nå det, er til stede hos 'Edi', sagde Barcelona-profilen til pressen onsdag.

- Vi har spillet uden Cavani før - blandt andet i VM-kvalifikationen. Og der tilpassede vi os. Men det her er anderledes. Det er VM, kom det knastørt fra Suárez.

Cavani tilbragte onsdagens træning indendøre i truppens træningslokaler, mens resten af truppen som sædvanlig trænede med bold ude i solskinnet.

Samuel Umtiti og Raphaël Varane skal nok få noget at se til i eftermiddagens VM-kvartfinale mod Uruguay. Uanset om Cavani spiller eller ej. Foto: All Over Press
Samuel Umtiti og Raphaël Varane skal nok få noget at se til i eftermiddagens VM-kvartfinale mod Uruguay. Uanset om Cavani spiller eller ej. Foto: All Over Press
 

Hans fravær i kampen vil være et kæmpe tilbageslag, da han ud over at have scoret vitale mål for Uruguay, er en stor personlighed i angrebet - og for modstandernes defensiv. Han er ekstremt dygtig til at holde på bolden, tiltrække sig opmærksomhed og dermed skabe plads for Suárez og resten af holdets offensive kræfter.

31-årige Stuani, der afløste ham mod Portugal, er bestemt ingen vårhare og har i mestendels spansk fodbold spillet og scoret i årevis. Han var stærkt medvirkende til, at Gironas oprykkere sluttede på tiendepladsen i første sæson i Primera Division med 19 mål i 30 kampe.

Der er dog nok ingen tvivl om, at folk som Raphaël Varane og Samuel Umtiti nok foretrækker ham og ikke Cavani som modstander.

Uanset hvordan og hvorledes er det franske hold klar på Cavani. Eller Stuani for den sags skyld. Det bekendtgjorde landstræner Didier Deschamps torsdag.

- Jeg forbereder spillerne på, at Cavani spiller. Men Tabarez (Uruguays landstræner, red.) har nogle forrygende muligheder. Stuani er en meget dygtig spiller. Han scorede 21 mål for sin klub, og jeg har forberedt truppen på forskellige muligheder, sagde Deschamps.

- Cavani behøver ikke nogen introduktion. Han har spillet nogle virkelig gode kampe, og da han til daglig spiller i Frankrig, kender jeg ham indgående, sagde den franske landstræner.

Kampen spilles fra kl.16 og kan ses på TV 2 - samme kanal som viser Brasilien-Belgien kl. 20.

Baby-drama i VM-lejr: Klar til at misse fødsel

Maradona svinede dommer til: Nu reagerer FIFA

Nye billeder: Øver Neymar skuespil til træning?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale